Över 60 crore berättigade till gratis behandling: Shah på Amrita-evenemanget

0
56

Fackets inrikesminister Amit Shah sa på söndagen att centret har antagit ett holistiskt tillvägagångssätt för att revolutionera landets hälso- och sjukvårdstjänster, bortsett från att väsentligt förbättra infrastrukturen för medicinsk utbildning.

“Idag mer än 60 miljoner fattiga människor är berättigade till gratis behandling enligt Ayushman Bharat Scheme, sade unionens minister. Antalet medicinska högskolor i landet har ökat till 648 från 387 2013-14. “Antalet MBBS-platser har ökat från 51 000 till 99 000 och PG-platser från 31 000 till 64 000 under samma period. Dessutom har 22 nya AIIMS öppnats över hela landet”, sa unionens inrikesminister vid det inledande evenemanget för Amrita Hospitals 25-årsjubileum.

Vid tillfället invigde han på distans ett toppmodernt forskningscenter vid Amritapuri (Kollam) campus i Amrita Vishwa Vidyapeetham och en annan forskningsanläggning intill sjukhuset i Kochi.

Läs även

Bron över Ganga “kollapsar”, Bihar säger planerad rivning

Dagen efter att hans ställföreträdare kallade brokollaps planerad skyller Nitish på “fattiga …< figure class="non_premium_icon">'PM Modi& #039;s bil kraschar när han tittar i backspegeln': Rahul Gandhi i USA

Odisha järnvägsolycka: Passagerartågstrafiken återupptas på återställda spår …

Med hänvisning till Amrita Hospital sa Shah, “Apart från service till de fattiga, där det har behandlat tusentals patienter gratis, sjukhuset har också en imponerande rekord i medicinsk spetskompetens och forskning, med flera nybörjare till sin kredit, såsom Indiens första mikroblodstamcellstransplantation, det första sjukhuset som göra det största antalet robotlevertransplantationer med hög precision och inrätta landets första 3D-utskriftslabb.”

© The Indian Express (P) Ltd