Odisha treinongeluk: herstelwerkzaamheden aan de gang, 'oorzaak' geïdentificeerd, zegt minister van Spoorwegen | Top punten

0
43

Maar liefst 275 mensen zijn gedood en meer dan 1.000 gewonden zelfs terwijl de herstelwerkzaamheden doorgaan na treinen met drie passagiers: Shalimar-Chennai Central Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Superfast Express en een goederentrein – ontspoord in Odisha's Balasore laat op vrijdagavond.

Het incident markeert de ergste treintragedie in het land in twee decennia. Op het eerste gezicht werd het ongeval veroorzaakt door een seinfout waardoor de Coromandel Express van het aangewezen spoor raakte en een stilstaande goederentrein van achteren ramde.

Dit is wat we tot nu toe weten over de Odisha treinongelukzaak

📌 Meer dan 1.000 arbeiders zijn sinds zaterdagavond betrokken bij herstelwerkzaamheden op de plaats van het ongeval op het station Bahanaga Bazar in Balasore. Zware machines, waaronder zeven zakmachines, een spoorwegkraan van 140 ton en vier wegkranen werden ingezet voor het herstelproces.

NDRF-personeel werd gezien terwijl ze hun bezittingen, generatoren en uitrusting inpakten, wat duidde op de liquidatie van de reddingsoperaties.

📌 Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw en vakbondsministers Dharmendra Pradhan hebben de restauratiewerkzaamheden beoordeeld en zeiden dat de oorzaak van het ongeval is vastgesteld en dat het spoor waarschijnlijk vandaag zal zijn hersteld. “De restauratiewerkzaamheden gaan in hoog tempo,” zei Vaishnaw. Hij voegde eraan toe dat de commissaris voor spoorwegveiligheid binnenkort zijn onderzoeksrapport zal indienen.

Vaishnaw zei dat het gaat om wisselmachines en elektronische vergrendeling. De wijziging die is aangebracht aan de elektronische vergrendeling die tot het ongeval heeft geleid, is geïdentificeerd, zei Vaishnaw, terwijl hij ontkende dat het incident iets te maken had met het antibotsingssysteem “Kavach”.

Treinongeluk Odisha LIVE: minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw inspecteert zondagochtend de plaats van het ongeval in Balasore (Express) ongeval geval, meldde persbureau ANI. De PIL zoekt richtlijnen/aanwijzingen voor de implementatie van het Automatic Train Protection (ATP)-systeem genaamd KAVACH Protection System bij Indian Railways met onmiddellijke ingang om de openbare veiligheid te waarborgen.

📌Alle 21 draaistellen die ontspoorden nadat de treinen op elkaar botsten, werden vrijgemaakt en nieuwe sporen werden geplaatst. Men zag mannen sporen leggen en koppelen en sommigen bovenop een spoorweginspectiewagen werkten aan de nieuwe sporen om bovenleidingen te repareren. Er werden beschadigde draaistellen van de rails gelegd.

Advertentie

📌 Odisha Chief Minister Naveen Patnaik kondigde een ex-gratia aan van Rs 5 lakh aan de familieleden van de doden en Rs 1 lakh aan de gewonden uit het Relief Fund van de Chief Minister, zei de CMO. Patnaik inspecteerde ook de site en betuigde zijn condoleances aan de nabestaanden.

📌 Bijna 137 overlevenden van het treinongeluk in Odisha kwamen zondagochtend aan in Chennai met een speciale trein vanuit Bhadrak. Een officieel persbericht zei dat er een screeningprocedure en medische onderzoeken waren uitgevoerd voor 36 passagiers en drie van hen waren opgenomen als intramurale patiënten in het Rajiv Gandhi Government General Hospital.

📌 Ondertussen viel Rajya Sabha-parlementslid Kapil Sibal de regering aan vanwege het ongeval en zei dat één minister niet kan omgaan met grote ministeries zoals Spoorwegen evenals Communicatie, Elektronica en Informatietechnologie, zoals werd gedaan door Ashwini Vaishnaw, meldde persbureau PTI.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort', zegt Bihar geplande sloop

< /figuur>'PM Modi's auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish de schuld aan 'arme…

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegen bevelen landelijk veiligheidsvervoer aan…Advertentie

📌 Het congres haalde de BJP-regering uit vanwege het treinongeluk in Odisha en eiste het aftreden van minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw.