Odisha-togulykke: Jernbaner søker CBI-sonde; vi har identifisert rotårsaken, de ansvarlige, sier Vaishnaw

0
41

Jernbaneminister Ashwini Vaishnaw sa søndag at jernbanestyret har bestemt seg for å anbefale at den ekstra etterforskningen av togulykken i Odisha som har etterlatt 275 døde så langt, blir utført av Central Bureau of Investigation (CBI).

Kunngjøringen kom timer etter at ministeren fortalte den statseide kringkasteren Doordarshan i et morgenintervju at «grunnårsaken» til ulykken og de ansvarlige for den er identifisert.

Forklart: | Hvordan skjedde Odisha-togulykken?

“Med tanke på situasjonen og omstendighetene som ulykken fant sted under, og den administrative informasjonen som er samlet så langt, anbefaler jernbanestyret at ytterligere undersøkelser og etterforskning av saken foretas av CBI,” sa Vaishnaw i Bhubaneswar senere søndag kveld.

Jernbaneminister Ashwini Vaishnaw overvåker restaureringsarbeidet på ulykkesstedet i Odisha’s Balasore. (Ekspressfoto av Partha Paul)

I intervjuet til Doordarshan hadde han sagt: “Den som har gjort dette, har gjort en slik endring – på punktmaskinen, konfigurasjonen av banen – basert på som alt går … Der har vært en endring i den konfigurasjonen, på grunn av hvilken denne smertefulle ulykken har skjedd. Men jeg vil kommentere det først etter at rapporten fra det uavhengige byrået er levert.»

Les også: | Mulig signaleringsfeil kan ha forårsaket Odisha-togtragedie

Den elektriske punktmaskinen Vaishnaw refererer til er en viktig enhet for jernbanesignalering for rask betjening og låsing av punktveksler. Den spiller en nøkkelrolle i sikker drift av tog. Svikt i disse maskinene påvirker togbevegelsen alvorlig og mangler ved installasjonstidspunktet kan føre til usikre forhold.

Forklart

Hvorfor CBI-sonden

Vaishnaw sa at punktmaskinen eller sporkonfigurasjonen ble endret. Tjenestemenn sier dette er et alvorlig funn. Dette er trolig årsaken til at Jernbanestyret har besluttet å overlate videre etterforskning til CBI. Henvendelsen fra Commissioner of Railway Safety vil skje side om side.

Den lovpålagte etterforskningen av Commissioner of Railway Safety (CRS) vil fortsette samtidig, sa tjenestemenn i jernbanedepartementet.

Ulykken som involverte Bengaluru-Howrah Superfast Express, Shalimar-Chennai Central Coromandel Express og et godstog skjedde rundt klokken 19 fredag ​​nær Bahanaga Bazar-stasjonen i Odishas Balasore-distrikt. Søndag sa delstatsregjeringen at 275 mennesker mistet livet, og reviderte bompengene fra 288 på lørdag.

Annonsemening: | Odisha-togtragedie: For større sikkerhet, avlast jernbaneruter

I New Delhi fortalte Railway Board-medlem (drift og forretningsutvikling) Jaya Verma Sinha til media at personene (ansvarlige) er identifisert. – Personene er identifisert. Men vi vil kunne dele det først etter CRS-forespørselen.»

Hun sa at dataloggerinngangen (det digitale grensesnittet til signalsystemet) ikke viste noen defekt. “Vi har alle sett på datalogger-rapporten. Det er ingen defekt i logikken til signalet som ble observert,” sa hun.

På ulykkesstedet søndag morgen hadde Vaishnaw fortalt Doordarshan: «Kommissæren for jernbanesikkerhet var på stedet i går (lørdag)… CRS har tatt uttalelser fra alle mennesker, og har gått raskt. Grunnårsaken er identifisert – personer som har utført dette arbeidet er også identifisert. CRS-forespørselsrapporten — årsaken til at ulykken skjedde vil også bli kjent tidlig.»

Annonse

Til spørsmål om ulykken skjedde på grunn av en teknisk eller menneskelig feil eller på grunn av antisosiale elementer, Vaishnaw sa: “Det er ikke riktig å kommentere dette … det er mulig å kommentere, men ikke riktig … jeg kan bare si etter at det uavhengige byrået (CRS) har sendt inn sin rapport. Men sonden er over…”

Vaishnaw sa også at ulykken ikke hadde noe å gjøre med det Mamata Banerjee, Vest-Bengals sjefsminister og tidligere jernbaneminister, hevdet lørdag. Banerjee hadde sagt at ulykken kunne vært avverget hvis toget hadde vært utstyrt med en antikollisjonsanordning. «Jeg ønsker å avklare — denne ulykken handler ikke om kollisjonsunngåelsessystemet,» sa han.

Les også

Broen over Ganga «kollapser», Bihar sier planlagt riving

Odisha jernbaneulykke: Persontogtjenester gjenopptas på restaurerte spor …

Dagen etter at hans stedfortreder kalte brokollaps planlagt, gir Nitish skylden på “fattige …

Etter 2 uttalelser mot ham, trekker mindreårige tilbake tiltalen mot WFI-sjefen…

Etter å ha besøkt de skadde på et Balasore-sykehus lørdag, hadde statsminister Narendra Modi sagt: «De strengeste tiltak vil bli tatt mot de som er funnet skyldige i togulykken hendelse. Ingen vil bli spart.»

© The Indian Express (P) Ltd