Nepal Oppn beschuldigt premier van 'uitverkocht' aan India bij terugkeer, Hooggerechtshof blijft staatsburgerschapswet

0
44

De reis van Nepalese premier Pushpa Kamal Dahal naar Delhi die hij omschreef als 'zeer succesvol' heeft blijkbaar de oppositiepartijen verenigd die hem samen hebben beschuldigd van een totale 'uitverkoop' aan India.< /p>

Het Huis van Afgevaardigden werd zondag voor een dag verdaagd om op maandag bijeen te komen toen de oppositie, bestaande uit de Communistische Partij van Nepal-Verenigde Marxistische Leninisten, de Rashtriya Prajatantra-partij, de Rashtriya Swatantra-partij en de Nepalese Mazdoor Kisan-partij, de Spreker om het beursgenoteerde bedrijf te stoppen en PM te laten ontbieden om hun grieven te behandelen.

Omdat leden weigerden toe te geven , verdaagde Spreker Devraj Ghimire het Huis en oordeelde dat het de volgende dag bijeen zal komen.

Ondertussen vaardigde een enkele bank van het Hooggerechtshof, bestaande uit rechter Manoj Kumar Sharma, een tussentijdse schorsing uit van de werking van de burgerschapswet die president Ram Chandra Poudel had goedgekeurd in slechts een paar uur voordat Dahal een officieel bezoek zou brengen aan Delhi.

Mis | Het persoonlijke en het politieke: uit Nepal, het lezen van Prachanda's bezoek aan India

Padam Giri, hoofdzweep van de UML, vertelde de media dat premier Dahal verder was gegaan dan kort en ten koste van het nationale belang, aangezien hij weigerde de kwestie van het grensgeschil met India aan te pakken, en een muurschildering op de muur van het nieuwe [Indiase] parlement gebouw dat naar verluidt Lumbini en Kapilvastu laat zien als onderdeel van Akhand Bharat.

De goedkeuring van het wetsvoorstel wordt verondersteld tegemoet te komen aan de wens van Delhi die zo'n vijf jaar geleden werd geuit over de kwestie van het verlenen van burgerschap aan mensen in Tarai , grenzend aan India.

Lees ook

India is een levendige democratie, ga naar Delhi en zie het zelf: Witte Huis

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

Oekraïne beschuldigt Rusland van het vernietigen van een grote dam bij Kherson, waarschuw… 686056133187. jpg?resize=450,225″ />

Instorting grote dam in Zuid-Oekraïne leidt tot noodtoestand nu Moskou en…

Juridische meningen waren verdeeld over de status van het wetsvoorstel, waarbij sommige experts zeiden dat het samen met de ondergang van het vorige parlement van waaruit het was ontstaan, en de president had geen jurisdictie om zijn goedkeuring nu uit te spreken nadat zijn voorganger het staatshoofd eerst de instemming had geweigerd en er vervolgens over ging zitten toen het parlement haar weer stuurde.

> © The Indian Express (P) Ltd