När lanseras iOS 17 och vilka iPhones är kompatibla?

0
56
Justin Duino/Review Geek

Apple startade sitt årliga WWDC-evenemang idag och tillkännagav en rad programuppdateringar som iOS 17, watchOS 10 och macOS Sonoma, och presenterade sedan sitt helt nya dyra virtual reality-headset. Och även om det är spännande, har iPhone-ägare förmodligen många frågor om lanseringsdatumet för iOS 17.

Med lanseringen av iOS 17 senare i år kommer Apple att leverera många mycket efterfrågade funktioner till ägare, vilket gör det till en ganska betydande uppdatering. Några av dessa inkluderar nya kontaktaffischer, förbättrade kontroller på låsskärmen och en ny “standby” läge som gör vilken telefon som helst till en smart display. Och det är bara några av de många saker som avslöjats av Apple idag.

Tyvärr är detta bara en förhandsvisning av iOS 17, och även om betaversionen är tillgänglig idag kommer den allmänna utgåvan inte för alla till senare i höst. Räkna med att iOS 17 släpps i september, precis som tidigare år. Hur som helst, här är vad du kan förvänta dig och vilka iPhones som kommer att få iOS 17.

Apple

iPhone-modeller som bör ha iOS 17-kompatibilitet:

  • iPhone 14 (alla modeller)
  • iPhone 13 (alla modeller)
  • iPhone 12 (alla modeller) )
  • iPhone 11 (alla modeller)
  • ‌‌iPhone‌ XS och XS Max
  • ‌‌iPhone‌ X och XR (kanske)
  • ‌‌iPhone‌ 8 och 8 Plus (kanske)
  • iPhone SE (2020, 2022)

Alla enheter ovan är kompatibla med iOS 16 och kommer troligen att fungera med iOS 17 när den kommer. Det finns dock en god chans att den åldrande iPhone 8, 8 Plus och iPhone X inte kommer att stödjas. Om så är fallet kommer de att ansluta sig till den ursprungliga iPhone SE, iPhone 6 och iPhone 7 eftersom de är för gamla och inte längre får stöd för Apples årliga uppdateringscykel.

Så, vad är nytt? Med tanke på att detta bara är betaversionen får vi bara en liten men meningsfull lista över ändringar än så länge. Under Apples årliga evenemang presenterade företaget roliga nya kontaktaffischer som är mycket anpassningsbara, förnyade låsskärmar och ett live-röstmeddelandeläge som kontrollerar ett samtal och låter dig se vad som händer innan du svarar. Det låter som Google’s verktyg för samtalsscreening.

Apple

Vi får även snygga FaceTime-videomeddelanden som du kan lämna när någon inte svarar, avancerade funktioner i meddelanden som sökfilter, meddelanden transkriberar och ett fångstläge för att bläddra till ditt senast visade meddelande. Apple introducerade till och med Stickers, vilket gjorde kommunikationen rolig och uttrycksfull. Du kan förvandla vilket foto som helst till ett klistermärke och sedan dra, släppa eller ändra storlek på det till ett meddelande. Nu är det snyggt.

Företaget pratade också om nya Airdrop-funktioner, förbättrat SharePlay, bättre diktering, en ny Journal-app och mycket mer som kommer senare i höst. Återigen, den nya iOS 17-betan är tillgänglig idag för utvecklare och testare, stöder ett brett utbud av telefoner och bör officiellt komma någon gång i september.