När familjer letar efter anhöriga, 167 kroppar oidentifierade; Odishas regering upprättar hjälplinje, kontrollcenter

0
48

Efter att ha genomfört räddningsoperationer sedan fredag ​​kväll står Odisha-regeringen inför en annan utmanande uppgift: att identifiera kropparna på de som dog.

Medan delstatsregeringen i söndags reviderade vägtull nedåt från 288 till 275, sade chefssekreterare PK Jena att 108 kroppar har identifierats hittills och kommer att överlämnas till deras släktingar efter vederbörliga förfaranden.

För dem som fortfarande letar efter sina nära och kära har delstatsregeringen lagt ut listor och fotografier på de döda såväl som de skadade som genomgår behandling på olika sjukhus, på tre webbplatser för att underlätta Identifiering. Den har också upprättat en avgiftsfri hjälplinje och ett kontrollcenter i Bhubaneswar.

Över 170 kroppar fördes till Bhubaneswar på söndagsmorgonen och förvaras i bårhusen på sex privata och statliga sjukhus i staden. , inklusive 100 hos AIIMS.

Läs också | Odisha tågolycka: Utanför AIIMS väntar en del på kroppar, andra sållar igenom foton

“Efter detaljerad verifiering och en rapport från Balasore-distriktets administration har den slutliga vägavgiften fastställts till 275. Vissa kroppar räknades två gånger”, sa Jena .

“Fotografierna på de dödade i Balasore-tågolyckan läggs upp endast för att underlätta identifieringen. Ingen, inklusive media, får reproducera eller publicera… utan skriftligt godkännande av Special Relief Commissioner, Odisha,” sa en högre regeringstjänsteman.

Den delstatsregeringen har upprättat två 24×7 avgiftsfria nummer – 18003450061/1929 – för att hjälpa dem som letar efter sina släktingar.< /p>Annons Läs också | Möjligt signaleringsfel kan ha orsakat Odisha tågtragedi

Ett kontrollrum har inrättats vid BMC-ICOMC-tornet i Bhubaneswar för att underlätta släktingar och vänner till offren och skadade. Nodalofficerare har utstationerats för att samordna med olika sjukhus och andra myndigheter.

Under tiden informerade CM Naveen Patnaik premiärminister Narendra Modi om situationen, särskilt när det gäller behandlingen av de skadade. Han försäkrade att alla möjliga åtgärder vidtas för att rädda livet på de skadade som genomgår behandling på olika sjukhus i Odisha.

Läs även

Bro över Ganga “kollapsar”, Bihar säger att planerad rivning

Efter 2 uttalanden mot honom drar minor tillbaka anklagelserna mot WFI-chefen…

Odisha järnvägsolycka: Passagerartågstrafiken återupptas den återställda spår …

Dagen efter hans ställföreträdare kallas brokollaps planerad, Nitish skyller på “fattiga …

Patnaik sa att 1 175 patienter lades in på statens sjukhus, varav 793 har skrivits ut. “För närvarande genomgår 382 passagerare behandling på olika statliga och privata sjukhus. De flesta av de skadade patienterna är i stabilt tillstånd, säger han.

© The Indian Express (P) Ltd