N Chandrababu Naidu ontmoet Shah tijdens gesprekken over TDP-interesse om terug te keren naar de NDA-fold

0
40

Temidden van speculaties over een hergroepering in Andhra Pradesh, wordt TDP-chef N Chandrababu Naidu vernomen dat hij de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie en senior BJP-leider Amit Shah zaterdag in de nationale hoofdstad heeft ontmoet.

p>De nationale president van de BJP, JP Nadda, was ook aanwezig bij de bijeenkomst, die hier plaatsvond in de residentie van de minister van Binnenlandse Zaken.

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op de achtergrond van speculaties over een mogelijke alliantie tussen BJP en zijn voormalige alliantiepartner TDP, hebben de leiders de mogelijkheid besproken om samen te komen in Andhra Pradesh, waar Naidu's partij de belangrijkste oppositie, zoals ook in Telangana.

De leiding van de BJP heeft van Telangana de focus van de partij gemaakt in haar ‘Mission South’ en heeft zijn intrede gedaan bij de lokale verkiezingen in de staat.

Bronnen zeiden dat hoewel Naidu, die de banden met de BJP in 2018 verbrak vanwege de vraag naar een speciale status voor Andhra Pradesh na de splitsing, enthousiast was over een electoraal pact met de BJP. Een deel van de leiders in de staatseenheid van de BJP heeft zich echter verzet tegen elke alliantie met Naidu, aangezien de relatie tussen de twee partijen de afgelopen jaren is verslechterd. Deze leiders citeren Naidu's kritiek op premier Narendra Modi tijdens de Lok Sabha-peilingscampagne van 2019, en vervolgens op zijn warming-up voor het congres.

Lees ook | Resultaten Karnataka: welke lessen het verlies inhoudt voor de BJP

Het debacle in de opiniepeilingen van de Karnataka-vergadering heeft de senior leiding van de BJP echter doen focussen op andere staten in Zuid-India, met name Andhra Pradesh en Telangana, waar de partij wil geen invloed op het congres.

Lees ook

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia knuffel na lang slecht bloed zet pol…

Yogi Adityanath houdt 'Tiffin Par Charcha' vast: 'BJP moet nieuwe identiteit creëren…

De spanning loopt op in hun banden als de Bengaalse gouverneur en de regering van Mamata elkaar in de haren vliegen…

In Bengalen laait de Junglemahal-breuklijn op terwijl Kudmis de lat hoger legt in ST-status…

In het verleden, Shah had een alliantie met TDP uitgesloten, maar sinds vorig jaar heeft Naidu meerdere bezoeken gebracht aan Delhi om BJP-leiders te ontmoeten, waaronder de premier. De TDP had vorig jaar ook Droupadi Murmu gesteund, de kandidaat van de NDA voor de presidentsverkiezingen.

© The Indian Express (P) Ltd