Mumbai vertrouwelijk: Patole als toekomstige CM

0
42

DE ASSEMBLY peilingen zijn nog meer dan een jaar verwijderd, maar volgers van het Congres en NCP zijn al begonnen hun leiders als volgende CM te projecteren. Overal in Nagpur hangen enorme posters van Nana Patole, president van de staat, als de toekomstige CM. Het heeft velen verrast en wordt door het Patole-kamp gezien als een politieke bewering. Een paar weken geleden hadden enkele leiders van het Vidarbha-congres bij de centrale leiding een klacht ingediend tegen Patole, inclusief een eis om hem als partijvoorzitter te verwijderen. Een paar maanden geleden werd in NCP een soortgelijke eenmanszaak voor toekomstige CM opgemerkt en volgelingen van staats-NCP-chef Jayant Patil plaatsten posters waarop hij verklaarde dat hij toekomstige CM was. Het werd gevolgd door volgers van Ajit Pawar en Supriya Sule die een paar dagen later hetzelfde deden.

Infra Projects, Transfers

Bij de recente overplaatsing van IAS-officieren wordt aangenomen dat sommigen ook detacheringen zijn misgelopen, omdat de regering niet tevreden was met het tempo waarin bepaalde infrastructuurprojecten onder toezicht van hen vorderden. Aangezien deze projecten gevolgen hebben voor de gewone man, wil de regering ze graag operationeel hebben vóór de burger- en parlementsverkiezingen van volgend jaar.

Geroemde Talathi

TALATHI IS de laagst mogelijke bureaucratische positie in de administratieve hiërarchie die op dorpsniveau werkt. En wanneer een aanbevelingsbrief om een ​​Talathi over te brengen naar een andere locatie rechtstreeks bij het kabinet van de Chief Minister terechtkomt, wordt dat niet alleen een kwestie van nieuwsgierigheid, maar ook van zorgen, en roept het vragen op over het betrekken van de CMO. Het wordt nog intrigerender als de aanbeveling afkomstig is van een parlementslid van Lok Sabha.

Lees ook

Vertrouwelijk Mumbai: verrassingsbezoek

Mumbai vertrouwelijk: onrust vloeit uit

Mumbai vertrouwelijk: uit syllabus

Mumbai Confidential: ergernis

2 overdrachten in 24 uur

IN een tijdsbestek van 24 uur werd een IAS-officier uit 1997, Asheesh Sharma, twee keer overgeplaatst. Hij werd overgeplaatst van de BMC naar de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en vervolgens naar de MMRDA. De officier die de leiding heeft over de verfraaiingswerken in Mumbai staat bekend als een taakmeester en hij heeft nu de verantwoordelijkheid om de MMRDA-taak te voltooien, onder leiding van de Chief Minister zelf.

© The Indian Express (P) Ltd