'Modi zei dat schuldig zal worden gestraft, zou moeten beginnen met Vaishnaw': Congres slaat Govt over Odisha treinongeluk

0
40

De congreszondag eiste het aftreden van minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw na het ongeval met drie treinen in Odisha’s Balasore, waarbij 275 mensen om het leven kwamen en meer dan 1.000 gewond raakten, en zei dat zijn “PR-gimmicks” overschaduwde de “ernstige tekortkomingen, criminele nalatigheid en volledige minachting voor veiligheid en beveiliging” van de Indische Spoorwegen.

Tijdens een persconferentie in New Delhi beweerden congreslid Shaktisinh Gohil en woordvoerder Pawan Kera dat het treinongeluk in Odisha een “door de mens veroorzaakte verwoesting was, veroorzaakt door” volslagen nalatigheid, ernstige tekortkomingen in het systeem, incompetentie en een narcistisch gevoel van betweterigheid van de regering-Modi.

' PM Narendra Modi, die zei dat de ‘schuldige gestraft zou worden’, zou moeten beginnen met Vaishnaw,” zei Khera. “Ondubbelzinnig en ondubbelzinnig eisen we het aftreden van de Union Railway Minister Ashwini Vaishnaw. Niets minder dan dat,” voegden de congresleiders eraan toe.

Eerder hadden oppositiepartijen, zoals TMC, Shiv Sena (UBT) en CPI, de Modi-regering opgeroepen om toe te geven en het aftreden van Vaishnaw geëist.

Zowel Gohil als Khera ondervroegen de door de BJP geleide centrale regering en zeiden: PM Modi is zelf verantwoordelijk voor een groene vlag van Vande Bharat Express-treinen. Hij is zelf verantwoordelijk voor het creëren van deze ‘alles is goed’ gevel in de Indian Railways, zelfs als cruciale, gevoelige en kritieke infrastructuur van de Indian Railway wegkwijnt in verwaarlozing.

“We eisen dat ondanks meerdere waarschuwingen van de CAG, parlementaire vaste commissies , en experts – waarom heeft de Modi-regering niet besteed aan het opknappen van de spoorwegveiligheid?” zeiden ze, meldde het persbureau PTI.

De congresleiders vroegen ook wanneer de regering het veel gehypte KAVACH Anti-Collision-systeem na tests landelijk zal implementeren.

Advertentie

“We zoeken niet naar politieke partituren tijdens menselijke tragedies. Madhavrao Scindia, Nitish Kumar en Lal Bahadur Shastri hebben om morele redenen ontslag genomen. De minister van Spoorwegen zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, maar Modi en de moraal gaan in tegengestelde richtingen. zeiden ze.

Congresparlementariër Adhir Ranjan Chowdhury, die eerder vandaag het Balasore-district van Odisha bereikte, zei dat er “weinig wanbeheer” wat leidde tot het verlies van vele levens. “Anders hadden een aantal kostbare levens kunnen worden gered,” vertelde hij persbureau PTI.

In een tweet zei congreslid Jairam Ramesh: “Bedenk dat Lal Bahadur Shastri aftrad in de nasleep van de Ariyalur-treinramp in november 1956 & Nitish Kumar deed dit na de gruwelijke Gaisal-treintragedie van augustus 1999,” zei hij in een tweet.

Op zaterdag merkte de West-Bengaalse eerste minister Mamata Banerjee, die de slachtoffers bezocht, in aanwezigheid van Vaishnaw op dat het ongeval had kunnen worden voorkomen als de trein was uitgerust met een antibotsingsapparaat. Dit was voor het Centrum aanleiding om instructies uit te brengen over de nieuwste iteratie van een dergelijke technologie, Kavach, en de implementatieplannen ervan. Het antibotsingssysteem, Kavach, is nog in ontwikkeling.

Advertentie

De Spoorwegen hebben een onderzoek op hoog niveau aangekondigd naast het wettelijke onderzoek door de commissaris van Spoorwegveiligheid. Ashwini Vaishnaw zei dat de “hoofdoorzaak” van het incident is geïdentificeerd en zei dat het een kwestie is van puntautomaat en elektronische vergrendeling.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Dag nadat zijn plaatsvervanger de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish de schuld 'arm … 'PM Modi's auto crasht terwijl hij in achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in VS

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

De verandering die was De elektronische vergrendeling die tot het ongeval heeft geleid, is geïdentificeerd, zei Vaishnaw terwijl hij ontkende dat het incident iets te maken had met het antibotsingssysteem “Kavach”.

— Met input van bureaus