“Modi sa at skyldige vil bli straffet, bør starte med Vaishnaw”: Kongressen slår ned på regjeringen over Odisha-togulykken

0
50

Kongressen søndag krevde avgang av jernbaneminister Ashwini Vaishnaw på grunn av tretogsulykken i Odisha’s Balasore, som krevde 275 livet og etterlot over 1000 skadde, og sa at hans “PR-gimmicker” overskygget de “alvorlige manglene, kriminell uaktsomhet og fullstendig ignorering av sikkerhet og sikkerhet” av de indiske jernbanene.

På en pressekonferanse i New Delhi påsto kongressens parlamentsmedlem Shaktisinh Gohil og talsperson Pawan Kera at Odisha-togulykken var en «menneskeskapt ødeleggelse forårsaket av «fullstendig uaktsomhet, alvorlige feil i systemet, inkompetanse og en narsissistisk følelse av allvitende holdning fra Modi-regjeringen”.

&# 8220;PM Narendra Modi, som sa at de ‘skyldige ville bli straffet’, burde starte med Vaishnaw,” sa Khera. “Utvetydig og utvetydig krever vi at Union Railway Minister Ashwini Vaishnaw går av. Intet mindre enn det,” la kongresslederne til.

Tidligere hadde opposisjonspartier, som TMC, Shiv Sena (UBT) og CPI, oppfordret Modi-regjeringen til å eie opp og krevd Vaishnaws avgang.

Både Gohil og Khera stilte spørsmål ved den BJP-ledede sentralregjeringen og sa: «PM Modi er selv ansvarlig for en grønnflagging av Vande Bharat Express-tog. Han er selv ansvarlig for å lage dette ‘alt er bra’ fasaden i de indiske jernbanene, selv om den avgjørende, sensitive og kritiske infrastrukturen til den indiske jernbanen forsømmer”.

“Vi krever at til tross for flere advarsler fra CAG, parlamentariske stående komiteer , og eksperter – hvorfor brukte ikke Modi-regjeringen på å pusse opp jernbanesikkerheten?” sa de, rapporterte nyhetsbyrået PTI.

Kongresslederne spurte også når regjeringen vil implementere det mye hypede KAVACH Anti-Collision-systemet over hele landet, etter testing.

Annonse

“Vi ser ikke etter politiske resultater under menneskelig tragedie. Madhavrao Scindia, Nitish Kumar og Lal Bahadur Shastri ga avskjed på moralske grunner. Jernbaneminister bør ta ansvar, men Modi og moral reiser i motsatte retninger,” sa de.

Kongress-parlamentsmedlem Adhir Ranjan Chowdhury, som nådde Odisha’s Balasore-distrikt tidligere i dag, sa at det var “liten vanstyre” som førte til tap av mange liv. “En rekke dyrebare liv kunne ellers vært reddet,” sa han til nyhetsbyrået PTI.

I en tweet sa Kongressens parlamentsmedlem Jairam Ramesh: “Husk at Lal Bahadur Shastri trakk seg i kjølvannet av Ariyalur-togkatastrofen i november 1956 & Nitish Kumar gjorde det etter den grufulle Gaisal-togtragedien i august 1999,” sa han i en tweet.

Lørdag bemerket Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee, som besøkte ofrene, i nærvær av Vaishnaw at ulykken kunne vært avverget dersom toget hadde vært utstyrt med en anti-kollisjonsanordning. Dette fikk senteret til å legge ut briefer om den siste iterasjonen av en slik teknologi, Kavach, og dens utplasseringsplaner. Antikollisjonssystemet, Kavach, er fortsatt under utvikling.

Annonse

Jernbanen har annonsert en høynivå-sonde bortsett fra den lovpålagte etterforskningen av kommissæren for jernbanesikkerhet. Ashwini Vaishnaw sa at “rotårsaken” av hendelsen er identifisert, og sa at det dreier seg om punktmaskin og elektronisk forrigling.

Les også

Broen over Ganga 'kollapser', sier Bihar planlagt riving

Dagen etter at hans stedfortreder kalte brokollaps planlagt, skyldte Nitish 'stakkars …

'PM Modis bil krasjer mens han ser i bakspeilet': Rahul Gandhi i USA

Odisha jernbaneulykke: Persontogtjenester gjenopptas på restaurerte spor …

Endringen som ble gjort til elektronisk forrigling som førte til ulykken har blitt identifisert, sa Vaishnaw mens han benektet at hendelsen hadde noe å gjøre med antikollisjonssystemet “Kavach”.

— Med byråinnspill