Mehbooba Mufti heeft drie jaar na het aanvragen van verlenging een paspoort afgegeven

0
54

Na een juridische strijd heeft voormalig premier van Jammu en Kasjmir en president van de Democratische Volkspartij (PDP), Mehbooba Mufti, een paspoort gekregen, ongeveer drie jaar nadat ze een verlenging had aangevraagd.

Mufti bevestigde dit te hebben bevestigd. De Indian Express meldt dat ze een 'normaal' paspoort heeft gekregen dat 10 jaar geldig is.

Op maart Op 3 oktober had het Hooggerechtshof van Delhi de autoriteiten gevraagd om binnen drie maanden een beslissing te nemen over de kwestie van de afgifte van een paspoort aan Mufti. Dit kwam naar aanleiding van een petitie die ze had ingediend tegen de weigering van de regering om haar reisdocumenten af ​​te geven.

Het paspoort van Mufti verliep op 31 mei 2019. Iets meer dan twee maanden later kondigde de regering de intrekking van de speciale status van J&K aan, waarna ze 14 maanden onder huisarrest werd geplaatst.

Lees ook | Iltija Mufti krijgt paspoort met een geldigheidsduur van 2 jaar om hogere studies in het buitenland te volgen

Na haar vrijlating in 2020 vroeg ze een nieuw paspoort aan, maar haar verzoek werd afgewezen op grond van een “negatief rapport” van de politie van Jammu en Kasjmir& #8217;s Criminal Investigation Department. Haar moeder Gulshan Nazir en later haar dochter Iltija Mufti kregen om dezelfde redenen ook geen paspoort.

Deze weigeringen werden voor de rechtbank aangevochten en in januari van dit jaar gaf het Hooggerechtshof van J&K de autoriteiten opdracht een paspoort aan Nazir af te geven, en riep het ook de regionale paspoortofficier op om “niet op te treden als spreekbuis van de CID” .

Nadat Iltija de rechtbank had benaderd tegen de weigering van haar paspoortverlenging, met het argument dat ze het nodig had om hogere studies in het buitenland te volgen, kreeg ze in april een landspecifiek paspoort dat slechts twee jaar geldig is. in tegenstelling tot de normale 10 jaar.

Advertentie

In het pleidooi van Mehbooba Mufti voor het Hooggerechtshof van Delhi had ze de paspoortautoriteiten verzocht om een ​​spoedige beslissing over haar reisdocumenten. Ze had gezegd dat er ondanks aanmaningen een aanzienlijke vertraging was opgetreden bij de afgifte van een nieuw paspoort aan haar, en dat er geen beslissing werd genomen over haar beroep.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort' in, zegt Bihar geplande sloop figuur>Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish de schuld aan 'arme… -8-COL-2.jpg?resize=450,250″ />

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

'PM Modi's auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt&#039 ;: Rahul Gandhi in de VS

In februari had Mufti ook een brief geschreven aan minister van Buitenlandse Zaken S. Jaishankar, waarin ze haar beproeving bij het verkrijgen van een nieuw paspoort uiteenzette. In haar brief had ze gezegd dat ze de afgelopen drie jaar op reisdocumenten had gewacht om haar 80-jarige moeder mee te nemen naar de hadj-bedevaart.

© The Indian Express (P) Ltd