Meer dan 60 crore komt in aanmerking voor gratis behandeling: Shah op Amrita-evenement

0
45

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah zei zondag dat het Centrum een ​​holistische benadering heeft gekozen om een ​​revolutie teweeg te brengen in de gezondheidsdiensten van het land, afgezien van het substantieel verbeteren van de infrastructuur voor medisch onderwijs.

“Vandaag meer dan 60 crore arme mensen komen in aanmerking voor gratis behandeling volgens de Ayushman Bharat-regeling, 'zei de minister van de Unie. Het aantal medische hogescholen in het land is gestegen van 387 in 2013-2014 naar 648. “Het aantal MBBS-stoelen is in dezelfde periode gestegen van 51.000 naar 99.000 en dat van PG van 31.000 naar 64.000. Ook zijn er in het hele land 22 nieuwe AIIMS geopend”, zei de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie tijdens de inaugurele viering van het 25-jarig jubileum van het Amrita Hospital.

Bij de gelegenheid opende hij op afstand een ultramodern onderzoekscentrum op de Amritapuri (Kollam) campus van Amrita Vishwa Vidyapeetham en een andere onderzoeksfaciliteit naast het ziekenhuis in Kochi.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish 'arme …< figuur class="non_premium_icon">'PM Modi& #039;s auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

Verwijzend naar het Amrita-ziekenhuis zei Shah: “Apart van dienstverlening aan de armen, waar het gratis duizenden patiënten heeft behandeld, heeft het ziekenhuis ook een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van medische uitmuntendheid en onderzoek, met verschillende primeurs op zijn naam, zoals India's eerste microbloedstamceltransplantatie, het eerste ziekenhuis dat het grootste aantal uiterst nauwkeurige robotlevertransplantaties uitvoeren en het eerste 3D-printlaboratorium van het land opzetten.”

© The Indian Express (P) Ltd