“Människornas rop förföljer mig fortfarande”: Överlevande från Odisha-tågkraschen når Chennai

0
56

Klockan 04.30 på söndagen var Chennais centralstation full av människor som väntade på ankomsten av ett specialtåg som förde deras nära och kära – överlevande från den dödliga järnvägsolyckan i Odisha's Balasore< /strong>. Femton minuter senare anlände tåget med 138 passagerare, “alla säkra”, enligt Tamil Nadu hälsominister Ma Subramanian, men fortfarande hemsökt av olyckans fasor.

“Alla passagerare som anlände är säkra… Våra team övervakar noggrant de pågående räddningsoperationerna under chefsminister M K Stalins övervakning”, säger Subramanian.

Av de 138 personer som anlände fördes 18 till sjukhus, de flesta med lindriga skador. Vid middagstid på söndagen skrevs alla ut utom en – 34-åriga Dharani.

En lastbilschaufför, Dharani och hans team var på väg tillbaka till Chennai på Coromandel Express efter att ha levererat en lastbil till Bangladesh. Runt klockan 19 på fredagen körde tåget in i ett stillastående godståg, och dess boggier spårade ur, med några som ramlade på andra spår. Ett annat tåg, Bengaluru-Howrah Superfast Express, träffade några av Coromandels boggier och spårade också ur. Enligt myndigheterna dog 275 personer i olyckan och över 1 000 skadades.

Dharani, som reste i S1-tränaren tillsammans med fem medlemmar i sitt team, drabbades av en huvudskada och blödde.

Nu hemma i Chennai, var han fortfarande orolig av chocken av händelsen. “Minnena av ljuden, chocken och skriken från människorna runt omkring mig förföljer mig fortfarande”, sa han till The Indian Express.

“Jag sov och vaknade av denna ovanliga chock, som jag inte kan beskriva med ord. Lättnad och räddning kom ungefär en timme efter kraschen. Det var beckmörkt till en början”, sa han och tillade att synen av styckade lemmar som var strödda runt omkring var nästan för mycket för honom att bära. “Jag kan inte tro att sådana saker kan hända i denna tid. Centralregeringen borde ta ansvar för den här olyckan”, sa han.

Annons

Rajesh, en gränssäkerhetsstyrka (BSF) jawan från Chennai som också var i S1-tränaren, berättade om de kyliga ögonblicken efter olyckan. “Snart efter att vi kom in i Odisha upplevde vi ett våldsamt ryck och insåg att något hade gått fruktansvärt fel. Vår tränare slets upp. Jag lyckades rädda 2-3 personer innan jag kunde fly”, sa han och tillade, “Synen av döda kroppar som låg nedskräpade runt området var skrämmande.”

Rajesh reste med sju andra BSF-personal som, trots att han var inblandad i olyckan, satte sig i aktion för att hjälpa till med räddningsinsatserna omedelbart efter det.

Satish, en arméman, mindes att tåget plötsligt stannade, vilket fick bussarna att stapla på en. en annan.

Annons

“Vi kastades bokstavligen runt inuti tränaren på grund av det våldsamma rycket,” sa Satish. “Vi vet fortfarande inte hur eller varför det hände.”

Han sa att han kunde hjälpa mer än 50 personer att komma ut från sina tränare.

Läs även

Bron över Ganga “kollapsar”, säger Bihar planerad rivning

'PM Modis bil kraschar när han tittar i backspegeln': Rahul Gandhi i USA

1 000 arbetare, tunga maskiner, 24×7: Återställning på spår, tåg tuffar på…

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Järnvägar beställer säkerhet i hela landet dri…

Även om det tidigare fanns rapporter om att omkring 12 passagerare av tamilskt ursprung saknades, bekräftade delstatsregeringens delegation från Chennai att så kanske inte är fallet. “Vi har uteslutit fall av två av dessa personer eftersom vi hittade dem under behandling på ett sjukhus i Kolkata. Av de 10 återstående har vi information om att åtta av dem verkade ha hoppat över resan eftersom deras Tatkal-biljetter inte var bekräftade. Vi håller på att fastställa detaljerna”, sa en topptjänsteman.

© The Indian Express (P) Ltd