Logitech MX Keys S Review: perfect voor professionals

0
57

Beoordeling: 8/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $ 110Amazon Logitech

Jason Montoya/How-To Geek

De Logitech MX Keys S luidt de volgende generatie van de ongelooflijke Master Series in. De MX Keys S is vanaf de grond opgebouwd voor rigoureuze desktopworkflows en is misschien groter dan het gemiddelde toetsenbord, maar ik was gewoon onder de indruk van zijn prestaties en mogelijkheden.

Dit is wat we leuk vinden

 • Perfect voor intense workflows
 • Uitstekende nabijheidssensoren 
 • Grote batterijduur
 • Compatibel met verschillende soorten besturingssystemen 
 • Programmeerbare automatiseringen

En wat we niet doen

 • Geen in hoogte verstelbare scharnieren
 • Zwaarder dan de meeste toetsenborden

De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Ontwerp: een van Logitech's beste toetsenborden ooit< br>Koppelen en prestaties: zo stil als een kerkmuis
Batterij: gaat lang mee en laadt snel op
De Logi Options+-software gebruiken: een commandocentrum op maat
Moet u de Logitech MX Keys S kopen?

Ontwerp: een van Logitech's beste toetsenborden tot nu toe

Jason Montoya/How-To Geek

 • < b>Afmetingen: 452 x 149 x 39 mm (17,83 x 5,87 x 1,54 inch)
 • Vermogen: 10 dagen per oplaadbeurt (5 maanden zonder achtergrondverlichting)< /li>
 • Kleuren: Grafiet, Lichtgrijs, Zwart

De MX Keys S, die behoort tot Logitech's Master Series-assortiment van toetsenborden en muizen, is een volledig toetsenbord op maat gemaakt voor mensen die veel typruimte nodig hebben naast snelkoppelingen, automatiseringen en gemakkelijk toegankelijke controles. Verkrijgbaar in grafiet, lichtgrijs (mijn testeenheid) of zwart, de MX Keys S is 6,6 inch van boven naar beneden, 17,7 inch breed en 4,6 inch van voor naar achter.

De MX Keys S ziet eruit en voelt aan als een product dat is ontworpen voor professionals. Er zijn geen scherpe delen en elke hoek heeft een gladde en geronde afwerking. Deze zelfde gestroomlijnde look is van toepassing op de behuizing van het toetsenbord, met alle eigenlijke toetsen op één metalen blad.

Bovendien heeft elke toets een matte coating voor een ultraglad gevoel, met een subtiele inkeping in het midden. Deze kleine divot fungeert als een greep voor uw vingertoppen, waardoor elke toetsaanslag nauwkeurig en natuurlijk aanvoelt. Ik hield ook van de natuurlijke opwaartse hoogte van het toetsenbord, maar sommige gebruikers zullen misschien teleurgesteld zijn door het ontbreken van uitklapbare scharnieren om de MX Keys S hoger en lager te zetten vanaf welk oppervlak dan ook.

Jason Montoya/How-To Geek

De stroomschakelaar en de USB-C-oplaadpoort bevinden zich rechtsboven op het toetsenbord, net boven de LED-voedingsindicator. Wanneer u de MX Keys S inschakelt, licht de indicator continu groen op. Wanneer het toetsenbord wordt opgeladen, pulseert de statusindicator in dezelfde kleur.

Nu zou ik de MX Keys S niet bepaald een draagbaar toetsenbord noemen (kijk daarvoor in plaats daarvan naar de MX Keys Mini). Gezien het gewicht, de grootte en het feit dat er geen mechanisme is om het product in te klappen en op te bergen, moet de MX Keys S worden gezien als een stationair onderdeel van uw typervaring, of op zijn minst als een toetsenbord dat niet #8217;Ik ga het huis of gebouw waarin het zich bevindt niet regelmatig verlaten. 

Koppelen en uitvoeren: zo stil als een kerkmuis

Jason Montoya/How-To Geek

 • Compatibiliteit: Windows, macOS, Linux, iPadOS, ChromeOS
 • Connectiviteit: Bluetooth en Logi Bolt USB-ontvanger (meegeleverd)

De MX Keys S kan tegelijkertijd met drie apparaten worden gekoppeld, met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE) of de meegeleverde Logi Bolt USB-ontvanger. U vindt de invoerschakeltoetsen (weergegeven door een computer/tablet/telefoonpictogram) aan de rechterkant van het toetsenbord, tussen de QWERTY-hoofdbank en het vierkante numerieke gedeelte. Om de MX Keys S aan een nieuw apparaat te koppelen, houdt u gewoon een van de ingangen ingedrukt waarop u het apparaat wilt aansluiten. Wanneer de witte LED-indicator van de toets snel begint te knipperen, is het toetsenbord klaar om te koppelen. Ga dan gewoon naar de Bluetooth-instellingen op uw hostapparaat en verbind de MX Keys S.

Qua functionaliteit is de MX Keys S een van de meest comfortabele toetsenborden die ik ooit heb gebruikt, en het product was een snelle en gemakkelijke aanvulling op mijn typische workflow-configuratie. Sterker nog, er waren genoeg keren dat ik helemaal vergat dat ik mijn MacBook Pro-toetsenbord niet eens gebruikte, totdat ik het trackpad ging gebruiken en besefte dat het er niet was. En net als bij het MacBook-toetsenbord, zijn een aantal essentiële aanpassingen binnen handbereik, waaronder de bediening van de achtergrondverlichting voor zowel je scherm als het toetsenbord, samen met volume-aanpassingen voor je computer (ze zijn allemaal te vinden in de groep met functietoetsen).

Standaard reageren de MX Keys S op aanrakingen en zwaaibewegingen, en het werd nooit oud om de achtergrondverlichting te zien wanneer mijn hand in de buurt van het toetsenbord was. Tijdens het typen blijft de achtergrondverlichting branden en reageert op omgevingslicht in je werkomgeving. Dit is niet alleen een handige indicator dat de MX Keys S van stroom wordt voorzien en werkt, maar automatische verlichtingsaanpassingen zijn ook een geweldige manier om de levensduur van de batterij te optimaliseren. U kunt natuurlijk handmatig instellen hoe helder de toetsen worden met de F3- en F4-toetsen (tegenlichtregeling), of u kunt ervoor kiezen om de helderheid helemaal uit te schakelen.

Ik was ook erg onder de indruk van hoe stil de MX Keys S is. Ik vermoed dat de matte coating werkt als een goede geluidsisolatie, omdat ik dacht dat mijn MacBook-toetsenbord erg stil was, totdat ik de MX Keys S in actie hoorde. Het toetsenbord is bijna geruisloos, en als je op mij lijkt, zorgt een prettig klinkende toetsaanslag ervoor dat je langer en sneller wilt typen.

Een ding dat me na een tijdje wel stoorde, was hoe de matte textuur aanvoelde op de toppen van mijn vingers. Zelfs toen mijn cijfers pas gewassen waren, voelden sommige toetsen nogal vies aan, een vreemd gevoel dat erger zou worden naarmate ik langer typte. Ik realiseer me dat het meeste hiervan in mijn hoofd zat, maar als je gewend bent aan het glanzende gevoel van meer traditionele toetsenborden, kan de matte textuur in het begin een beetje griezelig aanvoelen.

Batterij: gaat lang mee en laadt snel op

Jason Montoya/How-To Geek

Helaas is er geen batterij-indicator op de Logitech MX Keys S zelf, wat betekent dat u op uw hostapparaat moet vertrouwen om bij te houden hoeveel stroom er nog over is. Als u een macOS-product gebruikt, kunt u eenvoudig het batterijniveau van de MX Keys S controleren door op de knop “Control Center” knop in de rechterbovenhoek van het bureaublad, gevolgd door “Bluetooth.” “MX-toetsen S” is de standaardnaam van het toetsenbord en het batterijniveau wordt rechts van het label weergegeven.

Als het tijd is om de MX Keys S op te laden, wil je daarvoor de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel gebruiken (netvoedingssteen vereist als je van plan bent hem op een stopcontact aan te sluiten). Logitech beweert dat je tot 10 dagen prestaties krijgt na één keer opladen of 20 weken met uitgeschakelde achtergrondverlichting. Wat betreft mijn eigen ervaring, tijdens het opladen kon ik in slechts een half uur van 50% naar 80% batterij gaan, wat een goed voorteken is voor creatievelingen en andere professionals die de MX Keys S nodig hebben om efficiënt te werken en op te laden.

>

De Logi Options+-software gebruiken: een commandocentrum voor maatwerk

Een van de meest frustrerende aspecten van het kopen van een nieuw toetsenbord of een nieuwe muis is dat je moet leren hoe je de meegeleverde software moet gebruiken. Nu is dit in veel gevallen niet verplicht, maar als de fabrikant het aanbiedt, is het een goed idee om de desktop-app te downloaden, voor het geval je de nieuwste firmware nodig hebt of een snelle link naar een gebruikershandleiding wilt of klantenondersteuning. In het geval van de Logitech Master Series is de Logi Options+-software niet vereist, maar u loopt een heleboel functies mis als u deze laat liggen.

Om te downloaden hoeft u alleen maar naar de pagina Opties+ van Logitech te gaan en de Windows- of macOS-versie te selecteren. Ga na het downloaden door en start de software. Wat de eerste installatie betreft, wilt u dat de meegeleverde Logitech Bolt USB-ontvanger op uw computer is aangesloten. Zodra het toetsenbord is gedetecteerd, wordt u gevraagd een van de invoertoetsen ingedrukt te houden. Vervolgens wordt u gevraagd een verbindingspin in te voeren op de MX Keys S. 

Eenmaal gekoppeld, zouden de MX Keys S op het startscherm van de software moeten verschijnen. In de linkerbenedenhoek van het scherm ziet u een batterij-uitlezing die aangeeft hoeveel lading er nog is en of het toetsenbord is verbonden met Bluetooth of de Bolt-ontvanger.

Door te klikken op de knop “Toetsen” Met het tabblad kunt u de hele bovenste rij toetsen aanpassen (zonder de invoerknoppen). Wanneer u selecteert aan welke toets u wilt werken, verschijnt er een ander menu aan de rechterkant van het scherm, met een vervolgkeuzelijst met toewijsbare opdrachten en Smart Actions, het eigen automatiseringssysteem van Logitech dat meerdere opdrachten kan toewijzen (zoals het openen van Zoom en het dempen van de microfoon van uw laptop) tot slechts één toets.

Als bonus kunt u ook klikken op de knop “Toepassing toevoegen” knop (rechterbovenhoek van het startscherm) om een ​​van de apps van uw computer toe te wijzen aan een van die aanpasbare toetsen.

Klik op de knop “Tegenlichtverlichting” Op het tabblad kunt u instellen hoe lang de achtergrondverlichting van de MX Keys S inactief blijft. U vindt er ook een aan/uit-schakelaar voor “Automatische helderheid” en “Batterijbesparende modus.” Als je het toetsenbord aan meer dan één apparaat hebt gekoppeld, kun je op de knop “Easy-Switch” tabblad om te schakelen tussen ingangen met behulp van Opties+. En last but not least is de “Instellingen” tabblad, waar u terecht kunt voor probleemoplossing, fabrieksinstellingen en software-updates.

The Best Keyboards of 2023 Beste toetsenbord in het algemeen Keychron Q6 Koop bij Amazon Beste budgettoetsenbord Logitech MK270 toetsenbord- en muiscombo Koop bij Amazon Beste bedraad gamingtoetsenbord 60HE-winkel Beste draadloze gamingtoetsenbord Logitech G915 TKL Koop bij Amazon Beste Bluetooth-toetsenbord Microsoft Bluetooth-toetsenbord Koop bij Amazon Beste ergonomisch toetsenbord Ergonomisch toetsenbord van Microsoft Koop bij Amazon Beste TKL-toetsenbord Logitech G915 TKL Koop bij Amazon Beste 60% Keyboard Wooting 60HE Shop Beste Mac-toetsenbord Apple Magic Keyboard Koop bij Amazon

Moet u de Logitech MX Keys S kopen?

Als je een toetsenbord nodig hebt dat met vrijwel elk besturingssysteem en/of elke workflow werkt, dan is de Logitech MX Keys S een van de beste keuzes die je kunt maken. Ook al is het een beetje groter dan een traditioneel toetsenbord, het is supergemakkelijk om aan te wennen, voelt geweldig aan op de handen en vingers (tenzij je niet van matte dingen houdt), rockt een top -notch batterij, en de intelligente verlichtingsfuncties kunnen niet kloppen.

Beoordeling: 8/10 ? < ul>

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Fijn maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en de moeite waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in -class
 • 10 – Borderline-perfectie
 • Prijs: $110 Amazon Logitech

  Dit is wat we leuk vinden

  • Perfect voor intensieve workflows
  • Uitstekende nabijheidssensoren 
  • Grote batterijduur
  • Compatibel met verschillende soorten besturingssystemen 
  • Programmeerbare automatiseringen< /li>

  En wat we niet doen

  • Geen in hoogte verstelbare scharnieren
  • Zwaarder dan de meeste toetsenborden

  LEES VOLGENDE

  • › Koop de legendarische ‘Beans’ Oordopjes voor $ 55,99 ($ ​​94 korting)
  • › Wat is er nieuw in macOS 14 Sonoma?
  • › Welke laptops hebben mechanische toetsenborden?
  • › Hoe u kunt voorkomen dat uw PS4 oververhit raakt
  • › Wat is er nieuw in iOS 17 en iPadOS 17?
  • › U kunt eindelijk AirTags delen met andere mensen