Kunt u uw alcoholtolerantie verlagen?

0
40
H_Ko/Shutterstock.com

Onder vrienden is er meestal een grap over hoe ze hun drank wel en niet kunnen vasthouden. Voor degenen die hun drank aankunnen, is alcoholtolerantie waarschijnlijk de reden. Maar als u uw alcoholgebruik wilt verminderen, kunt u dan uw alcoholtolerantie verlagen?

Het blijkt dat het mogelijk is om uw alcoholgebruik te verlagen nadat u aanzienlijk hebt verminderd of helemaal bent gestopt met drinken tolerantie.

Alcoholtolerantie ontwikkelt zich naarmate u meer drinkt. Op dezelfde manier kunt u een zekere mate van alcoholtolerantie verliezen naarmate minder u zich overgeeft aan alcoholische dranken. Maar de hoeveelheid en snelheid van dit proces is afhankelijk van een aantal factoren.

Alcoholtolerantie ontstaat voornamelijk als gevolg van herhaalde blootstelling en de natuurlijke aanpassing van het lichaam aan de effecten van alcohol. Na verloop van tijd wordt het lichaam efficiënter in het metaboliseren van alcohol, wat leidt tot een hogere tolerantie.

Seedlip Garden 108 Non-Alcoholic Spirit

Alcoholvrije spiritus kan een geweldige manier zijn om u te helpen bezuinigen.

Amazon

$ 31,99
 

Er zijn echter scenario's waarbij de alcoholtolerantie kan afnemen. Langdurige perioden van onthouding, zoals het nemen van een pauze van alcoholgebruik, resulteren in een vermindering van de tolerantie – zolang die onthouding wordt gehandhaafd. Als u meer drinkt, gaat uw tolerantie waarschijnlijk weer omhoog.

Waarom zou u uw tolerantie echter verlagen? Als u iemand bent die 's avonds graag een goed drankje drinkt om te ontspannen, hoe hoger uw tolerantie, hoe meer alcohol u nodig heeft om de effecten ervan te voelen. Na verloop van tijd kan dit leiden tot overconsumptie en mogelijke gezondheidsproblemen. Het resetten van uw tolerantie is een goede manier om ervoor te zorgen dat u uw alcoholgebruik matigt.

U kunt dus uiteindelijk uw alcoholtolerantie verlagen, en het is niet alleen zo dat u geld kunt besparen op de bar. Door uw alcoholtolerantie bij een matige hoeveelheid te houden, kunt u mogelijk eetbuien voorkomen en de gezondheidsrisico's die het met zich meebrengt verminderen. Maar ja, het betekent ook dat je geen vier biertjes hoeft te drinken en dat je het bij twee kunt houden, waar je portemonnee je ook dankbaar voor zal zijn.