Kan du verkligen sträcka en tank med bensin?

0
54
Dragana Gordic/Shutterstock.com

Alla gillar att spara pengar, och de flesta följer förmodligen en budget för att hålla sig på rätt spår. Att spara lite pengar här och där är alltid målet, men när det kommer till din bensintank, kan du verkligen fylla på?

Lyckligtvis finns det några strategier och tekniker som kan hjälpa dig bibehålla bättre bränsleeffektivitet och sträcka en tank med gas ytterligare.

Innehållsförteckning

Kan Sträcker du en tank med bensin?
Körteknik
Fordonsunderhåll
Effektiv ruttplanering
Fordonstyp
Att avslöja myter om bränsleeffektivitet

Kan du sträcka en tank med bensin?< /h2>

Bränsleeffektivitet är inte ett svårfångat koncept som är reserverat för hybridfordon eller science fiction-området. Det är ett påtagligt mål som varje förare kan uppnå. Genom att förstå de faktorer som påverkar bränsleeffektiviteten och anta bättre körvanor kan du verkligen sträcka ut en tank med bensin.

Tänk på att det finns några gassparande myter där ute. Om du vill spänna en tank med bensin, se till att du följer fakta och inte fiktion.

Körteknik

DmytroPerov/Shutterstock.com

När det kommer till att sträcka en tank med bensin spelar sättet du kör på en avgörande roll. Genom att implementera specifika, säkra körrutiner kan du förbättra ditt fordons bränsleeffektivitet avsevärt.

Fokusera först och främst på mjuk acceleration och retardation. Om du gradvis trycker på gaspedalen och försiktigt lossar den kan du spara bränsle och minska onödig energiförbrukning.

Du vill också behålla din hastighet när det är möjligt. Plötsliga hastighetsändringar och aggressiv hastighet kan leda till ökad bränsleförbrukning.

RELATEDSparar farthållaren gas?

En annan effektiv teknik är att förutse trafikflödet. Du kan undvika onödig inbromsning och acceleration genom att se framåt och förutsäga förändringar i trafikmönster.

Undvik slutligen överdriven tomgångskörning, vilket slösar bränsle och bidrar till onödiga utsläpp. Genom att införliva alla dessa körtekniker i din dagliga pendling kommer du inte bara att maximera bränsleeffektiviteten utan också njuta av en mjukare och mer avslappnad körupplevelse.

Valleycomfy Microfiber Läder Rattskydd Universal 15 tum (svart)

Koppla av där ute på vägen när du har det här lugnande rattskyddet.

Amazon

16,99 USD
 

Fordonsunderhåll

Att underhålla ditt fordon är viktigt för att maximera bränsleeffektiviteten. Regelbundet underhåll förlänger inte bara livslängden på ditt fordon utan hjälper dig också att få ut det mesta av varje liter gas.

En avgörande aspekt av fordonsunderhåll är att se till att dina däck är korrekt pumpade och justerade. Underpumpade, knasiga däck ökar rullmotståndet, vilket leder till minskad bränsleeffektivitet. Kontrollera ditt däcktryck regelbundet för att sträcka bensintanken.

Motorunderhåll är också avgörande för ditt fordons livslängd och bränsleeffektivitet. Rutinuppgifter som att byta olja och byta luftfilter gör en lång väg för att hålla din motor igång som bäst.

När du tar hand om ditt fordon låter du det prestera optimalt, vilket leder till färre haverier och bättre bränsleförbrukning.

AstroAI Digital däcktrycksmätare

Undrar aldrig om dina däck är tömda igen när du har denna enkla däcktrycksmätare.

Amazon

11,99 $
$15,99 Spara 25%

Effektiv ruttplanering

Christian Mueller/Shutterstock.com

En ofta förbisedd aspekt av att maximera bränsleeffektiviteten är ruttplanering. Men när man tänker på det blir det omedelbart vettigt. Genom att planera dina rutter noggrannare kan du minimera tillryggalagda sträckor, undvika vanliga trafikområden och minska bränsleförbrukningen.

RELATERATFinns det en bästa dag att köpa bensin på?

Genom att använda uppdaterade navigationssystem eller kartappar med trafikuppdateringar i realtid kan du undvika överbelastade områden och ta alternativa vägar vid behov. Detta hjälper dig att undvika onödig tomgångs- och stop-and-go-trafik, vilket sparar både tid och bränsle.

Dessutom kan det hjälpa dig att gruppera dina ärenden så att du minskar antalet resor du behöver ta för att få alla dina uppgifter gjorda. Du kan också dra nytta av samåkning eller samåkning när det är möjligt.

iOttie Easy One Touch Dashboard & Vindruta Universal Car Mount

Se till att din kartapp är lätt att se med ett telefonfäste.

Amazon

24,95 USD
$33,48 Spara 25%

Fordonstyp

Det är värt att notera att typen av fordon du har påverkar i hög grad dina förväntade miles per gallon (MPG). Vissa fordon tillverkas specifikt för maximal bränsleeffektivitet medan andra är avsedda att transportera mer last eller passagerare.

När du väljer ett fordon är det värt att överväga den genomsnittliga MPG så att du vet vad du kan förvänta dig. Även om du inte exakt kan ändra detta med ditt nuvarande fordon, kan det vara till hjälp för din plånbok i framtiden att tänka på när det är dags att byta in din nuvarande resa.

Avslöja myter om bränsleeffektivitet

SKT Studio/Shutterstock.com

När det kommer till bränsleeffektivitet finns det massor av myter och missuppfattningar som kan leda förare vilse. Det är viktigt att skilja fakta från fiktion för att fatta välgrundade beslut om hur du tänjer på bränslet.

En vanlig myt är att du bör hålla din bensintank full för att undvika oönskad avdunstning. Även om du inte vill låta din tank vara tom, behöver du inte oroa dig för att hålla den fylld. Bilar är idag konstruerade med ett ångåtervinningssystem för att minimera bränsleförlusten genom avdunstning.

RELATERATSparar du gas när du stänger av din luftkonditionering?

En annan vanlig myt är effektiviteten hos bränsletillsatser för att förbättra körsträckan. Även om vissa tillsatser hävdar att de förbättrar bränsleeffektiviteten, är deras inverkan ofta minimal, om det överhuvudtaget finns en inverkan, enligt Federal Trade Union.

Det finns också en myt om att rita eller köra tätt bakom en semi på motorvägen—kan förbättra din MPG. Tanken är att utan vindmotstånd kommer du inte att tömma så mycket av din bensintank. Juryn är ute på den vetenskapliga avdelningen om detta “hack” fungerar eller inte, men det är en farlig körteknik som utsätter dig för en allvarlig risk för en olycka. Det bör undvikas.

WETBAS Roadside Emergency Kit for Car

Var beredd på alla nödsituationer vid vägkanten.

Amazon

34,99 USD
 

Att sträcka en tank med gas kan uppnås genom en kombination av genomtänkta strategier. Kom ihåg att bränsleeffektivitet är en resa, och det kräver en medveten ansträngning för att göra hållbara val bakom ratten. Tillsammans kan vi göra skillnad för våra plånböcker och planeten. Säkra resor!