Kan du sänka din alkoholtolerans?

0
36
H_Ko/Shutterstock.com

Bland vänner brukar det finnas ett skämt om hur man kan och inte kan “hålla sin sprit.” För dem som kan hantera sin sprit är alkoholtolerans troligen orsaken. Men om du funderar på att dra ner på ditt drickande, kan du sänka din alkoholtolerans?

Som det visar sig, efter att ha minskat avsevärt eller slutat dricka helt, är det möjligt att sänka din alkohol tolerans.

Alkoholtolerans utvecklas ju mer du ägnar dig åt att dricka. På samma sätt kan du förlora en viss mängd alkoholtolerans ju mindre du ägnar dig åt alkoholhaltiga drycker. Men mängden och hastigheten denna process sker beror på några faktorer.

Alkoholtolerans utvecklas främst som ett resultat av upprepad exponering och kroppens naturliga anpassning till effekterna av alkohol. Med tiden blir kroppen mer effektiv på att metabolisera alkohol, vilket leder till en högre tolerans.

Seedlip Garden 108 Alkoholfri sprit

Alkoholfri sprit kan vara ett bra sätt att hjälpa dig att minska.

Amazon

31,99 USD
 

Det finns dock scenarier där en minskning av alkoholtolerans kan inträffa. Längre perioder av abstinens, som att ta en paus från alkoholkonsumtion, resulterar i en minskning av toleransen…så länge den abstinensen upprätthålls. Om du ökar ditt drickande kommer din tolerans sannolikt att gå upp igen.

Varför minska din tolerans? Om du är någon som älskar en god drink på kvällarna för att koppla av, ju högre tolerans du har, desto mer alkohol behöver du för att känna dess effekter. Med tiden kan detta leda till överkonsumtion och potentiella hälsoproblem. Att återställa din tolerans är ett bra sätt att se till att du modererar ditt drickande.

Så i slutändan kan du sänka din alkoholtolerans, och det är inte bara så att du kan spara pengar på baren. Att hålla din alkoholtolerans vid en måttlig mängd drickande kan hjälpa till att förhindra potentiell binging och minska hälsoriskerna det utgör. Men ja, det betyder också att du inte behöver vara fyra öl och kan hålla dig till två som din plånbok kommer att tacka dig för också.