K Annamalai bij Idea Exchange: 'Onze premier en senior leiderschap, geen van hen gelooft in één land, één taal'

0
35

Arun Janardhanan: Er ging een verhaal dat toen je besloot af te treden als IPS-officier, het oorspronkelijke plan was om lid te worden van de partij van Rajinikanth, die in 2019-20 van start zou gaan. Omdat Rajnikanth het plan afzegde, sloot je je aan bij de BJP. Klopt dat?

Ik heb geen ontslag genomen om lid te worden van een politieke partij. Ik was erg allergisch voor politici. Als agent gedurende negen en een half jaar bevond ik me aan de andere kant van het politieke spectrum. Direct na het stoppen in de politiek gaan, was iets waar ik me niet zo prettig bij voelde, maar ik wilde terug naar mijn basis. In de geest van dienstbaarheid heb ik een stichting opgericht genaamd We The Leaders Foundation. Het idee om lid te worden van de BJP ontstond nadat ik enkele leiders had ontmoet en zij overtuigden me dat de stichting een eigen leven kan leiden, maar door politiek kan ik bepaalde doelen en doelstellingen heel snel bereiken, vooral voor Tamil Nadu.

img src=”https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg” />

Ik heb Rajinikanth meneer een paar keer ontmoet en hij is een geweldig persoon, maar ik heb hem nooit ontmoet om zich bij zijn gezelschap aan te sluiten. Ons gesprek ging over zaken van gemeenschappelijk belang en zelfs nu onderhouden we een goede vriendschap.

Arun Janardhanan: Als je naar jezelf kijkt als ex-IPS-officier, welke invloed heeft je verleden dan op je heden?

Nadat ik mijn eerste assemblee-verkiezing in Aravakurichi had verloren, sprak ik met veel mensen en vroeg hen wat ik verkeerd had gedaan? Velen voelden dat mijn reis als politieagent, die rechtstreeks de politiek inging, een belemmering vormde. Mensen willen niet dezelfde kracht van een politieman in de politiek omdat je altijd kaarsrecht bent. Politiek zit veel dieper. Ze willen ook testen of je vijf-10-15 jaar in de politiek blijft, of is het een voorbijgaande gedachte voor je. Zelfs nu nog, als iemand mij wil bekritiseren, zeggen ze: 'Oh, hij gedraagt ​​zich als een politieagent'. voor Annamalai is er altijd zwart en wit'. Aan de positieve kant heeft het feit dat ik ongeveer negen en een half jaar bij de politie heb gezeten me een goed inzicht gegeven in menselijk gedrag.

Ik zou graag in Tamil Nadu willen zijn . Ik wil persoonlijk niet meedoen aan de Lok Sabha-verkiezingen omdat ik geen leider in Tamil Nadu wil zijn die naar Delhi gaat en dan terugkomt

Arun Janardhanan: Als we naar Tamil Nadu kijken, wordt de BJP gezien als een Noord-Indiase partij, een partij van de hogere kaste. In Tamil Nadu is er ook Dravidianisme, en ook Tamil-nationalisme. Hoe ben je van plan de BJP populair te maken in Tamil Nadu?

In Tamil Nadu heeft de nationale partij altijd een rol gespeeld. Toen Modiji in 2014 voor het eerst aan de macht kwam als premier, kregen we 19 procent van de stemmen. DMK was zo laag als 23 procent. In Tamil Nadu moet een nationale partij een gezicht hebben, zoals men hier op zoek is naar een gezicht. Het is een heel eigenaardig politiek model omdat mensen lang met de leider willen reizen. We moeten leiders creëren in Tamil Nadu die 20 tot 30 jaar bij mensen blijven. Als de partij me over een tijdje een andere opdracht geeft, zou ik graag in Tamil Nadu willen zijn. Persoonlijk wil ik niet meedoen aan de Lok Sabha-verkiezingen omdat ik geen leider in Tamil Nadu wil zijn die naar Delhi gaat en dan terugkomt.

Advertentie Lees ook | Tamil Nadu BJP-chef Annamalai: een los kanon of een geheim wapen?

Liz Mathew: De teleurstellende verkiezingsresultaten van de BJP in Karnataka werden toegeschreven aan buitensporige invloed van Delhi in de campagnes. Wat was de aanleiding voor het debacle? Was het de lokale of nationale leiding die werkte aan de verkiezingsstrategieën van de partij?

Het politieke landschap van Karnataka is ingewikkeld. In 2013 stond de BJP voor uitdagingen vanwege Yediyurappa's aparte partij, KJP (Karnataka Janata Paksha), en stemmensnijders zoals JD(S), waardoor het Congres de macht overnam. In 2018 presteerde de BJP, ondanks dat het Congres met 2,5 procent aan kop had, beter met 24 zetels, wat een verschuiving betekende.

Elk van de zes regio's van Karnataka heeft een eigen stempatroon. In het zuiden van Karnataka, met 64 zetels van Mysore tot Ramanagara, is JD(S) een belangrijke speler. De invloed van de BJP groeit in het noorden van Karnataka, en ze domineerden het centrum van Karnataka in 2018. Bellary, een sterk gebied voor de BJP in de afgelopen twee verkiezingen, zag deze keer een neergang. Coastal Karnataka is meestal voorstander van de BJP, maar de recente verkiezingen waren moeilijker.

Elke regering die de kastentelling vrijgeeft, zal in de problemen komen. In een democratie als de onze, met zoveel kasten en sociale groepen, zal niemand het eens zijn met de cijfers

Advertentie

Een verrassing was de onverwachte daling van het stemaandeel met vijf procent van JD(S), ondanks een agressieve campagne. Het stemaandeel van de BJP in Zuid-Karnataka steeg van 16 procent in 2018 tot 23 procent, maar het Congres kwam als overwinnaar uit de bus en behaalde 18-20 zetels in de regio. Ondanks de toename van de ST-reservering van drie procent naar zeven procent, presteerde BJP ondermaats in Bellary, wat opriep tot introspectie. In Bangalore zag de BJP een verbetering en won 17 zetels in vergelijking met 11 in 2018.

Over het algemeen blijft de BJP onverstoorbaar na de verkiezingen in Karnataka, aangezien haar stemaandeel stabiel bleef. Terwijl het Congres zijn kandidaten behield, nam de BJP risico's, waaronder een generatiewisseling waarbij Yediyurappa niet meedeed. De voortdurende verandering van drie eerste ministers in vijf jaar – HD Kumaraswamy, BS Yediyurappa, Basavaraj Bommai – bracht ook de regering van streek. Bovendien betwistten ex-congresleden onder BJP, wat bijdroeg aan de dynamiek. Toch is de BJP optimistisch over het winnen van de parlementsverkiezingen van 2024.

Ik kan u voor 100 procent vertellen dat de leiding van Delhi deze verkiezingen nooit heeft geleid. De verkiezing werd volledig gedreven door de lokale leiding. Modiji woonde meer bijeenkomsten bij omdat de lokale leiding wilde dat hij meer bijeenkomsten bijwoonde. Het programma is door hen gemaakt: de mede-verkiezingsorganisator Shobha Karandlaje, staatspresident Nalin Kumar Kateel, de voormalige CM Yediyurappa, de toenmalige CM Basavaraj Bommai. De slogan “Ee baari nirdhara, bahumatada BJP” (deze keer BJP-meerderheidsregering) werd gemaakt door de lokale leiders. Mensen willen dat Amit Shah en Yogi Adityanath komen om campagne te voeren. We traden op als facilitator: Dharmendra Pradhan als verkiezingsverantwoordelijke, Mansukh Mandaviya en ikzelf.

Liz Mathew: Waren de leiders verenigd? Is de beslissing over een generatiewisseling op tijd genomen? Hoe gaat u deze problemen aanpakken?

Er waren problemen, maar wanneer je een verschuiving maakt, is het altijd een probleem. Je hebt Jagadish Shettar gezien. De partij heeft collectieve wijsheid. De senior vijf-zes leiders van Karnataka vonden dat er een generatiewisseling nodig was. De manier waarop de BJP voor mij werkt, als karyakarta, is dat ze na een bepaalde tijd geloven dat je niet aan het vechten bent tegen verkiezingen, maar dat je belangrijk bent voor de partij – we zullen voor je zorgen. De partij zal geen enkele persoon afwijzen. Ik kan meerdere

Advertentie

gevenvoorbeelden uit Tamil Nadu van mensen die in verschillende posities zitten, en voor velen van hen was het een verrassing. Ik heb de ontslagbrieven genomen van twee BJP-karyakarta's uit Tamil Nadu die gouverneurs zijn geworden. Ook in het geval van Jagadish Shettar zette de partij hem niet buitenspel. Senioren moeten wijken, maar op sommige plekken moeten ze er nog zijn. In Chitradurga hebben we bijvoorbeeld een 74-jarige die de verkiezingen uitvecht op een BJP-ticket omdat het volgende niveau van leiderschap zich aan het ontwikkelen is. Elke stoel doorloopt een andere module. Geen twee individuen kunnen gelijkgesteld worden. In het geval van Laxman Savadiji kreeg hij een zitplaats om te betwisten, maar niet de zitplaats die hij wilde. Hij was ook verzekerd van iets anders zodra de regering aan de macht komt. Dit zijn allemaal kleine problemen.

Liz Mathew: Gezien het beperkte succes van BJP in Tamil Nadu, heb je je gefrustreerd gevoeld of overwogen om te stoppen vanwege de trage voortgang?

Advertentie < p>Ik ben niet van plan te stoppen; Ik heb zoiets nooit publiekelijk aangekondigd. De groei van een partij hangt af van de verkiezingsbekwaamheid van haar leden. Ik was blij toen bij de recente verkiezingen voor lokale lokale organen ongeveer 5.900 BJP-kandidaten onafhankelijk stonden in alle organen. Velen waren succesvol, anderen niet, maar nu werken ze effectief op het terrein. Voortdurende allianties kunnen het vermogen van een partij verzwakken om onafhankelijk en onbevreesd deel te nemen aan verkiezingen.

De politieke omgeving van elke staat varieert, en wat er in Tamil Nadu gebeurt, heeft invloed op Delhi, gezien de 39 Lok Sabha-parlementsleden. Hoewel de onafhankelijke strijd van de BJP gunstig voor ons kan zijn, is het misschien niet voordelig voor de algehele cijfers in Delhi vanwege de verdeelde stemmen.

Advertentie

Om wortels te krijgen in Tamil Nadu, heeft de BJP het ethos van een regionale partij nodig. Overweeg DMK of AIADMK; ze geven altijd prioriteit aan Tamil Nadu. Sinds de aanvang van het BJP-staatsleiderschap hebben we besloten om de zaak van Tamil Nadu te verdedigen, ook al brengt het de partij er af en toe ongemak mee. Toen Karnataka, bestuurd door de BJP, bijvoorbeeld van plan was om de Mekedatu-dam te bouwen, hield de Tamil Nadu BJP een eendaagse vastendag in Thanjavur om lokale gevoelens te uiten. Het nationale leiderschap kan dan deze zorgen wegnemen.

Modiji gaf de Tamilianen een grote eer door onze Sengol-scepter, die de Chola-machtsoverdracht symboliseert, in het nieuwe parlement te plaatsen en de voorzitter voortdurend aan het belang ervan te herinneren.

p>P Vaidyanathan Iyer: Wat waren de zorgen van de BJP over de recente wijzigingen in de arbeidswetgeving in Tamil Nadu, gezien het feit dat er op nationaal niveau soortgelijke wijzigingen zijn aangebracht?

BJP is voorstander van het invoeren van een nieuwe arbeidswetgeving die realistisch is en (in lijn met) het marktsentiment, een nieuw tijdperk van technologie. We hadden een probleem met de manier waarop het werd gecommuniceerd door de regering van Tamil Nadu. Het leek erop dat ze de rechten van de arbeiders probeerden af ​​te persen door ze in een kamer te stoppen. Ten tweede vroegen we om bepaalde veiligheidsmechanismen, een welzijnsraad om ervoor te zorgen. Zelfs als er een vakbond was, wilden we dat ze een niveau hoger zouden gaan wat betreft het instellen van een goed communicatiekanaal, wat niet aan de orde kwam in het bevel van Tamil Nadu. We zijn er voor meer werkuren, flexibele werktijden, maar met bepaalde voorwaarden die ervoor zorgen dat iedereen wordt gehoord. We zijn niet algemeen tegen iets, zoals andere partijen. In het nieuwe tijdperk moeten er veel veranderingen komen, maar ik heb het gevoel dat het bevel van de centrale overheid praktischer en communicatiever was.

P Vaidyanathan Iyer: Wat is het standpunt van de lokale BJP over het besluit van Tamil Nadu vasthouden aan het Nieuwe Pensioenstelsel?

De lokale BJP is een groot voorstander van het nieuwe pensioenstelsel om terug te keren naar het oude model, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over de escalerende overheidsuitgaven. Ik was een van de eerste mensen die in de Nieuwe Pensioenregeling stapte en het model is redelijk goed. Ik vond het voordelig en bood flexibiliteit bij investeringskeuzes. Het is cruciaal om aan ambtenaren te communiceren dat ze invloed kunnen uitoefenen op waar hun pensioenpremies worden geïnvesteerd.

P Vaidyanathan Iyer: Wat is uw standpunt over het tempelbeheergeschil in Tamil Nadu tussen BJP-RSS, spirituele leiders en de regering?

De Tamil Nadu Hindu Religious and Charitable Endowments Act (TN HR& ;CE) stuitte in de jaren vijftig op aanvankelijke tegenstand,

verzacht door beloften van ongestoorde tempelrituelen, operaties en eigendommen. De uitvoering van de wet wordt vandaag echter bekritiseerd. Veel tempels missen Arukala puja en verslechteren als gevolg van onenigheid tussen belanghebbenden. Ook zijn de administratieve kosten hoger dan de vastgestelde 12 procent van de hundi-inzamelingen, waarbij fondsen die bedoeld zijn voor tempelactiviteiten worden verduisterd.

De oppositie tegen het huidige management is zowel ideologisch als administratief, met een slechte coördinatie die een negatieve invloed heeft op de tempeloperaties.

p>

De BJP is van mening dat de TN HR&CE zijn nut heeft overleefd en ondersteunt een nieuwe managementmethode.

In de Kalikambal-tempel worden beheerders bijvoorbeeld publiekelijk gekozen door de gemeenschap. We stellen een model voor waarbij de tempelgemeenschap een bestuur kiest onder toezicht van een gerenommeerd privépersoon. Een overkoepelende overheid dient alleen in te grijpen als normen worden geschonden. Deze aanpak zorgt voor betrokkenheid van de gemeenschap terwijl het regelgevende toezicht behouden blijft.

SHYAMLAL YADAV: Tamil Nadu heeft een sleutelrol gespeeld in de beweging voor sociale rechtvaardigheid en sommige partijen in de staat eisen een landelijke kastentelling. In Karnataka is een van de redenen voor de nederlaag van de BJP dat het congres zeer agressief een kastentelling eiste. Zou er geen kastentelling moeten komen?

Toen er nog een congresregering in Karnataka was en Siddaramaiahji de eerste minister was, voerden ze van 2013 tot 2018 een kastentelling uit. Dat rapport heeft nooit het daglicht gezien. In verschillende arresten, vooral toen de kwesties van kaste en reservering aan de orde kwamen, heeft de Hoge Raad geëist om een ​​empirisch bewijs voor het verstrekken van gegevens. Het Karnataka-congres dat een kastentelling eist, is als een ketel die de pot verwijt dat hij zwart ziet. Ze geven zelf niet vrij wat ze hebben gedaan. Elke regering die de kastentelling vrijgeeft, zal in de problemen komen. In een democratie als de onze, met zoveel kasten en sociale groepen, zal niemand het eens zijn met de cijfers. Laat alle politieke partijen in het gareel vallen. Ik zeg niet dat het niet zal gebeuren, het moet gebeuren. Maar hoe het moet gebeuren, welke methodologie, laten we het overlaten aan de wijsheid van de senior politieke leiding.

AMRITH LAL: Hoe werkt BJP's één India, één taal en tot op zekere hoogte één geloofsagenda, met het zeer sterke regionale taalnationalisme van Tamil Nadu? Ook won Hindu Munnani al in 1982-1983 op zichzelf een zetel in Padmanabhapuram, een kiesdistrict. Wat heeft de BJP ervan weerhouden om uit te groeien tot een partij die in haar eentje minstens één zetel in Tamil Nadu kan winnen?

Onze premier en de hogere leiding, geen van hen gelooft in één land, één taal. Het nieuwe nationale onderwijsbeleid legde heel duidelijk het mandaat vast en zei dat het niet gaat werken.

Laten we drie talen hebben. De ene is je moedertaal, de andere is Engels, de andere kan een regionale taal naar keuze zijn.

Lees ook

Vinesh Phogat op Idea Exchange: als vrouwen hun stem verheffen, zijn ze…

Ugo Astuto bij Idea Exchange: 'Russische agressie, geen sancties, is van invloed…

Viswanathan Anand bij Idea Exchange: 'We zijn niet langer schakers uit …

Stobbelbrandfactor voor 10 -15 dagen, weer & aardrijkskunde speelt ook een rol…

Je hebt gelijk over de zetel in Padmanabhapuram, Kanyakumari. Als de BJP morgen alleen staat, als het een driedeling is in Tamil Nadu, begint de BJP met 40 zetels. Het is mijn sterke antwoord aan u als BJP State President. In 2016 stonden we alleen, maar helaas waren er enkele problemen zoals gebrek aan leiderschap, iemand ging weg, iemand kwam binnen, maar na de parlementsverkiezingen bevinden we ons in een zeer goede positie in Kanyakumari, wat je ook zult zien in Lok Sabha.< /p> © The Indian Express (P) Ltd