Joe Biden signerer gjeldstaksregning som trekker USA tilbake fra randen av enestående mislighold

0
36

Med bare to dager til overs undertegnet USAs president Joe Biden lørdag lovgivning som løfter nasjonens gjeldstakg, og avverger en enestående mislighold av den føderale regjeringens gjeld. Det var en desidert lavmælt avslutning på et måneder langt drama som gjorde finansmarkedene i inn- og utland nervøse og fikk engstelige pensjonister og sosialtjenesteorganisasjoner til å lage beredskapsplaner i tilfelle landet ikke var i stand til å betale alle regningene sine.

I stedet for å holde en offentlig seremoni med lovgivere fra begge partier – som viser frem det todelte forholdet som Biden hadde sitert i en Oval Office-tale fredag ​​kveld – signerte presidenten loven privat i en refleksjon av den stramme fristen nasjonen står overfor&#8217 ;s ledere.

Treasury Department hadde advart om at landet ville begynne å mangle penger på mandag, noe som ville ha sendt sjokkbølger gjennom USA og globale økonomier.

Det hvite hus la ut et bilde av presidenten som signerer loven på Resolutt skrivebord.

I en kort uttalelse takket Biden demokratiske og republikanske kongressledere for deres partnerskap, et hjertelig budskap som stod i kontrast til harmen som opprinnelig preget gjeldsdebatten. “Uansett hvor tøff politikken vår blir, må vi se hver og en ikke som motstandere, men som andre amerikanere,” sa Biden i en videomelding som ble utgitt etter signeringen. Han sa det var viktig å “slutte å rope, senke temperaturen og jobbe sammen for å forfølge fremgang, sikre velstand og holde løftet om Amerika for alle.”

Standoff

Motstanden begynte da republikanerne nektet å heve landets lånegrense med mindre demokratene gikk med på å kutte utgifter. Etter hvert begynte Det hvite hus uker med intense forhandlinger med husspeaker Kevin McCarthy, R-California, for å komme til en avtale. Den endelige avtalen, vedtatt av huset onsdag og Senatet torsdag, suspenderer gjeldsgrensen til 2025 – etter neste presidentvalg – og begrenser offentlige utgifter. Det gir lovgiverne budsjettmål for de neste to årene i håp om å sikre finanspolitisk stabilitet ettersom den politiske sesongen varmes opp.

Å heve nasjonens gjeldsgrense, nå på 31,4 billioner dollar, vil sikre at staten kan låne for å betale gjeld som allerede er pådratt.

Annonse

Etter at kongressen vedtok loven, brukte Biden anledningen til å holde sin første tale fra Det ovale kontor som president på fredag. “Ingen fikk alt de ville ha, men det amerikanske folket fikk det de trengte,” sa han og fremhevet “kompromisset og konsensus” i avtalen. «Vi avverget en økonomisk krise og en økonomisk kollaps.»

Biden hevdet prestasjonene fra sin første periode mens han stiller til gjenvalg, inkludert støtte til høyteknologisk produksjon, infrastrukturinvesteringer og økonomiske insentiver for å bekjempe klimaendringene. Han fremhevet også måter han sløvet republikanernes innsats for å rulle tilbake agendaen og oppnå dypere kutt.

“Vi kutter utgifter og reduserer underskuddene samtidig,” sa Biden. “Vi beskytter viktige prioriteringer fra Social Security til Medicare til Medicaid til veteraner til våre transformasjonsinvesteringer i infrastruktur og ren energi.”

Bidens kommentarer var de mest detaljerte kommentarene fra det demokratiske partiet. president om kompromisset han og hans stab forhandlet fram. Han forble stort sett stille offentlig under høyinnsatssamtalene, en avgjørelse som frustrerte noen medlemmer av partiet hans, men som var ment å gi rom for begge sider til å komme til en avtale og for lovgivere til å stemme den til skrivebordet hans.

Annonse Les også | Hva er i gjeldstaksavtalen som ble inngått av Biden og McCarthy?

Biden berømmet McCarthy og hans forhandlere for å ha operert i god tro, og alle kongressledere for å sikre rask gjennomføring av lovgivningen. “De handlet ansvarlig og satte landets beste foran politikk,” sa han.

I tillegg til restriksjoner på utgifter, endrer lovforslaget på 99 sider noen retningslinjer, inkludert å pålegge nye arbeidskrav for eldre amerikanere som mottar matvarehjelp og grønt lys for en appalachisk naturgassrørledning som mange demokrater er imot. Noen miljøregler ble endret for å effektivisere godkjenninger for infrastruktur- og energiprosjekter – et grep som moderater i kongressen lenge har ønsket.

USAs president i huset Kevin McCarthy, R-California, går til husets kammer på Capitol Hill, 30. mai 2023, i Washington. (AP)

Kongressens budsjettkontor anslår at lovgivningen faktisk kan utvide den totale berettigelsen for føderal mathjelp, med eliminering av arbeidskrav for veteraner, hjemløse og unge mennesker som forlater fosterhjem.

Lovgivningen styrker også midler til forsvar og veteraner, kutter ned noen nye penger til Internal Revenue Service og avviser Bidens oppfordring om å tilbakeføre Trump-æra skattelettelser på selskaper og de velstående for å hjelpe til med å dekke nasjonens underskudd. Men Det hvite hus sa at IRS’ planene om å øke håndhevelsen av skattelovgivningen for høyinntektstakere og selskaper vil fortsette. Avtalen pålegger en automatisk samlet 1 % kutt i utgiftsprogrammer hvis kongressen ikke klarer å godkjenne sine årlige utgiftsregninger – et tiltak utformet for å presse lovgivere fra begge parter til å oppnå konsensus før slutten av regnskapsåret i september.

Les også.

Nepal Oppn anklager statsministeren for å ha “utsolgt” til India ved retur, høyesterett…

Topp 5 amerikanske historier i dag: Flyulykke bekymrer Washington DC, Jack Dorsey en…

Indisk-amerikaner dør i et forsøk på å redde sønnen fra vann ved en strand i…

Fly over Washington får militærfly til å rykke; senere krasj i V…

I begge kamre støttet flere demokrater lovgivningen enn republikanere, men begge partier var kritiske til dens vedtak. I senatet var tallet 63-36 inkludert 46 demokrater og uavhengige og 17 republikanere for, 31 republikanere sammen med fire demokrater og en uavhengig som caucuses med demokratene som var motstandere. Avstemningen i huset var 314-117.