Is een lange wandeling of meerdere korte wandelingen beter voor u?

0
41
lzf/Shutterstock.com

Het vinden van low-impact manieren om je gezondheid te behouden is ideaal voor velen van ons. We hebben allemaal gehoord dat wandelen goed voor ons is. Maar we zitten vaak met de vraag van lange wandelingen versus korte wandelingen. welke optie is gezonder?

Trek uw wandelschoenen aan, want het komt erop neer dat beide versies van wandelen zijn goed voor je. Maar als het gaat om de specifieke gezondheidsvoordelen van één lange wandeling of vele korte wandelingen op een dag, moet er veel worden overwogen.

Om uw beslissing te nemen tussen lange wandelingen versus korte wandelingen, helpt het om verduidelijk uw fitness- en gezondheidsdoelen om de beste looproutine voor u te bepalen. Lange wandelingen kunnen perfect zijn voor een ontspannende wandeling of om uithoudingsvermogen op te bouwen. Meerdere korte wandelingen kunnen ervoor zorgen dat uw bloed de hele dag constant blijft pompen.

Skechers GO Walk voor dames 5-True-sneaker

Houd je voeten comfortabel, ongeacht je looproutine met deze Skechers-sneakers.

Amazon

$ 44,99
$60.00 Bespaar 25%

Lange wandelingen zorgen voor langdurige aerobe activiteit, wat de cardiovasculaire gezondheid en het uithoudingsvermogen ten goede komt. Een lange tocht zorgt ook voor mentale helderheid en reflectie, waardoor er ruimte ontstaat om te ontspannen en weer in contact te komen met jezelf.

Aan de andere kant kunnen meerdere korte wandelingen sedentair gedrag doorbreken, waardoor je de hele dag actief en energiek blijft. . Deze kortere uitbarstingen van beweging dragen bij aan een verbeterde bloedcirculatie, verminderde stijfheid en een beter humeur.

Als u gewoon meer beweging in uw dag wilt krijgen, voel u dan vrij om de optie te implementeren die het beste bij uw schema en behoeften past. Beweging is de belangrijkste overweging, dus of het nu gemakkelijker voor je is om één lange wandeling te maken of meerdere korte wandelingen, beide zijn beter dan niets.