Indien har avvisat BJP:s varumärke av hat, kommer att besegra partiet i kommande val: Rahul Gandhi i USA

0
47

Med tanke på framgången med sin seger i de nyligen avslutade omröstningarna i Karnataka Assembly sa senior kongressledare Rahul Gandhi, medan han talade om ett evenemang i USA på lördagen, att hans parti kommer att decimera BJP i Telangana och andra kommande statliga opinionsundersökningar .

Rahul betonade att det inte bara är kongresspartiet utan folket i Indien som kommer att besegra BJP’s hatfyllda ideologi. “Vi har visat i Karnataka att vi kan decimera BJP… Vi besegrade dem inte, vi decimerade dem. Vi slog sönder dem i Karnataka”, sa han vid ett middagsevenemang som anordnades i New York på lördagen av Indian Overseas Congress-USA.

Rahul, som är tänkt att tala till ett möte i Javits Center på Manhattan på söndag, sa BJP ' 8220;provade allt i boken” att vinna Karnataka-valet, men misslyckades. “De hade hela media, de hade 10 gånger så mycket pengar vi hade, de hade regeringen, de hade byrån. De hade allt och sedan decimerade vi dem”, sa han.

“Det kommer att bli svårt att hitta BJP i Telangana efter detta val,” sa han och hänvisade till staten där den nuvarande församlingens mandatperiod ska sluta i januari 2024. “Det är inte bara kongresspartiet som kommer att besegra BJP. Det är folket i Indien, folket i Madhya Pradesh, folket i Telangana, folket i Rajasthan, Chhattisgarh som kommer att besegra BJP,” tillade Rahul.

C Raja Mohan skriver | Rahul Gandhis besök i USA: Kan kongressen bryta Modi-förtrollningen om den indiska diasporan?

Han upprepar sin “mohabbat ki dukaan” (butik av kärlek) och “nafrat ka bazaar” (hatmarknad) motto från valkampanjer, sa Rahul att Indien har förstått att det inte kan “gå vidare med den typ av hat som BJP sprider”. “Det är vad som kommer att hända i de kommande staterna. Och sedan efter det 2024 kommer vi att göra detsamma…Oppositionen är enad, vi arbetar alla tillsammans. Det är en ideologisk kamp. På ena sidan finns det en splittrande ideologi för BJP, BJP:s hatfyllda ideologi. På andra sidan finns kongresspartiets tillgivna, kärleksfulla ideologi”, sa han.

Han sa i Karnataka att BJP försökte polarisera valet och skapa ilska och hat mellan samhällen. ”Premiärministern själv provade det. Fungerade det”, sa han medan publiken svarade nej. Rahul sa att folket i Karnataka förklarade att valet handlar om priser, arbetslöshet och korruption.

Kongressanhängare, tjänstemän, partimedlemmar och medlemmar av diasporan samlades i stort antal vid samhällsevenemanget som också deltog av New Yorks borgmästare Eric Adams.

Annons

Adams sa att “New Delhi of America har rätt här i New York City.” “Det här samhället är ett av de högst utbildade, ett av de mest högst drivna och ägda företagen,” sa han och tillade att det unika med Amerika är att “vi säger till dig att aldrig ge upp ditt hemland när du omfamnar ditt adopterade land”, under applåder och jubel från de församlade.

Läs också | “Förolämpa Indien”: Rahul Gandhis uttalanden i USA lockar BJP:s ilska

Tidigare på dagen hade Rahul “en tankeväckande pratstund vid brasan” med ledande tänkare i New York i Roosevelt House, hemmet för USA:s förre president Franklin D Roosevelt .

Rahul sa att medlemmarna i diasporan i USA är “våra ambassadörer” och har visat Amerika och resten av världen “vad det innebär att vara indisk.” Han sa att det pågår en kamp där hemma och en liknande kamp även i Amerika om två olika visioner för Indien. “En vision som är vår vision – accepterar alla, omfamnar alla, respekterar alla, älskar alla och vill att alla ska vara en del av vårt lands framtid oavsett religion, samhälle, kast, språk.

Annons

Rahul talade till publiken och diasporan vid evenemanget och sa: “Du respekterar andra religioner. Du respekterar andra kulturer. Du respekterar andra människor, du respekterar kvinnor. Och det är det bästa sättet att bekämpa BJP, att leva enligt den ideologi som vi tror på”, sa han och tillade att kampen inte är svår.

Läs också | “Hej, Mr Modi”: Rahul Gandhi skämtar, säger “antar att min telefon avlyssnas”

Rahul anlände till New York på lördagen efter att ha besökt Washington och San Francisco. Hans USA-resa kommer veckor före Modis planerade besök i landet senare denna månad.

Med början på sin amerikanska turné med tre städer i Kalifornien den 31 maj, har Rahul tagit ett svep på den styrande BJP-regeringen och sagt att den är “hotande” människorna och “missbruk” landets byråer. När han talade vid ett evenemang i Santa Clara, Kalifornien, sa han att BJP och RSS kontrollerar alla politiska instrument i Indien. “BJP hotar människor och missbrukar statliga myndigheter. Bharat Jodo Yatra startade eftersom alla instrument som vi behövde för att få kontakt med människorna kontrollerades av BJP-RSS,” sa han.

Han tillade att det finns människor i Indien som tror att de vet mer än Gud och premiärminister Narendra Modi är “ett sådant exemplar”.

Den 1 juni, när han svarade på en fråga från en av studenterna vid Stanford University Campus i Kalifornien, hävdade Rahul att Indien inte kan drivas runt av Kina eftersom han underströk att relationen mellan de två grannarna kommer att vara “ tuff” och inte lätt. På en fråga om hans diskvalifikation som riksdagsledamot sa han att han inte trodde att hans diskvalificering från Lok Sabha var möjlig när han gick med i politiken men påstod att det har gett honom en “enorig möjlighet” att tjäna folket.

Läs även

Bron över Ganga “kollapsar”, Bihar säger att planerad rivning

'PM Modis bil kraschar när han tittar i backspegeln': Rahul Gandhi i USA

1 000 arbetare, tunga maskiner, 24×7: Återställning på spår, tåg tuffar på…

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Järnvägar beställer säkerhet i hela landet dri…Annons

På National Press Club i Washington sa Rahul att oppositionen är ganska väl enad och att mycket bra arbete sker på marken eftersom han hävdade att det finns en dold underströmsbyggnad och att den kommer att 8220;överraskning” folket i nästa allmänna val. Han sa också att indisk demokrati är en “global allmännytta” och dess “kollaps” kommer att ha en inverkan på världen och är inte i USA:s nationella intresse.

Med input från PTI