India har avvist BJPs merkevare av hat, vil beseire partiet i kommende valg: Rahul Gandhi i USA

0
57

Med tanke på suksessen med seieren i de nylig avsluttede meningsmålingene i Karnataka Assembly sa senior kongressleder Rahul Gandhi, mens han talte for en begivenhet i USA på lørdag, at partiet hans vil desimere BJP i Telangana og andre kommende statsmålinger .

Rahul understreket at det ikke bare er Kongresspartiet, men folket i India som kommer til å beseire BJPs hatfylte ideologi. “Vi har vist i Karnataka at vi kan desimere BJP … Vi beseiret dem ikke, vi desimerte dem. Vi knuste dem i Karnataka, sa han på et middagsarrangement arrangert i New York lørdag av Indian Overseas Congress-USA.

Rahul, som er beregnet til å tale til et samfunnsmøte på Javits Center på Manhattan på søndag, sa BJP &# 8220;prøvet alt i boken” å vinne Karnataka-valget, men mislyktes. “De hadde hele media, de hadde 10 ganger så mye penger vi hadde, de hadde regjeringen, de hadde byrået. De hadde alt, og så desimerte vi dem,» sa han.

«Det vil være vanskelig å finne BJP i Telangana etter dette valget,” sa han og refererte til staten der den nåværende forsamlingens periode skal avsluttes i januar 2024. «Det er ikke bare Kongresspartiet som kommer til å beseire BJP. Det er folket i India, folket i Madhya Pradesh, folket i Telangana, folket i Rajasthan, Chhattisgarh som kommer til å beseire BJP,” la Rahul til.

C Raja Mohan skriver | Rahul Gandhis besøk i USA: Kan kongressen bryte Modi-trolldommen om den indiske diasporaen?

Gjentar hans “mohabbat ki dukaan” (butikk av kjærlighet) og “nafrat ka bazaar” (hatmarked) motto fra valgkamper, sa Rahul at India har forstått at de ikke kan “gå videre med den typen hat BJP sprer”. “Det er det som kommer til å skje i de neste statene. Og så etter det i 2024 vil vi gjøre det samme…Opposisjonen er samlet, vi jobber alle sammen. Det er en ideologisk kamp. På den ene siden er det en splittende ideologi til BJP, den hatfylte ideologien til BJP. På den andre siden er det den kjærlige, kjærlige ideologien til Kongresspartiet,” sa han.

Han sa i Karnataka at BJP prøvde å polarisere valget og skape sinne og hat mellom lokalsamfunn. «Statsministeren selv prøvde det. Fungerte det, sa han mens publikum svarte nei. Rahul sa at folket i Karnataka erklærte at valget handler om priser, arbeidsledighet og korrupsjon.

Kongressens støttespillere, tjenestemenn, partimedlemmer og medlemmer av diasporaen samlet seg i stort antall på samfunnsarrangementet som også ble deltatt av New York City-ordfører Eric Adams.

Annonse

Adams sa at “New Delhi of America har rett”. her i New York City.” “Dette fellesskapet er et av de høyest utdannede, en av de høyest drevne og eide virksomhetene,” sa han, og la til at det unike med Amerika er at “vi forteller deg aldri gi opp ditt hjemland mens du omfavner ditt adopterte land», under en runde med applaus og jubel fra de forsamlede.

Les også | “Fornærmer India”: Rahul Gandhis uttalelser i USA vekker BJPs harme

Tidligere på dagen hadde Rahul “en tankevekkende brannprat” med ledende tenkere i New York i Roosevelt House, hjemmet til den tidligere amerikanske presidenten, Franklin D. Roosevelt. .

Rahul sa at medlemmene av diasporaen i USA er «våre ambassadører» og har vist Amerika og resten av verden «hva det vil si å være indisk». Han sa at det pågår en kamp hjemme og en lignende kamp også i Amerika om to forskjellige visjoner for India. «En visjon som er vår visjon – aksepterer alle, omfavner alle, respekterer alle, elsker alle og ønsker at alle skal være en del av fremtiden til landet vårt uavhengig av religion, samfunn, kaste, språk.

Annonse

Da han henvendte seg til publikum og diasporaen på arrangementet, sa Rahul: «Du respekterer andre religioner. Du respekterer andre kulturer. Du respekterer andre mennesker, du respekterer kvinner. Og det er den beste måten å bekjempe BJP, å leve i henhold til ideologien som vi tror på,” sa han og la til at kampen ikke er vanskelig.

Les også | «Hei, Mr Modi»: Rahul Gandhi lurer, sier «anta at telefonen min blir avlyttet»

Rahul ankom New York på lørdag etter å ha besøkt Washington og San Francisco. Hans USA-reise kommer uker før Modis planlagte besøk til landet senere denne måneden.

Etter å ha startet sin amerikanske turné med tre byer i California den 31. mai, har Rahul tatt et slag mot den regjerende BJP-regjeringen og sagt at den er “truende” menneskene og “misbruk” landets byråer. Da han snakket på et arrangement i Santa Clara, California, sa han at BJP og RSS kontrollerer alle politiske instrumenter i India. “BJP truer folk og misbruker offentlige etater. Bharat Jodo Yatra startet fordi alle instrumentene vi trengte for å få kontakt med folket ble kontrollert av BJP-RSS,” sa han.

Han la til at det er mennesker i India som tror de vet mer enn Gud, og statsminister Narendra Modi er “et slikt eksemplar”.

1. juni, mens han svarte på spørsmål fra en av studentene ved Stanford University Campus i California, hevdet Rahul at India ikke kan bli presset rundt av Kina, da han understreket at forholdet mellom de to naboene kommer til å være “ tøff” og ikke lett. På et spørsmål om hans inhabilitet som parlamentsmedlem sa han at han ikke trodde at hans diskvalifikasjon fra Lok Sabha var mulig da han ble med i politikken, men hevdet at det har gitt ham en “enorm mulighet” å tjene folket.

Les også

Broen over Ganga «kollapser», Bihar sier planlagt riving

'PM Modis bil krasjer mens han ser i bakspeilet': Rahul Gandhi i USA

1000 arbeidere, tunge maskiner, 24×7: Restaurering på sporet, tog tøffer …

Odisha togtragedie Live-oppdateringer: Jernbaner bestiller landsdekkende sikkerhet dri…Annonse

På National Press Club i Washington sa Rahul at opposisjonen er ganske godt forent og at mye godt arbeid skjer på bakken da han hevdet at det er en skjult understrømsbygning og at den vil 8220;overraskelse” folket ved neste stortingsvalg. Han sa også at indisk demokrati er et “globalt offentlig gode” og dens “kollaps” vil ha en innvirkning på verden og er ikke i USAs nasjonale interesse.

Med innspill fra PTI