Hoofdoorzaak van treinongeluk in Odisha, verantwoordelijke geïdentificeerd: minister van Spoorweg Ashwini Vaishnaw

0
41

Union Railway Minister Ashwini Vaishnaw Sunday zei dat de oorzaak van het treinongeluk dat 275 levens eiste en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn, zijn geïdentificeerd, en zei het onderzoeksrapport van de commissaris van Spoorwegveiligheid zou spoedig bekend zijn.

In een interview met de staatsomroep Doordarshan zondagochtend op de plaats van het ongeval, zei Vaishnaw: “De commissaris van Spoorwegveiligheid (CRS) was gisteren op de plaats… CRS heeft verklaringen van alle mensen opgenomen en is snel te werk gegaan. De grondoorzaak is geïdentificeerd – mensen die dit werk hebben gedaan zijn ook geïdentificeerd. Het CRS-onderzoeksrapport – de reden voor het ongeval zal ook vroegtijdig bekend zijn.”

Naar een vraag of hij commentaar kan geven als het ongeluk is gebeurd door een technische of menselijke foutof vanwege antisociale elementen, zei Vaishnaw: “Het is niet juist om hier commentaar op te geven… het is mogelijk om commentaar te geven, maar niet gepast… Ik kan het alleen zeggen nadat de onafhankelijke instantie (CRS) haar rapport heeft ingediend. Maar de sonde is voorbij…”

Mis | Overnachting op de plaats van het treinongeval in Odisha — 1.000 arbeiders, zware machines

Hij zei ook dat het ongeval niets te maken had met wat Mamata Banerjee (hoofdminister van West-Bengalen en voormalig minister van Spoorwegen) zaterdag beweerde. Mamata Banerjee had zaterdag gezegd dat het ongeval voorkomen had kunnen worden als de trein was uitgerust met een antibotsingsapparaat.

“Ik wil verduidelijken – dit ongeval gaat niet over het systeem om botsingen te vermijden”, zei hij. “Wie dit ook heeft gedaan, heeft zo’n verandering gedaan – op de wisselmachine, de configuratie van de baan – waarop alles draait… Er is een verandering geweest in die configuratie, waardoor dit pijnlijke ongeval is gebeurd. Maar ik zal daar pas commentaar op geven nadat het rapport van de onafhankelijke instantie is ingediend,” zei Vaishnaw.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Dag nadat zijn hulpsheriff de geplande instorting van de brug noemde, geeft Nitish de schuld 'arm …

'PM Modi's auto crasht terwijl hij in achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in VS

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

Na een bezoek aan de gewonden in een ziekenhuis in Balasore in Odisha op zaterdag had premier Narendra Modi gezegd: “De strengste actie zal worden ondernomen tegen degenen die schuldig zijn bevonden aan het incident met het treinongeluk. Niemand zal gespaard blijven.”