Home Dutch 'Het geschreeuw van mensen achtervolgt me nog steeds': overlevenden van het treinongeluk van Odisha bereiken Chennai

'Het geschreeuw van mensen achtervolgt me nog steeds': overlevenden van het treinongeluk van Odisha bereiken Chennai

0

Zondag om 04.30 uur stond het centraal station van Chennai vol met mensen die wachtten op de aankomst van een speciale trein die hun dierbaren – overlevenden van het dodelijke treinongeluk in Odisha's Balasore< zou brengen< /sterk>. Een kwartier later arriveerde de trein met 138 passagiers, “allemaal veilig”, aldus minister van Volksgezondheid Ma Subramanian van Tamil Nadu, maar nog steeds achtervolgd door de verschrikkingen van het ongeval.

“Alle passagiers die arriveerden zijn veilig… Onze teams, onder supervisie van minister-president M.K. Stalin, houden de lopende reddingsoperaties nauwlettend in de gaten”, aldus Subramanian.

Van de 138 mensen die arriveerden, werden er 18 naar het ziekenhuis gebracht, de meesten met lichte verwondingen. Zondagmiddag om 12.00 uur waren ze allemaal ontslagen, behalve één – de 34-jarige Dharani.

Een vrachtwagenchauffeur, Dharani en zijn team, waren op weg terug naar Chennai met de Coromandel Express nadat ze een vrachtwagen hadden afgeleverd in Bangladesh. Vrijdag rond 19.00 uur botste de trein op een stilstaande goederentrein, ontspoorden de draaistellen en vielen er enkele op andere sporen. Een andere trein, de Bengaluru-Howrah Superfast Express, raakte enkele draaistellen van de Coromandel en ontspoorde ook. Volgens de autoriteiten stierven 275 mensen bij het ongeval en raakten meer dan 1.000 gewond.

Dharani, die samen met vijf leden van zijn team in de S1-bus reisde, liep een hoofdwond op en bloedde.

Nu terug in Chennai was hij nog steeds aan het bijkomen van de schok van het incident. “De herinneringen aan de geluiden, de schok en het geschreeuw van de mensen om me heen achtervolgen me nog steeds”, vertelde hij aan The Indian Express.

“Ik sliep en werd wakker met een ongewone schok, die ik niet in woorden kan beschrijven. Hulp en redding kwamen ongeveer een uur na de crash. Het was aanvankelijk aardedonker,' zei hij, eraan toevoegend dat de aanblik van overal verspreide ledematen bijna te veel voor hem was om te verdragen. “Ik kan niet geloven dat zulke dingen in deze tijd kunnen gebeuren. De centrale overheid zou de verantwoordelijkheid voor dit ongeval moeten nemen', zei hij.

Advertentie

Rajesh, een Jawan van de Border Security Force (BSF) uit Chennai die ook in de S1-bus zat, vertelde over de huiveringwekkende momenten na het ongeval. “Kort nadat we Odisha waren binnengegaan, ervoeren we een gewelddadige schok en realiseerden we ons dat er iets vreselijk mis was gegaan. Onze koets was opengereten. Ik slaagde erin om 2-3 mensen te redden voordat ik kon ontsnappen,” zei hij, eraan toevoegend, “De aanblik van dode lichamen die overal in het gebied bezaaid waren, was afschuwelijk.”

Rajesh reisde met zeven andere BSF-medewerkers die, ondanks dat hij betrokken was bij het ongeval, kwam hij in actie om te helpen bij de reddingspogingen in de onmiddellijke nasleep.

Satish, een legerman, herinnerde zich dat de trein plotseling tot stilstand kwam, waardoor de rijtuigen zich op één ervan stapelden nog een.

Advertentie

“We werden letterlijk in de bus gegooid vanwege de gewelddadige schok,” zei Satish. “We weten nog steeds niet hoe of waarom het is gebeurd.”

Hij zei dat hij meer dan 50 mensen uit hun coaches heeft kunnen helpen.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop 'PM Modi's auto crasht terwijl hij in achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in VS

1.000 arbeiders, zware machines, 24×7: Restauratie op spoor, treinen tuffen …

Odisha trein tragedie Live Updates: Spoorwegen beveelt landelijke veiligheid dr…

Hoewel er eerder berichten waren dat ongeveer 12 passagiers van Tamil-afkomst werden vermist, bevestigde de vanuit Chennai gestuurde delegatie van de deelstaatregering dat dit misschien niet het geval is. “We hebben de gevallen van twee van die mensen uitgesloten omdat we vonden dat ze werden behandeld in een ziekenhuis in Kolkata. Van de 10 overgeblevenen hebben we informatie dat acht van hen de reis leken te hebben overgeslagen omdat hun Tatkal-tickets niet waren bevestigd. We zijn de details aan het nagaan”, zei een topfunctionaris.

© The Indian Express (P) Ltd