'Er zijn dingen die groter zijn dan politiek… Als je het land verlaat, is dat belangrijk om te onthouden': EAM Jaishankar

0
62

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar zei dat hij probeert geen “politiek te bedrijven in het buitenland” tijdens internationale reizen, in een duidelijke verwijzing naar de opmerkingen van congresleider Rahul Gandhi op buitenlandse bodem. Tijdens een toespraak in Kaapstad, Zuid-Afrika, beantwoordde de minister een vraag over hoe hij zou reageren op “wat sommige mensen die naar de VS gaan zeggen”.

“Soms zijn er dingen die groter zijn dan politiek. En als je het land uitstapt, denk ik dat dat belangrijk is om te onthouden, ” zei hij, zonder Rahul Gandhi te noemen. “Dus ik kan sterk van mening verschillen met iemand, maar hoe ik het weerleg, ik zou graag terug naar huis gaan en het doen, en naar me kijken als ik terugkom.

“Ik ben perfect voorbereid om thuis heel heftig te argumenteren, dus je zult me ​​nooit tekortschieten in dat opzicht. Maar zelfs een democratische cultuur heeft een zekere collectieve verantwoordelijkheid… Er is een nationaal belang, er is een collectief imago,” Jaishankar toegevoegd.

Sinds vorig jaar valt de regerende Bharatiya Janata-partij (BJP) de toespraken en interacties van Rahul Gandhi in het buitenland aan, die volgens hen schadelijk zijn voor de reputatie van het land. Onlangs wekten de opmerkingen van de senior congresleider tijdens zijn lopende Amerikaanse tournee de woede van de partij op, toen hij zei dat de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) en de BJP alle politieke instrumenten in India.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

'PM Modi's auto crasht als hij kijkt in de achteruitkijkspiegel': Rahul Gandhi in de VS

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege aanklacht

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegen bevelen landelijk veiligheidsvervoer…

Vakbondsminister Anurag Thakur zei eerder in een gesprek met persbureau ANI: “Rahul Gandhi op zijn buitenlandse reizen wil de premier beledigen, maar beledigt uiteindelijk het land. Hij beschouwt India niet eens als een natie en noemt het een Unie van staten. Hij roept vragen op over de vooruitgang van India. Wat wil hij bereiken tijdens zijn buitenlandse bezoeken? Is moddergooien het enige wat hij nog te doen heeft?”