‘Door de mens veroorzaakte verwoesting, ernstige fouten’: het congres zegt dat Vaishnaw moet stoppen

0
37

Met het argument dat het treinongeluk in Odisha – de ergste treintragedie in het land in twee decennia – een “door de mens veroorzaakte verwoesting” was, veroorzaakt door “totale nalatigheid en ernstige tekortkomingen” in het systeem, eiste het congres op zondag het ontslag van Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw. Het beweerde dat de regering de veiligheid en beveiliging van de spoorwegen volledig heeft verwaarloosd.

Premier Narendra Modi, de vermeende partij, was verantwoordelijk voor het creëren van een “alles-is-wel-façade” bij de Indiase Spoorwegen, zelfs aangezien cruciale, gevoelige en kritieke infrastructuur wegkwijnt in verwaarlozing.

“We eisen dat premier Modi een deel van de verantwoordelijkheid van deze puinhoop die zijn regering heeft toegebracht aan de Indiase Spoorwegen en onze mensen,” zeiden congreslid Rajya Sabha, parlementslid Shaktisinh Gohil, en AICC's mediahoofd Pawan Khera tijdens een persconferentie.

“Bedenk dat Lal Bahadur Shastri ontslag nam in de nasleep van de treinramp in Ariyalur in november 1956 en dat Nitish Kumar dat deed na de gruwelijke treintragedie in Gaisal in augustus 1999”, tweette Jairam Ramesh, hoofd communicatie van het congres.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar gepland sloop

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha trein tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore trein a…

Morgen ontwikkelt zich cycloon in de Arabische Zee, begin moesson boven Kerala tot ..

“Dit is geen natuurramp. Dit is een door de mens veroorzaakte verwoesting veroorzaakt door volslagen nalatigheid, ernstige tekortkomingen in het systeem. Premier Modi, die heeft aangekondigd dat de schuldigen gestraft zullen worden, moet beginnen met zijn minister van Spoorwegen. Ondubbelzinnig en ondubbelzinnig eisen wij het aftreden van de minister van Spoorwegen. Niets minder dan dat,” zei Khera.

© The Indian Express (P) Ltd