De spanning in het dorp Uttarakhand houdt aan na een vermeend schakingsbod

0
39

De spanningen hielden zondag aan in het Uttarkashi-district van Uttarakhand, aangezien de meeste winkels van leden van de moslimminderheidsgemeenschap meer dan een week gesloten bleven na protesten over een vermeend schakingsbod.

Te midden van eisen van leden van de Uttarkashi-wijk.

sommige hindoe-outfits en de lokale bevolking voor een strikte controle van “buitenstaanders”, met name moslims, heeft het districtsbestuur gezamenlijke teams van belasting- en politieambtenaren gevormd om de antecedenten van degenen van buiten het gebied te verifiëren.

Veel islamitische winkeliers zouden sindsdien het gebied hebben verlaten, hoewel de autoriteiten dit weerlegden en zeiden dat de situatie in het gebied weer normaal was.< /p>

De spanningen braken uit op 27 mei, een dag nadat enkele mensen samen met een meisje twee mannen betrapten. Met een van de twee mannen een moslim, beweerden bewoners dat het een geval van “liefdesjihad” was.

Terwijl het meisje, een minderjarige, naar huis werd gestuurd, zei de politie dat de twee mannen “Ubaid Khan (24) en Jitendra Saini (23)” waren geboekt onder secties 363 (ontvoering) 366A (procuratie van minderjarig meisje) van de IPC & onder secties van de Wet bescherming van kinderen tegen seksuele misdrijven (POCSO). Ze zijn momenteel in gerechtelijke hechtenis.

Volgens de lokale bevolking telt het betrokken gebied slechts ongeveer 7-8 moslimfamilies die “permanente inwoners” zijn. De rest arriveert tijdens het yatra-seizoen om deeltijdbedrijven of kleine winkeltjes te runnen en van huur te leven.

Een winkeleigenaar uit de minderheidsgemeenschap, die om anonimiteit vroeg, zei dat na het incident veel moslims, waaronder hij, tijdelijk waren vertrokken. “Een paar jongeren dreigden mijn winkel te vernielen als ik hem niet zou sluiten. Ik besloot mijn winkel te sluiten. Ik informeerde toen de plaatselijke vakbondsvoorzitter die me naar de politie bracht. De volgende dag kwamen we te weten dat er een grote rally gepland was en ik besloot mijn winkel gesloten te houden. Tijdens de bijeenkomst vernielden sommige mensen de reclameborden en flexborden van winkels die eigendom zijn van moslims”, zei hij.

Advertentie

Hij zei dat ongeveer 500 winkels in het gebied worden gerund door hindoes, terwijl slechts 30-40 van de de moslims.

Vierendra Rawat, werkende voorzitter van de VHP, beschuldigde mensen uit de minderheidsgemeenschap van “het uitvoeren van illegale activiteiten in het gebied in de kledij van het runnen van bedrijven”.

Een andere zakenman. van de moslimgemeenschap, die beweerde dat zijn familie al 45 jaar in het gebied woont, zei dat ook zijn winkel de afgelopen 8 dagen gesloten was.

Advertentie

Het gebied SDM vertelde The Indian Express dat de berichten over mensen die het gebied verlieten vals waren. Uttarkashi SP Arpan Yaduvanshi zei ook dat hij tot nu toe geen enkele klacht of informatie had ontvangen over mensen die het gebied in angst verlieten.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha train tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore…

Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish 'arme…

Brij Mohan Chauhan, een hoge ambtenaar van het gebied, zei: “Na de bijeenkomsten hebben de islamitische winkeliers hun winkels niet geopend… Hoewel veel mensen eisen dat alle mensen uit de minderheidsgemeenschap vertrekken, maar omdat ze uit de vyapar mandal wij zijn hier geen voorstander van. We willen niet dat de geverifieerde personen in de problemen komen', zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd