'De dood zo dichtbij gezien': Bengaalse familie vertelt over traumatische nacht, gelukkige ontsnapping uit treinongeluk in Odisha

0
45

Dola Bibi had vrijdag samen met haar man en twee kleine kinderen een traumatische nacht toen de trein waarin ze reisden betrokken was bij een van de grootste spoorwegongevallen die India de afgelopen tijd heeft meegemaakt jaar.

Hoewel haar hele familie het ongeluk heeft overleefd, zegt ze dat ze niet zeker weet of ze zich gelukkig moet voelen of niet. “Ik sprong over een lichaam, zag handen en benen op de baan liggen… Ik zag ook het lichaam van een kind terwijl ik aan het rennen was, met mijn vijf jaar oude zoontje in mijn armen. Ik had gewoon zin om in te storten, maar ik omhelsde mijn zoon stevig en rende naar een veilige plek”, zei ze huilend.

Dola en haar gezin zaten in de Bengaluru-Howrah Superfast Express, een van de drie treinen – de andere waren de Coromandel Express naar Cheinna en een goederentrein – die betrokken waren bij het ongeval dat plaatsvond in Odisha's Balasore op vrijdagavond. Bij het ongeval vielen minstens 288 doden en meer dan 1.000 gewonden.

De ongedeerde draaistellen van de trein Bengaluru-Howrah werden zaterdag samen met gewonde en gestrande passagiers vanuit Balasore naar Howrah gebracht.< /p>

Dola en haar familie waren onder degenen die Howrah met deze trein bereikten. Toen ze uitstapte op het station van Howrah, barstte ze in tranen uit en huilde ontroostbaar.

Toen de hulp en redding eindigden, ging het herstelwerk de hele zaterdagavond door met behulp van lichten door middel van generatoren en werd ook begonnen met het werk aan de spoorverbinding. (Express foto door Partha Paul)

Ze is geboren in Krishnanagar in West-Bengalen en werkte op de huishoudafdeling van een bedrijf in Bengaluru en haar man, Abu Sheikh, werkte als timmerman.

Sheikh zei: “Het was na anderhalf jaar dat we besloten om een ​​pauze te nemen van het werk en ons huis in Krishnanagar te bezoeken. Mijn vrouw was mijn jongste zoon, Salam Sheikh, aan het inslapen en ik was aan het spelen met de oudste zoon, Sakib Sheikh, toen we een hard geluid hoorden alsof het een ontploffing was, en de trein kantelde. We vielen op elkaar. Gelukkig hielden we allebei onze zoons stevig vast. We liepen wat verwondingen op en een paar seconden lang waren we er niet zeker van of we het allemaal zouden overleven.”

Advertentie

De trein waarin ze reisden ontspoorde nadat ze tegen verspreide draaistellen van de Coromandel Express aanreed, die minuten eerder op een goederentrein was gebotst.

Het echtpaar verloor alle bezittingen die ze bij zich hadden, inclusief contant geld en mobiele telefoons, bij het ongeval.

“We klommen op het dak van de trein, hielden elkaar vast en sprongen toen met onze kinderen een voor een. Na 20 minuten bereikten reddingsteams de plek. Ik zag de dood zo dichtbij dat ik niet weet of treinreizen voor mij ooit nog hetzelfde zullen zijn”, aldus Dola.

Advertentie Lees ook | Hoe gebeurde het treinongeluk in Odisha? Dit is wat we tot nu toe weten

Ze zochten enige tijd onderdak bij een buurtbewoner in Balasore, waar ze hun bebloede gezichten konden afvegen. Ze zeiden echter dat ze pas eerste hulp kregen nadat ze op zaterdag Howrah bereikten.

“Ik wil gewoon terug naar mijn geboorteplaats, bij mijn twee zonen zitten en hard huilen. Het is zo pijnlijk om overal dode lichamen te zien liggen en weg te moeten rennen van het toneel. Ik zag zelfs een vrouw die haar dode zoon uit de trein probeerde te trekken,” zei Dola.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop'PM Modi's 039;s auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegen bevelen landelijk veiligheidsvervoer…

Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish de schuld aan 'arme…

Volgens ambtenaren zijn er onder de doden in totaal 31 mensen zijn geïdentificeerd als afkomstig uit West-Bengalen, en 25 mensen uit de staat zijn opgenomen in ziekenhuizen in Odisha en 11 in West-Bengalen.