Home Svenska CUET Toppers tips: “Det här hjälpte mig att komma in på DU:s Miranda House”, säger Sangamitra Baksi

CUET Toppers tips: “Det här hjälpte mig att komma in på DU:s Miranda House”, säger Sangamitra Baksi

0

Sanghamitra Baksi är första året BA (Hons) engelsk litteraturstudent vid Miranda House. Eftersom hon var en ivrig läsare trodde hon att engelsk litteratur skulle vara ett bra alternativ för henne. I CUET UG 2022 säkrade hon 100 percentilen med en perfekt 800 av 800 poäng. Hon slutförde klass 12 från Modern Convent School i Dwarka och säkrade 98,2 procent i CBSE styrelseprov.

Läs också | CUET UG 2023: 72 % närvaro registrerades på 12 dagar över 21,7 lakh-kandidater som är planerade att dyka upp

Hon pratar med indianexpress.com om hur hon förberedde sig för provet och mer. Hon medverkade för tre domänämnen – statsvetenskap, historia, psykologi och ett språkämne – engelska.

Hur känns det att studera på Miranda House?

Miranda House var mitt förstahandsval och jag är glad att jag fortsätter den kurs jag valt. Eftersom jag var en ivrig läsare kände jag att det var rätt alternativ för mig. Jag har fått så mycket exponering för olika typer av pjäser, romaner, dikter som täcker olika genrer.

Min CUET-upplevelse

Jag var lite nervös och det var dock nytt för oss, eftersom jag pluggade ordentligt till styrelseproven så jag hade inte så mycket att oroa mig för. Nivån var ganska måttlig.

Dessutom känner jag att om det inte hade varit för CUET så skulle jag inte ha fick inträde på Miranda House. Med det höga avstängningssystemet skulle det ha varit svårt att komma in i DU med mindre än 99 procent.

CUET hade för många tekniska fel

Det var för många tekniska fel, det hände med mig också. Jag gick till centret för en av mina CUET UG och väntade väldigt länge men tentan började inte. Senare informerade myndigheterna oss om att provet var inställt.

Det fanns några studenter vars prov avbröts efter att de avslutat provet. Så jag tycker att NTA bör fokusera på att genomföra tentamen smidigt.

Mitt råd till studenter som kommer till CUET

Läs även

NIRF Ranking 2023 Live-uppdateringar: IIT Madras tar sig först totalt sett , IISc Banga…

NIRF-ranking 2023 (övergripande kategori): IIT-Madras, IISc topp utbildnings-i…

NIRF Best Colleges 2023: Miranda House på nummer 1 position, 5 Delhi Univ…

NIRF Ranking 2023: IISc Bangalore, JNU bland topp 10 universiteten i IndienAnnons

Don stressa inte för mycket, var lugn och gör provet med självförtroende. Se till att du går igenom NCERT grundligt så kommer det att räcka.

© IE Online Media Services Pvt Ltd