Broen over Ganga «kollapser», sier Bihar planlagt riving

0
41

En 200 meter lang strekning av en bro under konstruksjon over Ganga i Bihar kollapset søndag, litt over et år etter en annen lignende hendelse som involverte den samme broen.

Ifølge en PTI-rapport, Bihar-regjeringen sa at den kollapsede delen ble bevisst trukket ned fordi eksperter hadde flagget designfeil i strukturen. Byggingen av den 3,1 kilometer lange broen som forbinder Aguani i Khagaria-distriktet med Sultanganj i Bhagalpur startet i 2014 og var forventet ferdigstilt i 2019. Fristen har siden blitt forlenget fire ganger.

Broen ble bygget av SP Singla Constructions Private Limited kl. en kostnad på Rs 1710 crore.

I følge PTI holdt Bihar viseminister Tejashwi Yadav og tilleggssjef for veibyggingsavdelingen, Pratyay Amrit, en pressekonferanse søndag etter at bilder av den kollapsede broen ble delt bredt på sosiale medier, og inviterte til kritikk fra BJP.

Les også

Etter 2 uttalelser mot ham trekker minor tilbake tiltalen mot WFI-sjefen…

Odisha jernbaneulykke: persontogtjenester gjenoppta på restaurerte spor …

Dagen etter nestlederen hans kalte brokollaps planlagt, Nitish gir skylden på “fattige …

Rask løsning for grønt signal til Coromandel sannsynlig årsak til Odisha-togtilgang…

“Det kan huskes at en delen av denne broen hadde kollapset 30. april i fjor. Vi hadde deretter henvendt oss til IIT-Roorkee for å gjennomføre en studie,” sa Yadav. Amrit sa: “Det ble bestemt at vi ikke må ta noen sjanse og vente på en endelig rapport. Så vi gikk videre med å trekke ned deler av brua. Det var en del av en slik forebyggende øvelse». —Med PTI