Bro över Ganga “kollapsar”, säger Bihar planerad rivning

0
37

En 200 meter lång sträcka av en bro under konstruktion över Ganga i Bihar kollapsade på söndagen, drygt ett år efter en annan liknande incident som involverade samma bro.

Enligt en PTI-rapport, Bihars regering sa att den kollapsade delen medvetet drogs ner eftersom experter hade flaggat designfel i strukturen. Bygget av den 3,1 kilometer långa bron som förbinder Aguani i Khagaria-distriktet med Sultanganj i Bhagalpur påbörjades 2014 och förväntades vara klart 2019. Tidsfristen har sedan dess förlängts fyra gånger.

Bron byggdes av SP Singla Constructions Private Limited kl. en kostnad på 1 710 miljoner Rs.

Enligt PTI höll Bihars vice chefsminister Tejashwi Yadav och ytterligare chefssekreterare för vägbyggnadsavdelningen, Pratyay Amrit, en presskonferens på söndagen efter att bilder av den kollapsade bron delades brett på sociala medier, vilket inbjöd till kritik från BJP.

Läs även

Efter 2 uttalanden mot honom drar minor tillbaka anklagelserna mot WFI-chefen…

Odisha järnvägsolycka: passagerartåg återuppta på återställda spår …

Dagen efter hans ställföreträdare kallade brokollaps planerad, Nitish skyller på “stackars …

Snabbfix för grön signal till Coromandel trolig orsak till Odisha tågaccc…

“Det kan komma ihåg att en en del av denna bro hade kollapsat den 30 april förra året. Vi hade därefter kontaktat IIT-Roorkee för att genomföra en studie”, sa Yadav. Amrit sa, “Det beslutades att vi inte får ta någon chans och vänta på en slutrapport. Så vi fortsatte med att dra ner delar av bron. Det var en del av en sådan förebyggande övning”. —Med PTI