Är en långpromenad eller flera korta promenader bättre för dig?

0
34
lzf/Shutterstock.com

Att hitta effektiva sätt att behålla din hälsa är idealiskt för många av oss. Vi har alla hört att promenader är bra för oss. Men vi står ofta kvar med frågan om långa promenader kontra korta promenader… vilket alternativ är hälsosammare?

Snör på dig dina promenadskor eftersom slutsatsen är att båda versioner av promenader är bra för dig. Men när det kommer till de specifika hälsofördelarna med en lång promenad eller många korta promenader på en dag, finns det mycket att tänka på.

För att fatta ditt beslut mellan långa och korta promenader, hjälper det att klargör dina fitness- och hälsomål för att bestämma den bästa promenadrutinen för dig. Långa promenader kan vara perfekta för en avkopplande promenad eller för att bygga uthållighet. Flera korta promenader kan hjälpa till att hålla ditt blod pumpande konsekvent under dagen.

Skechers Women's GO Walk 5-True Sneaker

Håll dina fötter bekväma oavsett din promenadrutin med dessa Skechers sneakers.

Amazon

44,99 USD
60,00 $ Spara 25 %

Långa promenader erbjuder ihållande aerob aktivitet, vilket gynnar hjärt-och kärlhälsa och uthållighet. En lång utflykt möjliggör också mental klarhet och reflektion, vilket ger ett utrymme att varva ner och återknyta kontakten med sig själv.

Å andra sidan kan flera korta promenader bryta upp stillasittande beteende och hålla dig aktiv och pigg hela dagen . Dessa kortare rörelser bidrar till förbättrad blodcirkulation, minskad stelhet och förbättrat humör.

Om du helt enkelt vill få mer rörelse under dagen, använd gärna det alternativ som passar ditt schema och behöver bättre. Rörelse är den viktigaste faktorn, så oavsett om det är lättare för dig att ta en lång promenad eller flera korta promenader, är båda bättre än ingenting.