Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege aanklacht

0
38

DAGEN NADAT ze dreigden hun medailles in de Ganga te gooien, en de nacht voor het verstrijken van hun vijfdaagse deadline voor actie tegen Wrestling Federation of India (WFI) chef en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh , ontmoette een delegatie van de protesterende worstelaars de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, zaterdag laat in zijn ambtswoning in de hoofdstad.

De bijeenkomst, die naar verluidt meer dan twee uur duurde en na middernacht eindigde, werd bijgewoond door Olympische medaillewinnaars Bajrang Punia en Sakshi Malik samen met verschillende coaches. “We hadden een ontmoeting met de minister van Binnenlandse Zaken. Ik kan verder geen commentaar geven,” vertelde Bajrang aan The Indian Express.

Lees ook | Vinesh-verontwaardiging zet sterren ertoe aan hun stem te lenen: Gepijnigd, hoop op gerechtigheid

Bajrang en Sakshi, samen met WK-medaillewinnaar Vinesh Phogat, hebben in de voorhoede gestaan ​​van de protesten tegen Singh, die door zeven vrouwen is beschuldigd van seksuele intimidatie worstelaars, waaronder een minderjarige.

De politie van Delhi registreerde op 28 april twee FIR's tegen Singh die, zoals gerapporteerd door The Indian ExpressVrijdag, minstens twee gevallen hebben van het eisen van “seksuele gunsten” in plaats van professionele hulp; bijna 15 incidenten van seksuele intimidatie, waaronder 10 afleveringen van ongepaste aanrakingen, molestatie waaronder handen over de borsten strijken, de navel aanraken; verschillende gevallen van intimidatie waaronder stalking.

TheIndian Expressmeldde ook dat een Olympiër, een gouden medaillewinnaar uit het Gemenebest, een internationale scheidsrechter en een coach op staatsniveau de aantijgingen van ten minste drie vrouwelijke worstelaars zouden hebben bevestigd, en behoren tot de 125 potentiële getuigen in vier staten wier verklaringen zijn opgenomen door Politie van Delhi.

De status van het onderzoek naar deze beschuldigingen tegen Singh was de belangrijkste kwestie die door de worstelaars aan de orde werd gesteld tijdens hun ontmoeting met Shah, zo heeft The Indian Express vernomen. De worstelaars onderstreepten hun eis om snel een sterke aanklacht in te dienen. De minister van Binnenlandse Zaken zou hebben gezegd dat het eerlijke proces moet worden gevolgd.

Eerder had ook de minister van Sport Anurag Thakur er bij de worstelaars op aangedrongen “volledig mee te werken aan een eerlijk onderzoek” en “de wet te laten beslissen”. zijn eigen koers”.

Advertentie

De laatste ontmoeting op hoog niveau tussen de protesterende worstelaars en regeringsvertegenwoordigers vond plaats op 27 mei, aan de vooravond van de inauguratie van het nieuwe parlement. Omdat de gesprekken geen uitsluitsel gaven, gingen de worstelaars, samen met hun aanhangers, door met hun plannen om naar het nieuwe parlement te marcheren. Ze werden onderweg tegengehouden, mishandeld en vastgehouden door de politie van Delhi. De politie heeft ook een FIR tegen hen ingediend op grond van meerdere secties, waaronder rellen.

Als reactie op de behandeling die hen werd gegeven en die werd veroordeeld door internationale sportorganisaties en atleten in India, besloten de worstelaars afgelopen dinsdag hun medailles te “onderdompelen” in de Ganges. Ze gingen naar Haridwar, maar heroverwogen op het laatste moment, na een telefoontje van een BJP-leider die om wat tijd vroeg, en onder druk van hun families.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha trein tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore trein a…

Morgen ontwikkelt zich cycloon in de Arabische Zee, begin moesson boven Kerala tot ..

De voorzitter van de Bharatiya Kisan Union (BKU), Naresh Tikait, die ook Haridwar bereikte, vroeg de worstelaars hun beslissing vijf dagen uit te stellen. Op 2 juni, nadat Singh gedwongen was zijn bijeenkomst in Ayodhya uit te stellen, zei Tikait tijdens een khap panchayat dat de regering “7 tot 10 dagen” zou moeten krijgen om actie te ondernemen tegen Singh.

© The Indian Express (P) Ltd