Allt tillkännagav vid Apples WWDC 2023-evenemang

0
54
Apple

I dag är det Apple Day. Företaget slösade inte bort tid på sitt årliga WWDC 2023-evenemang och tillkännagav alla möjliga spännande nya produkter, mjukvaruupplevelser och sitt efterlängtade augmented reality-headset.

Som väntat tog Apple olika steg runt sitt campus och avslöjade iOS 17, watchOS 10, macOS Sonoma, en ny Macbook Air 15-tum, dess kraftfullaste Mac Pro, en ny M2 Ultra-kretsuppsättning och mer. Sedan, mot slutet, hade den ytterligare ett tillkännagivande. Det är vad vi alla har väntat på: det otroligt dyra nya Vision Pro-headsetet (extended reality).

Keynoten var full av tillkännagivanden och pågick i över två timmar, och här& #8217;är allt du behöver veta, från och med Vision Pro.

Apple Vision Pro Headset

Apple

Ärligt talat så vet jag nästan inte ens var jag ska börja med Apples nya headset, som är en kombination av förstärkt verklighet och virtuell verklighet blandat till en, som många kallar för “mixed reality”.& #8221; Den heter Apple Vision Pro, och här är lanseringstrailern för de som är intresserade.

Det är olik alla VR-headset vi har sett och är inte riktigt vad någon förväntade sig. Det här är inte bara för VR utan syftar istället till att ersätta våra bärbara datorer, surfplattor och kanske telefoner en dag som en allt-i-ett “Spatial Computing-upplevelse.” Det finns fler pixlar för varje öga än en 4K-skärm, inbyggda högtalare, ett bekvämt och mycket justerbart pannband och mycket mer.

RELATERATApples Augmented Reality Headset är inte vad du tror

Headsetet körs på Vision OS och får ström från Apple M2-chipset, packar en mängd kameror och sensorer, och det finns inga kontroller. Istället styr du hela operativsystemet med eyetracking och handgester som fångas av kameror inifrån och ut. Det är ett vilt koncept, och vi kan inte vänta med att prova det.

Innan jag säger något mer kommer Vision Pro att kosta iögonfallande $3 499, och den kommer att finnas tillgänglig någon gång nästa år. Apple inledde det genom att förklara att om du köpte en ny 100-tums 4K-TV, surroundljud, datorhårdvara, en hemmabio, en Macbook Pro och andra enheter, skulle allt detta kosta en ganska slant. Vision Pro kombinerar det till en bärbar enhet för endast $3 499.

Åh ja, på tal om “en sak till,” det räcker bara i två timmar åt gången med det medföljande trådbundna batteripaketet i fickan eller skrivbordet. Det finns inget inbyggt batteri. Vision Pro ser verkligen fantastisk ut, men vi får vänta och se.

MacBook Air 15-tum

Apple

Nu när vi har Vision Pro ur vägen, var det första tillkännagivandet den mycket ryktade helt nya MacBook Air 15 -tum.

Den nya MacBook Air 15″ är bara 11,5 mm tunn, väger 3,3 lbs och är enligt Apple “världens bästa och mest kraftfulla 15-tums bärbara dator.” Den senaste Apple M2-processorn driver den, har en 15,3-tums retina-skärm och stöder upp till 24 GB RAM och 2 TB lagringsutrymme. 15-tums Air har sex högtalare, tre mikrofoner, en 1080p FaceTime-kamera, TouchID och erbjuder 18 timmars batteritid.

Och ännu viktigare är att den imponerande nya MacBook Air 15-tummaren kommer i fyra färger och kostar endast $1 299. Förbeställ din idag med frakt från den 15 juni.

Apple MacBook Air 15-tum (M2)

Den helt nya MacBook Air kommer nu i en större 15-tums storlek. Levererar mer kraft i ett tunt och lätt paket. Hämta din från $1 299.

Handla

Mac Studio och Mac Pro (nu med M2 Max och Ultra)

Apple

< p>Proffs som vill göra mer kommer att älska Apples uppdateringar av dess kapabla Mac Studio och den ännu mer anpassningsbara Mac Pro. Och ja, Mac Pro kommer äntligen med Apple Silicon, inklusive ett superkraftigt nytt M2 Ultra-chipset.

Det finns nu en M2 Max- och M2 Pro-version av Mac Studio, och de som vill spendera ännu mer kan uppgradera till M2 Ultra. Så vad är M2 Ultra? Det är i huvudsak två Max-processorer sammansmälta och levererar en 24-kärnig CPU, upp till 76-kärnig GPU och kapabel till 192 GB enhetligt minne. Här är en infografik för den som är intresserad.

Apple

Den nya M2 Ultra kommer att ta Mac Studio eller Mac Pro till nästa nivå. Dessutom har den uppdaterade Mac Pro nu stöd för sex expansionsplatser för ytterligare anpassning, vilket gör den till den ultimata datorn för proffs. Den har åtta thunderbolt-portar, alternativ för torn eller rack, och en rejäl prislapp.

Som förväntat är de inte billiga. Den uppgraderade Mac Studio med M2 börjar på $1 999 och går snabbt upp med mer RAM eller lagring, medan M2 Ultra börjar på $7 000. Liksom den nya 15-tums Air är båda de nya maskinerna tillgängliga att beställa idag och släpps nästa vecka.

iOS 17, macOS Sonoma, iPadOS 17, watchOS 10

Apple

Apple tillkännagav inte bara ny hårdvara idag. Företaget tog också en stund på scenen för att avslöja betydande förändringar och spännande nya funktioner till macOS 14 “Sonoma,” tillsammans med en uppsjö av nya funktioner för iOS 17 och watchOS 10.

RELATERATNär lanseras iOS 17 och vilka iPhones är kompatibla?

För det första är nästa version av macOS känd som Sonoma. Precis som på våra smartphones och nu iPad får widgets en rejäl översyn. Äntligen, med Sonoma, kan vi flytta widgets från facket till våra hemskärmar. Ännu viktigare är att de är anpassningsbara.

Widgets anpassar sig intelligent till alla uppgifter, inklusive matchande av färger till fönster eller bakgrundsbakgrunder, och ser ganska snygga ut. Om din iPhone är i närheten eller på samma Wi-Fi-nätverk (och kör iOS 17) kan du till och med se widgets från din telefon direkt på en Mac, vilket låter väldigt användbart.

Apple

Vi ser också att Apple gör en stor insats i spelandet, särskilt med alla dessa kraftfulla nya processorer. Sonoma har ett nytt “spelläge” för bättre prestanda och förbättrad kontrolllatens med 2x, och utvecklare kan använda ett spelportingskit i Metal för att enkelt överföra spel till Mac. Apple bekräftade att det populära spelet Death Stranding: Directors Cut kommer till Mac, vilket fansen borde vara glada över.

När macOS Sonoma lämnar betaversionen kommer vi bättre att förstå vad vi kan förvänta oss. Apple nämnde dock avsevärt förbättrade videokonferenser med en snygg ny presentationsfunktion, videoreaktioner, en snabbare och mer lyhörd Safari och ett sätt att låsa enskilda privata surfflikar ordentligt. macOS Sonoma ger även profiler till Safari, delade lösenord och finesser genomgående. Sonoma offentliga beta kommer att finnas tillgänglig någon gång nästa månad.

Apple

WatchOS 10 blir bättre urtavlor som du kan anpassa efter behov. Det finns också förbättrad tillgång till widgets, en ny cykelapplikation och stöd för cykelsensorer och datorer. Apple arbetade med uppdateringar av apparna Maps och Compass för vandring, waypoints och beskrivningar av vandringsleder. Det finns ett nytt sätt att använda alla sensorer ombord för att hjälpa till när du tränar och förbättrar en golf- eller tennissving, för att nämna några.

Ipaden får samma kärlek som våra telefoner och Mac-datorer, och med det menar jag att det kommer att ha widgets överallt. iPadOS 17 introducerar anpassningsbara widgets perfekta för din hemskärm eller låsskärm. Det finns också nya widgets för liveaktiviteter, bättre varningar, förbättringar av att använda PDF-filer på en iPad och mer.

Apple

Att använda autofyll på PDF-filer är ett trevligt nytt tillägg, och en ny anteckningsapp fungerar inuti PDF-filer för att ta anteckningar, lägga till anteckningar eller till och med livesamarbete. Apple introducerade också förbättringar av AirDrop, live-klistermärken i meddelanden, nedladdningar av kartor offline och en förnyad hälsoapp med flera nya funktioner.

Växla visning i full storlek Avsluta helskärm Se i helskärm #1 av 5Föregående bild
AppleNext Slide Föregående bild
AppleNext Slide Föregående bild
AppleNästa bild Föregående bild
AppleNext Slide Föregående Slide
AppleNext Slide

Och slutligen, medan du kan läsa mer om iOS 17 här, ville vi nämna några betydande förändringar som kommer till telefoner. Med lanseringen av iOS 17 senare i år kommer vi att få nya kontaktaffischer som är mycket anpassningsbara, som visas i bilderna ovan, liknande de anpassningsbara låsskärmsalternativen. Apple introducerade en ny funktion för transkribering av röstmeddelanden, FaceTime-videomeddelanden när någon inte svarar på ett samtal, nya funktioner för meddelandesökning och mycket mer.

Du hittar nya kontroller för platsdelning och ett sätt att “checka in” med vänner och familj direkt från din iPhone. Incheckningen berättar automatiskt för dem du tillåter när du kommer hem eller om du inte är tillbaka när du sa att du skulle vara det. Tänk Facebook incheckningsfunktioner, men integrerade i din telefon.

Apple

Personligen är min nya favoritfunktion i iOS 17 “Stand-by” läge. När du inte använder din telefon, eller den står på ett stativ och horisontellt, kommer den i princip att förvandlas till ett nav för smarta hem. Liksom allt annat som tillkännages idag är det mycket anpassningsbart med alternativ, ljussensorer och kan fungera som en digital fotoram, styra smarta hemenheter och mycket mer.

Det finns mycket det är nytt, och om du är villig kan du ladda ner betaversionen idag.

Psykisk och fysisk hälsa

Apple

Vi älskar alla dessa “minnen” iOS skapar med foton, videor och musik, eller hur? Tja, föreställ dig den idén kombinerad till en Journal byggd av Apple. Det är vad du får med den nya Journal-appen för iOS. Användare kan anteckna anteckningar eller känslor, ställa in påminnelser om att göra dagliga journalanteckningar och sedan låta iOS kombinera bilder och andra saker från dagen för att slutföra journalanteckningen.

Naturligtvis är dessa alla privata, på- enhet, och från ände till ände krypterad; inte ens Apple kan läsa dina journalanteckningar. Ändå har många människor efterfrågat detta, och det kommer äntligen.

Idag introducerade Apple två nya funktioner som kommer till WatchOS 10 och iOS 17 när det gäller hälsa och välbefinnande. Det är nya sätt att spåra mental och fysisk hälsa, inklusive din syn. I grund och botten kan användare lägga till information till hälsoappen för att hjälpa till att spåra humör eller triggers för mental hälsa eller depression, och det finns till och med frågor du kan söka efter och svara på för att få en sorts diagnos. Sedan har Apple samlat resurser med användbar information eller till och med vårdgivare.

Hälsoappen kan nu också hjälpa till att spåra din fysiska synhälsa. Närsynthet (närsynthet) är något som Apple har nämnt tidigare, och nu kan watchOS 10 spåra tid utomhus och varna användare om de har varit inne för mycket. Visionsgodisen kommer att mäta hur långt du är från en iPad eller iPhone för att varna användare om de tittar på skärmar för nära och föreslår att du går ut för att få friskt solljus. Allt i ett försök att minska risken för närsynthet.

Avslutningsvis hade Apple några små meddelanden om Apple TV, där telefoner eller surfplattor kan fungera som en kamera för Facetime på en TV. Airpods får en ny Adaptive Audio-funktion som blandar aktiv brusreducering, transparenslägen och mer. Det kommer att bli en spännande vecka och vi kommer att lägga till fler till den här listan när saker och ting tillkännages.