Alles aangekondigd tijdens het WWDC 2023-evenement van Apple

0
48
Appel

Vandaag is het Appeldag. Het bedrijf verspilde geen tijd op zijn jaarlijkse WWDC 2023-evenement en kondigde allerlei opwindende nieuwe producten, software-ervaringen en zijn langverwachte augmented reality-headset aan.

Zoals verwacht betrad Apple verschillende podia rond zijn campus en onthulde iOS 17, watchOS 10, macOS Sonoma, een nieuwe Macbook Air 15-inch, de krachtigste Mac Pro, een nieuwe M2 Ultra-chipset en meer. Toen, tegen het einde, had het nog een aankondiging. Dit is waar we allemaal op hebben gewacht: de enorm dure nieuwe Vision Pro-headset (extended reality).

De keynote zat boordevol aankondigingen en duurde meer dan twee uur, en hier is alles wat u moet weten, te beginnen met de Vision Pro.

Inhoudsopgave

Apple Vision Pro-headset
MacBook Air 15-inch
Mac Studio en Mac Pro (nu met M2 Max en Ultra)
iOS 17, macOS Sonoma, iPadOS 17, watchOS 10
Mentale en fysieke gezondheid

Apple Vision Pro Headset

Apple

Eerlijk gezegd weet ik bijna niet eens waar ik moet beginnen met de nieuwe headset van Apple, die een combinatie is van augmented reality en virtual reality tot één geheel, wat velen 'mixed reality' noemen. #8221; Het heet de Apple Vision Pro, en hier is de lanceringstrailer voor geïnteresseerden.

Het is anders dan elke VR-headset die we hebben gezien en is niet helemaal wat iemand had verwacht. Dit is niet alleen voor VR, maar heeft in plaats daarvan tot doel onze laptops, tablets en misschien telefoons op een dag te vervangen als een alles-in-één 'Spatial Computing-ervaring'. Er zijn meer pixels voor elk oog dan een 4K-scherm, ingebouwde luidsprekers, een comfortabele en zeer verstelbare hoofdband en nog veel meer.

GERELATEERDApple's Augmented Reality Headset is niet wat je denkt

De headset draait op Vision OS en krijgt stroom van de Apple M2-chipset, bevat een hele reeks camera's en sensoren en er zijn geen controllers. In plaats daarvan bestuur je het hele besturingssysteem met eye-tracking en handgebaren die worden vastgelegd door camera's binnen en buiten. Het is een wild concept en we kunnen niet wachten om het te proberen.

Voordat ik iets meer zeg, de Vision Pro kost een oogverblindende $ 3.499, en hij zal ergens volgend jaar beschikbaar zijn. Apple begon dat door uit te leggen dat als je een nieuwe 100-inch 4K-tv, surround sound, computerhardware, een thuisbioscoop, een Macbook Pro en andere apparaten zou kopen, dat allemaal een aardige cent zou kosten. De Vision Pro combineert dat in één draagbaar apparaat voor slechts $ 3.499.

Oh ja, over “nog één ding” het duurt slechts twee uur per keer met behulp van het meegeleverde bedrade batterijpakket in uw zak of bureau. Er is geen ingebouwde batterij. De Vision Pro ziet er zeker schitterend uit, maar we zullen moeten afwachten.

MacBook Air 15-inch

Apple

Nu we de Vision Pro uit de weg hebben geruimd, was de eerste aankondiging de veelbesproken geheel nieuwe MacBook Air 15 -inch.

De nieuwe MacBook Air 15″ is slechts 11,5 mm dun, weegt 3,3 lbs en is volgens Apple 'de beste en krachtigste 15-inch laptop ter wereld'. De nieuwste Apple M2-processor drijft hem aan, heeft een 15,3-inch retina-display en ondersteunt tot 24 GB RAM en 2 TB opslag. De 15-inch Air heeft zes luidsprekers, drie microfoons, een 1080p FaceTime-camera, TouchID en biedt een batterijduur van 18 uur.

Wat nog belangrijker is, de indrukwekkend ogende nieuwe MacBook Air 15-inch is er in vier kleuren en kost slechts $ 1.299. Pre-order de jouwe vandaag met verzending vanaf 15 juni.

Apple MacBook Air 15-inch (M2)

De geheel nieuwe MacBook Air is nu verkrijgbaar in een groter 15-inch formaat. Levert meer vermogen in een dun en lichtgewicht pakket. Grijp de jouwe vanaf $ 1.299.

Winkel

Mac Studio en Mac Pro (nu met M2 Max en Ultra)

Apple

< p>Professionals die meer willen doen, zullen dol zijn op de updates van Apple voor de krachtige Mac Studio en de nog beter aanpasbare Mac Pro. En ja, de Mac Pro komt eindelijk met Apple Silicon, inclusief een superkrachtige nieuwe M2 Ultra-chipset.

Er is nu een M2 Max- en M2 Pro-versie van de Mac Studio, en degenen die nog meer willen uitgeven, kunnen upgraden naar de M2 ​​Ultra. Dus wat is de M2 ​​Ultra? Het zijn in wezen twee Max-processors die samengesmolten zijn, die een 24-core CPU, tot 76-core GPU leveren en in staat zijn tot 192 GB verenigd geheugen. Hier is een infographic voor geïnteresseerden.

Appel

De nieuwe M2 Ultra zal Mac Studio of Mac Pro computing naar een hoger niveau tillen. Bovendien ondersteunt de bijgewerkte Mac Pro nu zes uitbreidingsslots voor verdere aanpassingen, waardoor het de ultieme computer voor professionals is. Het heeft acht Thunderbolt-poorten, opties voor toren- of rackbehuizingen en een behoorlijk prijskaartje.

Zoals verwacht zijn ze niet goedkoop. De geüpgradede Mac Studio met de M2 ​​begint bij $ 1.999 en gaat snel omhoog met meer RAM of opslag, terwijl de M2 ​​Ultra begint bij $ 7.000. Net als de nieuwe 15-inch Air kunnen beide nieuwe machines vandaag worden besteld en worden volgende week uitgebracht.

iOS 17, macOS Sonoma, iPadOS 17, watchOS 10

Apple

Apple heeft vandaag niet zomaar nieuwe hardware aangekondigd. Het bedrijf nam ook even het podium op om belangrijke veranderingen en opwindende nieuwe functies voor macOS 14 “Sonoma,” samen met een hele reeks nieuwe functies voor iOS 17 en watchOS 10.

GERELATEERDWanneer wordt iOS 17 gelanceerd en welke iPhones zijn compatibel?

Ten eerste staat de volgende versie van macOS bekend als Sonoma. Net als op onze smartphones en nu de iPad, krijgen widgets een grote opknapbeurt. Eindelijk kunnen we met Sonoma widgets uit de lade naar onze startschermen verplaatsen. Wat nog belangrijker is, ze zijn aanpasbaar.

Widgets passen zich intelligent aan elke taak aan, inclusief het matchen van kleuren met vensters of achtergrondachtergronden, en zien er mooi uit. Als je iPhone in de buurt is of op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zit (en iOS 17 draait), kun je zelfs widgets van je telefoon rechtstreeks op een Mac zien, wat erg handig klinkt.

Apple

We zien ook dat Apple een grote stap zet in gaming, vooral met al deze krachtige nieuwe processors. Sonoma heeft een nieuwe “spelmodus” voor betere prestaties en verbeterde controllerlatentie met 2x, en ontwikkelaars kunnen een gameportingkit in Metal gebruiken om games gemakkelijk naar de Mac te brengen. Apple heeft bevestigd dat de populaire game Death Stranding: Directors Cut naar de Mac komt, waar fans blij mee zouden moeten zijn.

Zodra macOS Sonoma de bèta verlaat, zullen we beter begrijpen wat we kunnen verwachten. Apple noemde echter enorm verbeterde videoconferenties met een nette nieuwe presentator-overlay-functie, videoreacties, een snellere en responsievere Safari en een manier om individuele tabbladen voor privé browsen stevig vast te zetten. macOS Sonoma brengt ook profielen naar Safari, gedeelde toegangssleutels en overal verbeteringen. De openbare bètaversie van Sonoma zal ergens volgende maand beschikbaar zijn.

Appel

WatchOS 10 krijgt betere wijzerplaten die u naar eigen inzicht kunt aanpassen. Er is ook verbeterde toegang tot widgets, een nieuwe fietstoepassing en ondersteuning voor fietssensoren en computers. Apple werkte aan updates voor de Maps- en Kompas-apps voor wandelen, waypoints en wandelpadbeschrijvingen. Er is een nieuwe manier om alle ingebouwde sensoren te gebruiken om te helpen bij het trainen en verbeteren van een golf- of tennisswing, om er maar een paar te noemen.

De iPad krijgt dezelfde liefde als onze telefoons en Macs, en daarmee bedoel ik dat het overal widgets zal hebben. iPadOS 17 introduceert aanpasbare widgets die perfect zijn voor je startscherm of het vergrendelingsscherm. Er zijn ook nieuwe widgets voor live activiteiten, betere waarschuwingen, verbeteringen in het gebruik van pdf's op een iPad en meer.

Apple

Het gebruik van automatisch aanvullen op pdf's is een leuke nieuwe toevoeging, en een nieuwe app voor notities werkt in pdf's om notities te maken, annotaties toe te voegen of zelfs live samen te werken. Apple heeft ook verbeteringen aangebracht in AirDrop, live stickers in berichten, offline kaartdownloads en een vernieuwde gezondheids-app met verschillende nieuwe functies.

Weergave op volledige grootte in-/uitschakelenVolledig scherm sluitenBekijken op volledig scherm #1 van 5Vorige dia
AppleVolgende dia Vorige dia
AppleVolgende dia Vorige dia
AppleNext Slide Vorige Slide
AppleNext Slide Vorige Slide
AppleNext Slide

En tot slot, terwijl je hier meer kunt lezen over iOS 17, willen we een paar belangrijke veranderingen noemen die voor telefoons komen. Met de release van iOS 17 later dit jaar krijgen we nieuwe contactposters die in hoge mate aanpasbaar zijn, zoals te zien is in de afbeeldingen hierboven, vergelijkbaar met de aanpasbare vergrendelschermopties. Apple heeft een nieuwe functie voor het transcriberen van live voicemail geïntroduceerd, FaceTime-videoberichten wanneer iemand een oproep niet beantwoordt, nieuwe zoekfuncties voor berichten en nog veel meer.

U zult nieuwe bedieningselementen voor het delen van locaties vinden en een manier om te “inchecken” met vrienden en familie rechtstreeks vanaf je iPhone. Check-in zal degenen die je toestaat automatisch laten weten wanneer je thuiskomt of als je niet terug bent wanneer je zei dat je zou zijn. Denk aan Facebook check-in functies, maar dan geïntegreerd in je telefoon.

Apple

Persoonlijk is mijn favoriete nieuwe iOS 17-functie “Stand-by” modus. Als je je telefoon niet gebruikt, of als hij op een standaard staat en horizontaal staat, verandert hij in wezen in een slimme thuishub. Zoals al het andere dat vandaag is aangekondigd, is het zeer aanpasbaar met opties, lichtsensoren en kan het ook dienst doen als digitale fotolijst, smart home-apparaten bedienen en nog veel meer.

Er is veel mogelijk dat is nieuw, en als je wilt, kun je de bèta vandaag nog downloaden.

Mentale en fysieke gezondheid

Apple

We houden allemaal van die “Herinneringen” iOS creëert met foto's, video's en muziek, toch? Welnu, stel je voor dat idee gecombineerd in een Journal gebouwd door Apple. Dat krijg je met de nieuwe Journal-app voor iOS. Gebruikers kunnen aantekeningen of gevoelens opschrijven, herinneringen instellen om dagelijkse dagboekaantekeningen te maken en iOS vervolgens afbeeldingen en andere dingen van de dag laten combineren om de dagboekaantekening te voltooien.

Natuurlijk zijn deze allemaal privé, on- apparaat en end-to-end versleuteld; zelfs Apple kan uw journaalboekingen niet lezen. Toch hebben veel mensen hierom gevraagd en het komt er eindelijk aan.

Vandaag heeft Apple twee nieuwe functies geïntroduceerd voor WatchOS 10 en iOS 17 met betrekking tot gezondheid en welzijn. Dat zijn nieuwe manieren om mentale en fysieke gezondheid te volgen, inclusief uw visie. Kortom, gebruikers kunnen informatie toevoegen aan de gezondheids-app om stemmingen of triggers voor geestelijke gezondheid of depressie te volgen, en er zijn zelfs vragen die u kunt zoeken en beantwoorden om een ​​soort diagnose te krijgen. Vervolgens heeft Apple bronnen met nuttige informatie of zelfs zorgverleners verzameld.

De gezondheids-app kan nu ook helpen bij het volgen van de gezondheid van uw fysieke gezichtsvermogen. Bijziendheid (bijziendheid) is iets dat Apple eerder noemde, en nu kan watchOS 10 de tijd die buitenshuis wordt doorgebracht bijhouden en gebruikers waarschuwen als ze te veel binnen zijn geweest. De vision-goodies meten hoe ver u verwijderd bent van een iPad of iPhone om gebruikers te waarschuwen als ze schermen te dichtbij bekijken en stellen voor om naar buiten te gaan voor fris zonlicht. Dit alles in een poging om het risico op bijziendheid te verminderen.

Ter afsluiting had Apple een paar kleine aankondigingen over Apple TV, waar telefoons of tablets kunnen worden gebruikt als camera voor FaceTime op een tv. Airpods krijgen een nieuwe Adaptive Audio-functie die actieve ruisonderdrukking, transparantiemodi en meer combineert. Het wordt een spannende week en we zullen er meer aan deze lijst toevoegen zodra er meer bekend wordt gemaakt.