Akhilesh start SP's 2024 LS-oefening, districtshoofden zetten aan het werk met stoelgewijze info

0
52

De Samajwadi-partij (SP) heeft een ambitieus plan opgesteld om voor de parlementsverkiezingen van 2024 in Uttar Pradesh een kiesdistrictspecifieke verkiezingsstrategie te hebben en is als onderdeel daarvan begonnen met het verzamelen van informatie zoals de prestaties van parlementsleden op elke zetel , vooral die gewonnen door rivaliserende partijen.

Een proforma werd door de SP uitgedeeld aan de districtsvoorzitters tijdens een bijeenkomst vorige week in Lucknow, waar partijvoorzitter Akhilesh Yadav aanwezig was. Partijleiders kregen te horen dat ze terug moesten komen met gedetailleerde antwoorden op specifieke vragen over Lok Sabha-kiesdistricten die in hun respectievelijke gebieden vielen.

De vragen omvatten details over het lokale parlementslid, samen met de partij, vijf belangrijke werken en prestaties van de zittende partij, vijf belangrijke beloften die zijn gedaan maar niet zijn nagekomen, en vijf belangrijke verwachtingen die de kiezers van het kiesdistrict hebben van het volgende parlementslid. De SP wil dat haar leiders met specifieke verwachtingen van het volk komen, afgezien van algemene zoals inflatie, werkloosheid enz.

De proforma verwacht ook details over electorale vergelijkingen in een kiesdistrict. Daarnaast is aan districtsvoorzitters gevraagd om een ​​eerlijke mening te geven over de SP-organisatie in hun gebied.

Een partijleider die bij de bijeenkomst was, zei dat een dergelijke planning cruciaal zou kunnen zijn, aangezien de SP momenteel slechts 3 parlementsleden uit Uttar Pradesh heeft (in plaats van 5 die het in 2019 won). De BJP won 62 van de 80 UP Lok Sabha-zetels in 2019, en zijn bondgenoot Apna Dal (S) nog eens twee. “De SP zal haar manifest en verkiezingsstrategie voor elke zetel afstemmen op de verwachtingen van het publiek”, zei de leider.

SP-woordvoerder Rajendra Chaudhary zei: “Input verzameld van districtsvoorzitters zou ook worden gebruikt om kandidaten te beslissen. De partij zal benadrukken hoe BJP-parlementsleden er niet in slaagden om aan de verwachtingen van het volk te voldoen, ondanks dat hun regering zowel in de staat als in het centrum was.”

In 2019 betwistte de SP de Lok Sabha-peilingen in samenwerking met de BSP en Rashtriya Lok Dal (RLD). Terwijl de BSP 10 zetels won, won de SP er vijf en de RLD geen.

Advertentie

De BJP won vorig jaar bypolls voor twee van de zetels die de SP in 2019 had gekregen, Rampur en Azamgarh – ontruimd door Azam Khan en Akhilesh, respectievelijk.

“Onze focus zal liggen op stoelen waar de BJP, Apna Dal (S) en BSP de vorige keer wonnen (de BSP is niet langer een SP-bondgenoot, hoewel de RLD er een blijft),” zei een andere partijleider.

Overigens zeiden bronnen dat een van de zetels waarvan de SP wil dat haar arbeiders details verzamelen, Rae Bareli is – het enige UP Lok Sabha-kiesdistrict dat in handen is van het Congres. De SP heeft hier de afgelopen drie keer een walk-over gegeven aan het congres, maar heeft aangegeven dat dit misschien niet voor herhaling vatbaar is.

Advertentie

Het kan echter nog steeds anders uitpakken, gezien het bod op oppositie-eenheid dat momenteel in de maak is .

Chaudhary zei dat de SP zich voorlopig voorbereidt om alle Lok Sabha-kiesdistricten in UP te betwisten, en dat Akhilesh na de gezamenlijke ontmoeting met districtsvoorzitters van vorige week afzonderlijke vergaderingen met districtseenheden is begonnen. Op vrijdag ontmoette hij partijmedewerkers van de districten Sonbhadra en Mirzapur.

Bronnen zeggen dat de analyse van de informatie die al is binnengekomen van de districtsvoorzitters is begonnen en dat de trainingskampen voor arbeiders uit de districten Lakhimpur zullen beginnen vanaf maandag.

Lees ook

Yogi Adityanath houdt 'Tiffin Par Charcha' vast: 'BJP moet nieuwe identi…

Spanning stijgt in hun banden als Bengaalse gouverneur, Mamata govt lock horns ov…

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia knuffel na lange slechte bloedreeksen pol…

De bijeenkomst van de oppositie op 12 juni is uitgesteld om ervoor te zorgen dat Kharge en Rahul aanwezig zijn; li…

De BJP is ook begonnen met de voorbereidingen in UP voor de Lok Sabha-peilingen van 2024. De partij, die graag haar prestatie van 2019, waarvoor UP cruciaal is, wil herhalen, is begonnen met het houden van enquêtes en campagnes voor outreach in de staat.

© The Indian Express (P) Ltd