1.000 arbeiders, zware machines, 24×7: restauratie op het spoor, treinen denderen door

0
29

Zondag omstreeks 22.40 uur — ongeveer 50 uur na de gruwelijke crash waarbij 275 mensen om het leven kwamen — begonnen treinen weer door de plaats van het ongeval in Balasore te rijden.

De eerste goederentrein om de sectie over te steken werd weggezwaaid door Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw in aanwezigheid van tientallen mediapersonen en spoorwegbeambten. De trein met kolen was vanuit de haven van Vizag op weg naar Rourkela Steel plant en reed op hetzelfde spoor waar de trein Bangalore-Howrah het ongeval ontmoette.

Vlak daarna passeerden nog twee goederentreinen het terrein. “Down-line herstel voltooid. Eerste treinbeweging in sectie,” tweette Vaishnaw.

De hervatting van het verkeer was het resultaat van oorlogswerkzaamheden door meer dan 1.000 arbeiders en spoorwegpersoneel ambtenaren tot en met zaterdagavond en zondag. Tegen de avond was het puin geruimd en was de baan klaar voor een proefrit.

Lees ook | 'Door de mens veroorzaakte verwoesting, ernstige fouten': Congres zegt dat Vaishnaw moet stoppen

Zware machines, waaronder zeven zakmachines, een 140-tons spoorkraan en vier wegkranen, werden ingezet op de plaats van het ongeval.

Volgens Vaishnaw, die vanaf zaterdagavond ter plaatse aanwezig was, is de volledige restauratie van diensten worden verwacht tegen “dinsdagavond of woensdagochtend”.

Vaishnaw zei zondagavond laat tegen verslaggevers op de site: “De manier waarop de premier naar deze site kwam en ons leidde, inspireerde het team , het versterkte het team en ze werkten dag en nacht op oorlogsbasis om het systeem in 51 uur te herstellen. Zoals je hebt gezien zijn er drie treinen vertrokken en staan ​​er vanavond in totaal zeven gepland. We moeten het in de richting van normalisatie brengen.”

Lees ook | 'Oorzaak geïdentificeerd': wat Spoorwegminister Vaishnaw heeft gezegd over het treinongeluk in Odisha

Hij werd emotioneel toen hij verder ging: “Met alle sympathie, degenen die hun dierbaren hebben verloren, we moeten ervoor zorgen dat hun lichaam hen bereikt. Onze verplichting jegens hen is nog niet voorbij.”

Advertentie

Hij zei: “Onmiddellijk na de tragedie startten de districtsbesturen van Balasore, Soro en Bhadrak met reddingsoperaties. Tegen de tijd dat de reddingsoperaties waren beëindigd, begonnen de restauratiewerkzaamheden in volle gang. Aan beide hoofdlijnen zijn de werkzaamheden afgerond. Nu wordt er gewerkt aan bovengrondse elektrificatie.”

Spoorwegautoriteiten gebruikten luidsprekers om bewoners te waarschuwen voor de werkzaamheden. Een groot contingent van de spoorwegpolitie werd ook ter plaatse ingezet.

Meer dan 1.000 arbeiders bleven ter plaatse, afgezien van spoorwegambtenaren en technici.

Advertentie

Op zondagochtend waren alle 21 draaistellen die gekapseisd door de ontsporing op Bahanaga Bazar Station werden verplaatst en nieuwe sporen werden geplaatst.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

Dag nadat zijn hulpsheriff de instorting van de brug had aangekondigd, geeft Nitish 'arme … < p>Mannen bovenop spoorweginspectiewagens waren aan het werk op de nieuwe sporen om bovenleidingen te repareren. Beschadigde draaistellen werden van de rails gehaald.

© The Indian Express (P) Ltd