Home Dutch Worstelaarsprotest: 'Oppn schuld', 'moet politie vertrouwen', 'geen commentaar', is refrein van Haryana Raad van Ministers

Worstelaarsprotest: 'Oppn schuld', 'moet politie vertrouwen', 'geen commentaar', is refrein van Haryana Raad van Ministers

0

DE HARYANA-regering komt steeds meer onder druk te staan ​​om een ​​standpunt in te nemen tegen het voortdurende protest van worstelaars, die tot de staat behoren en de arrestatie eisen van BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Afgezien van een paar BJP-leiders, heeft de regering van Manohar Lal Khattar grotendeels vastgehouden aan het standpunt dat de wet zijn beloop zal hebben, zelfs nu de oppositie en de machtige khaps van Haryana zich hebben verzameld voor de worstelaars. ; kant.

Ook in Political Pulse | Oor op de grond, Haryana BJP-leiders geven toe dat partijstilte op worstelaars die te hard rinkelen

Khattar zei eerder dat hij worstelaars niet steunde die hun toevlucht namen tot protesten, en voegde eraan toe: “De kwestie heeft niets te maken met Haryana. Het is gerelateerd aan de teams van spelers en de regering van de Unie. Het Hooggerechtshof heeft de registratie van FIR's al bevolen.”

Met FIR-details die nu het niveau van intimidatie aangeven waaraan de worstelaars naar verluidt werden onderworpen, riep The Indian Express de hele Haryana-ministerraad op om hun reactie te krijgen.

In Premium | Wat de stille Modi Govt niet snapt: iedereen gelooft de worstelaars, iedereen wil actie

Al met al hielden de ministers vast aan de officiële lijn. Enkelen zeiden dat de worstelaars moesten wachten op de bevindingen van het politieonderzoek, anderen zeiden dat de protesten waren bedacht door de oppositie, terwijl verschillende weigerden commentaar te geven.

Dit is wat ze zeiden:

Dushyant Chautala, Deputy Chief Minister, JJP

“De beschuldigingen zijn zeer ernstig van aard. Uit wat ik heb opgemaakt uit mediaberichten, moet de politie van Delhi haar onderzoek naar de zaak versnellen. Alles staat vanaf nu op de politie van Delhi… Voor mij om te zeggen wie onschuldig of schuldig is, het is niet mogelijk, omdat het allemaal in het openbaar is uitgekomen wat de FIR's zeggen. Het is aan de politie van Delhi om hun onderzoek naar de FIR's te bespoedigen. Als de beschuldigingen worden gestaafd door het onderzoek, moeten de strengst mogelijke maatregelen worden genomen. Hoewel het geen staatsonderdaan (Haryana) is, is iedereen van de staat bij deze meisjes.”

Anil Vij, minister van Binnenlandse Zaken, BJP

“Zij (de worstelaars) moeten uit de klauwen van oppositieleiders komen en zich niet laten opofferen voor politieke belangen. Ergens is er een mahapanchayat of ergens een dharna… Ze hebben het recht om deel te nemen aan een agitatie, maar spelers zouden snel uit de klauwen van deze oppositiemensen moeten komen. De overheid luistert naar de spelers. Ze eisten een commissie, registratie van FIR's, dat is gebeurd… Deze spelers zijn onze nationale helden, maar de zaak is een beetje bedorven omdat ze in de klauwen van oppositieleiders zijn geraakt.'

Advertentie

(Vij had eerder aangeboden om de problemen van de worstelaars met hoogste niveau in de regering.)

Kanwar Pal, minister van Onderwijs, BJP

“Beide partijen geven hun versies. Ik zag op sociale media dat de klager van wie zij (de worstelaars) zeiden dat hij minderjarig is, drie geboorteakten op haar naam heeft staan. Wat zou er zijn gebeurd als hij (Brij Bhushan) op basis hiervan gevangen was genomen onder de POCSO-wet (een van de FIR's tegen hem valt onder de wet ter voorkoming van aanranding van minderjarigen)! Daarom is een onderzoek nodig. Elke actie tegen wie dan ook mag alleen worden ondernomen na een grondig onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond, moet degene die schuldig wordt bevonden worden gestraft. Zou het gerechtigheid heten als iemand, alleen op basis van beschuldigingen, zonder onderzoek in de gevangenis wordt gegooid? Om de waarheid aan het licht te brengen is een gedegen onderzoek nodig. Zodra de waarheid aan het licht komt, moet degene die schuldig wordt bevonden dienovereenkomstig worden gestraft… Wat er gebeurt, is dat de ene partij standvastig is in haar beschuldigingen, terwijl de andere partij zich er fel tegen verzet. Dus, hoe zal er gerechtigheid zijn? Daarom moet iedereen wachten op de uitkomst van het lopende onderzoek.”

Moolchand Sharma, minister van Transport, BJP

“Onze dochters zijn onze trots, ze zijn onze eer. Maar niemand zou deze kwestie moeten politiseren. Een speler moet gezien worden als een speler, ook een speler mag politici niet in de kaart spelen. Anders zal hun heiligheid afnemen. Doodh ka doodh, paani ka paani hona chahiye (de waarheid moet naar buiten komen). Er moet een onpartijdig onderzoek worden uitgevoerd… Ja, de manier waarop de politie van Delhi onze dochters behandelde (toen ze naar het nieuwe parlementsgebouw marcheerden) moet worden veroordeeld en er moeten maatregelen tegen hen worden genomen… (Maar) Brij Bhushan geeft zijn kant van de versie en het is aan de rechtbanken en politie om de waarheid te vinden. We doen allemaal ons best om deze voortdurende impasse op te lossen. Gerechtigheid zal zeker aan onze dochters worden gegeven.”

Advertentie

Ranjit Singh, minister van Energie, onafhankelijk

“Ik wil hier niets over zeggen. Ik heb eerder gezegd wat ik te zeggen had.”

(Vorige maand had Ranjit Singh, die eerder in de INLD zat en de zoon is van wijlen supremo Devi Lal, de protesterende worstelaars gesteund en gezegd: “Deze worstelaars hebben het land op internationaal niveau trots gemaakt – het is niet eerlijk als sporters voor hun rechten op dharna moeten zitten. “Hij had ook gezegd dat de beschuldigingen tegen Brij Bhushan zo snel mogelijk zouden moeten worden onderzocht, en hij zou op morele gronden moeten aftreden.)

Anoop Dhanak, minister van Belastingen, BJP

Dhanak beloofde te praten, maar belde niet terug. Later kon hij niet worden bereikt.

Devender Babli, Panchayats Minister, BJP

“Deze worstelaars hebben lauweren naar ons land gebracht en we zijn trots op ze… Niemand probeert Brij Bhushan te redden. Integendeel, FIR's zijn al geregistreerd en er wordt een onderzoek ingesteld.”

Jai Prakash Dalal, minister van Landbouw, BJP

Dalal reageerde niet op herhaalde oproepen.

Advertentie < p>(Eerder had hij gezegd: “Volgens de wet heeft iedereen en iedereen het recht om een ​​vreedzaam protest uit te voeren. Alle legitieme eisen zullen worden vervuld volgens de wet. Of het nu boeren of sporters zijn, al hun legitieme eisen zullen worden vervuld aangezien er een BJP-regering is, wiens primaire doel het is om de mensen van deze natie te dienen.')

Dr. Banwari Lal, coöperatieve minister, BJP

Banwari Lal reageerde niet op herhaalde oproepen.

Advertentie

(Eerder had hij gezegd: “Het protest van de worstelaars wordt gehouden in opdracht van de oppositiepartijen. Ze krijgen zulke protesten steeds weer georkestreerd.”)

Sandeep Singh, minister van Drukwerk en Kantoorbenodigdheden , BJP

Singh beloofde terug te bellen, maar was later niet beschikbaar.

Advertentie

(Singh wordt zelf geconfronteerd met een FIR wegens seksuele intimidatie door een vrouwelijke coach. Hij werd verwijderd als minister van Sport na veel oponthoud door de regering van Khattar, maar blijft zijn portefeuille Drukwerk en Briefpapier behouden.)

Om Prakash Yadav, Social Justice, Empowerment, Welfare of Scheduled Castes, BJP

Yadav kon niet worden bereikt ondanks herhaalde oproepen en berichten.

(Eerder deze week sprak ik met een paar mediapersonen, Yadav had geveinsd onwetend te zijn door te zeggen dat hij niet veel informatie had over het incident en zei dat alleen de regering van de Unie kon spreken over de kwestie die erop betrekking had. Hij had de protesterende worstelaars ook “helden van het land” genoemd.)< /p>

Dr. Kamal Gupta, Urban Local Bodies, BJP

Gupta kon ondanks herhaalde pogingen niet worden bereikt.

Lees ook

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia-knuffel na lange slechte bloedreeksen pol…

N Chandrababu Naidu ontmoet Shah tijdens gesprekken over TDP-interesse om terug te komen…

Podiumfluisteringen van Rajasthan BJP: Enter Vasundhara Raje

In Bengalen flakkeren de breuklijnen van Junglemahal op terwijl Kudmis omhoog gaat the ante in ST statu…

Kamlesh Dhanda, Women and Child Development, BJP

Dhanda, de enige vrouw in het ministerie van Khattar, reageerde niet op vragen.