Tweede leven, zeggen overlevenden, terwijl trein minus 3 rijtuigen Howrah binnenrijdt

0
41

“Mijn man, twee kinderen en ik hebben de dood van dichtbij meegemaakt.”

Op het Howrah-treinstation in West-Bengalen, waar zaterdag overlevenden van de Odisha-treintragedie naartoe werden gebracht , greep Dola Bibi (36) haar familie stevig vast, niet te geloven dat ze het er levend vanaf brachten.

Draaistellen van de Sir M Visveswarya Terminal (SMVT)-Howrah Super Fast Express die niet beschadigd waren bij het ongeval werden naar het treinstation gebracht met de gewonde en gestrande passagiers uit Balasore. Dola's familie was onder hen. Zodra ze naar buiten stapte, barstte ze in tranen uit.

“Ik verloor mijn geld, mijn portemonnee, mijn mobiele telefoon, al mijn bezittingen. Mijn baby's hebben niets gegeten', zei ze, eraan toevoegend dat haar familie werd gered door de lokale bevolking.

Het treinstation werd van de ene op de andere dag omgevormd tot een ziekenhuis, met geïmproviseerde gezondheidscentra, een tijdelijk orthopedisch kamp en verschillende artsen die op de perrons waren gestationeerd om de gewonde passagiers te behandelen. In de buurt stonden 10-15 ambulances geparkeerd. In plaats van bagage waren mensen te zien met medicijnen, voedselpakketten en waterflessen.

De Eastern Railway en Howrah District Administration waren onder andere betrokken bij de hulpoperatie.

A in totaal werden 643 passagiers door twee treinen naar het Howrah-station gebracht – acht op een speciale trein en 635 passagiers op de SMVT-Howrah Super Fast Express.

Advertentie

“We hadden volledige regelingen voor medische behoeften. Er waren in totaal 21 draaistellen in de SMVT-Howrah Express, waarvan er drie werden geraakt door het ongeval. Die werden doorgesneden en de rest van de trein keerde terug naar Howrah. Alle passagiers kregen goede medische voorzieningen,” vertelde DCP Howrah (Noord) Anupam Singh aan The Sunday Express.

Er werden speciale bussen geregeld door het Regionale Transportbureau om de passagiers naar huis te brengen.

Must Read Today | Odisha traintragedie: school wordt mortuarium, doden identificeren een grote uitdaging

“De meeste passagiers hadden blauwe plekken, snijwonden. We controleerden elke passagier, hun vitale functies. Een paar hadden al lang geen water gehad, dus om uitdroging te voorkomen, kregen ze ORS”, zegt Arpita Biswas, een verpleegster van het Howrah District Hospital.

Advertentie

Chief Medical Superintendent (Howrah) Debashis Guha zei dat de meeste verwondingen beheersbaar waren aangezien de ernstig gewonden in het ziekenhuis in Balasore waren opgenomen.

Moti Sheikh, een dagloner die in een leerfabriek in Chennai werkt en in het S3-compartiment van de SMVT-Howrah Express reisde, herinnerde zich: “Ik probeerde het raam van de trein in te slaan toen mijn vriend en ik gewond raakten op onze trein. benen en handen. Toch heb ik het gevoel dat dit mijn tweede leven is. Ik heb een twee jaar oude dochter die op me wacht in Burdwan; Ik wil haar alleen maar knuffelen.

Een gewonde passagier krijgt eerste hulp als hij aankomt bij de Howrah Station in een speciale trein. (PTI)

Veel van de passagiers kwamen uit Bihar en er worden regelingen getroffen om ze terug naar huis te brengen.

Ompal Baitha (25), die in de Coromandel Express reisde, keerde zonder shirt terug uit Howrah. “Ik stapte op de trein van Shalimar en tot aan Kharagpur, alles was in orde. Ik was eten aan het halen toen we een grote eikel voelden. Vervolgens lag ik op de vloer en. We braken het glas van een raam en gingen naar buiten. Ik moet met de trein terug naar Bihar, maar ik ben echt bang om nog een reis te maken”, zei Baitha, een dagelijkse weddenschap.

Rahul Kumar, die op de Coromandel Express zat, zei: “Rond 19.00 uur begon onze bus, S3, hevig te slingeren. Binnen enkele seconden, voordat we erachter konden komen dat de trein was ontspoord, was er een botsing waarbij het rijtuig kantelde.” Kumar en drie vrienden met wie hij op reis was, waren opgelucht dat ze Howrah veilig hadden bereikt. Ze zijn van plan een bus te nemen van hier naar huis in Bihar.

Advertentie Reddingsoperatie aan de gang na een ongeval met Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express en een goederentrein, in het district Balasore. (PTI)

Het station zag ook dat sommigen op zoek waren naar informatie over familieleden waarmee ze geen contact konden opnemen.

Tonik Ghosh wacht al meer dan 10 uur op informatie over zijn neef Premik Ghosh , die met de Coromandel Express reisde. Ghosh nam een ​​lokale trein van Murshidabad naar Howrah.

Lees ook

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege chargesheet

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

'PM Modi's auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/ashwini-vaishnaw.jpeg?resize=450,250" />

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijke personen geïdentificeerd: spoor …Advertentie

“Zijn telefoon staat uit. We bellen zijn nummer sinds gisteren. We konden geen informatie krijgen van hulplijnnummers. Ik weet niet waar hij is', zei Tonik met tranen in zijn ogen terwijl hij probeerde te praten met de helpdesk op perron 8 van het station.