Tredemølle kontra treningssykkel: Hva er bedre for å forbedre kardiovaskulær helse og lang levetid?

0
53

Står ikke de fleste av oss som ønsker å forbedre vår kardiovaskulære helse og lang levetid i et dilemma når de skal velge mellom en tredemølle og en treningssykkel? La oss vurdere hva som oppnår våre helse- og levetidsmål bedre.

Regelmessig kondisjonstrening er avgjørende for å redusere risikoen for livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer (CVD). Hvert utstyr har unike fordeler, avhengig av helse, treningsmål og komfort.

Sone 2 Cardio Training

Tredemøllen og treningssykkelen hjelper oss å trene i kondisjonstrening i sone 2. Viktigheten av steady-state sone 2-trening med 60-70 prosent av ens makspuls (MHR) er godt dokumentert i ulike studier. MHR beregnes ved å bruke den enkle formelen 220 – Alder. Så for en 20-åring er MHR 200 slag per minutt (bpm), og sone 2-trening vil målrette trening i et hjertefrekvensområde på 120 til 140 slag per minutt.

I følge en studie publisert i Journal of Physiology kan trening i sone 2, ofte kjent som “fettforbrenningssonen”, forbedre aerob utholdenhet, fremme fettutnyttelse og forbedre den generelle kardiovaskulær helse. Disse fordelaktige fysiologiske tilpasningene forbedrer metabolsk effektivitet og mitokondriell funksjon for bedre helse og lang levetid. Kroppen vår består av rundt 3,7 billioner celler, som hver har 100- og 1000-vis av mitokondrier som gir energi til cellen den bor i. Forbedring av mitokondriell funksjon betyr å øke effektiviteten deres i å forbrenne kroppsfett for å gi deg energi, noe som er forårsaket av en forbedring i bruken av oksygen vi puster inn fra luften. Den gode nyheten her er at forbedring av mitokondriefunksjonen er sterkt assosiert med redusert kroppsfett, optimale blodsukkernivåer og lavere risiko for å utvikle hyperkolesterolemi og hypertensjon. Så regelmessig deltar i sone 2-trening i minimum 45 minutter om dagen, fem ganger i uken, er svært gunstig for kroppen.

Hvordan vet du at du trener i sone 2 uten hjerte ratemonitor?

To vanlig brukte metoder for å identifisere sone 2-trening er:

1. Samtaletesten.

2. Vurderingen av opplevd anstrengelse (RPE).

Samtaletesten innebærer å holde et tempo der du kan fortsette en samtale uten å hive etter pusten. Forskere fra University of New Hampshire fant en sterk sammenheng mellom snakketesten og de tradisjonelle laktatterskeltestene, noe som tyder på at det er et gyldig mål på treningsintensitet.

På den annen side er RPE et subjektivt mål på ens anstrengelsesnivå under trening. American College of Obstetricians and Gynecologists foreslår at en RPE på 12-14 på en skala fra 6-20 typisk tilsvarer intensiteten til sone 2-trening.

Annonse

Disse to metodene tilbyr en praktisk og tilgjengelig tilnærming for deg å delta i Zone 2-trening uten å trenge avansert teknologi eller utstyr for å måle treningspulsen din. Derfor kan det å inkludere sone 2-trening veiledet av samtaletesten og RPE være en effektiv strategi for å forbedre helse og lang levetid.

Kardiotrening på tredemøllen

Tredemøllen involverer først og fremst turgåing, jogging eller løpeøvelser og er en stift i hjemme- og kommersielle treningssentre. Det er anerkjent for sin effektivitet i å forbedre kardiovaskulær helse. Tredemølletrening fremmer naturlige kroppsbevegelser, forbedrer hjertehelsen, øker stoffskiftet og hjelper til med vekttap. Studier indikerer at tredemølletrening kan forbedre aerob kapasitet og kardiorespiratorisk kondisjon.

Tredemølletrening kan skreddersys for å delta i ulike kardiovaskulære treningssoner. Når kardioaktivitet utføres i området 70-80 prosent av ens maksimale hjertefrekvens (MHR), kalles det “kardiovaskulær eller aerobisk sone” eller sone 3 kardiotrening. Sone 3 kardiotrening er svært effektiv for å øke effektiviteten og kapasiteten til hjertet, lungene og sirkulasjonssystemene. Til slutt fremmer den 'anaerobe eller ytelsessonen', omtrent 80–90 prosent av MHR, også kjent som sone 4-trening, forbedret atletisk ytelse og kardiovaskulær styrke.

Annonse

Men den høye virkningsgraden til tredemølleøvelser kan føre til potensielle leddbelastninger, spesielt hos personer med eksisterende tilstander som osteoporose eller eldre voksne.

Kardiotrening på en treningssykkel

Derimot tilbyr treningssykler, spesielt liggende sykler, et alternativ for kardiovaskulær trening med lav effekt. De gir et tryggere, leddvennlig alternativ for personer med kne-, hofte- eller korsryggproblemer. I likhet med tredemøller tillater treningssykler ulike treningssoner, balanserer fetttap, forbedrer aerob kapasitet og forbedrer ytelsen.

Stasjonær sykkeltrening toner effektivt underkroppsmusklene og bygger utholdenhet, og bidrar til kardiovaskulær kondisjon, muskel- og skjeletthelse i underkroppen og generell helse. American Heart Association støtter stasjonær oppreist sykling for dets potensiale til å senke blodtrykket, forbedre kolesterolnivået og redusere risikoen for hjertesykdom.

Syklingen har lav innvirkning og gjør det til et passende valg for lang levetid, da det minimerer risikoen for leddskader, og fremmer vedvarende fysisk aktivitet selv i de senere stadier av livet.

Både tredemøller og treningssykler forbedrer kardiovaskulær kondisjon med forskjellig vekt på hofter, knær og leggmuskler. Sone 2 'fettforbrenningssonen' forbedrer stoffskiftet, hjelper vektkontroll og reduserer belastningen på hjertet. Sone 3, eller 'kardiovaskulær eller aerobisk sone', er avgjørende for å forbedre hjerte- og lungeeffektiviteten, mens sone 4 eller 'anaerob eller ytelsessone' fokuserer på å bygge kardiovaskulær styrke og ytelse.

Annonse

Med det sagt, er det ikke noe definitivt svar på om tredemøller eller treningssykler er overlegne når det gjelder å øke kardiovaskulær helse og lang levetid. Valget avhenger til syvende og sist av helsemessige forhold, kondisjon og personlige preferanser.

Husk at regelmessig trening og fysisk aktivitet er avgjørende for å fremme kardiovaskulær helse og lang levetid, uavhengig av treningsutstyret som brukes. Både tredemøller og treningssykler kan effektivt oppnå disse målene hvis vi forstår kardiovaskulære treningssoner og fordelene deres riktig og trener deretter konsekvent.

Les også

Trenger du vitamin D? Solen gjør jobben, du trenger ikke kosttilskudd. Selv en …

Kan mango påvirke din blodsukker hvis du starter dagen med dem? Shou…

Luke Coutinho spør, kan vi stenge ned sosiale medier og mataggregator-appen. ..

Å leve med inflammatorisk tarmsykdom for 10 år, 30 år gammel…Annonse

For å avslutte diskusjonen kan en konsekvent treningsrutine, enten det er på en tredemølle eller en treningssykkel, supplert med et balansert kosthold, bidra til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer , forbedre den aerobe kapasiteten og bidra til et sunt, lengre liv. Enten det er den naturlige løpebevegelsen på en tredemølle eller sykling med lav effekt på en treningssykkel, det som betyr mest er forpliktelsen til å opprettholde kardiovaskulær helse og velvære og konsistensen i treningsøktene. Til slutt er det klokt å konsultere en kvalifisert medisinsk helseekspert eller en sertifisert helseveileder før du starter et treningsprogram.