TN-gouverneur RN Ravi opnieuw: 'Idee van staatsidentiteiten verdeeldheid zaaiend… gevaarlijk voor idee van India'

0
44

Door de regering van Tamil Nadu meer dan eens BESCHULDIGD van het ondermijnen van haar gezag, is gouverneur RN Ravi regelrecht in een andere controverse terechtgekomen.

Tijdens een evenement ter ere van de oprichtingsdag van Telangana in Raj Bhavan in Chennai vrijdag, Ravi beschreef staten als administratieve eenheden, gecreëerd voor eenvoudiger bestuur, en bagatelliseerde andere criteria voor hetzelfde, zoals hun unieke culturen.

Hij voegde eraan toe dat deze staatsidentiteiten “helaas veranderen in politieke identiteiten, die van Malayalis, Tamilians, Biharis, UPites etc…”, en beschreef hetzelfde als gevaarlijk voor het idee van India.< /p>

Met name Tamil Nadu gaat prat op een duidelijke 'Dravida'-identiteit, en de DMK-regering onder leiding van MK Stalin heeft hier bewust naar gestreefd om zichzelf te positioneren als een alternatief voor de door de BJP geleide Hindutva-ideologie. Ravi heeft eerder ook de rust van de horzel geroerd door vragen te stellen over deze Dravida-identiteit.

De gouverneur is ook in conflict geweest met de regering van Stalin over geblokkeerde rekeningen, en wekte publieke woede omdat hij de protesten tegen vervuiling tegen de Sterlite Copper-fabriek in Tuticorin – die in mei 2018 tot 17 doden hadden geleid bij het schieten van de politie – bestempelde als “door het buitenland gefinancierd ”, en werd eerder dit jaar door het Centrum opgepakt omdat het voorstelde om Nadu (wat land betekent) uit de naam van de staat te schrappen.

TN CM M K Stalin en gouverneur RN Ravi in ​​Chennai. (PTI)

Tijdens het Raj Bhavan-evenement vrijdag zei Ravi dat het idee van “staatsidentiteiten” – dat hij toeschreef aan “verdeeldheid zaaiende psychologie” – “gevaarlijk was voor het idee van Bharat” en “de nationale identiteit verzwakte”. verenigde kracht.

“Er worden allerlei fictieve identiteiten gecreëerd om de kernkracht van dit land te ondermijnen”, zei de gouverneur, eraan toevoegend dat dit leidde tot een situatie zoals Telugu-sprekende mensen die in Tamil Nadu wonen en zichzelf “migranten” noemen, hoewel ze dat allemaal zijn Indianen.

Advertentie

Hij voegde eraan toe: “… staten zijn gecreëerd, en terecht, om te zorgen voor efficiënt bestuur en bestuur voor het welzijn van de mensen. “Helaas veranderen deze in politieke identiteiten. Deze verdeeldheid zaaiende psychologie, die van dag tot dag wordt gevoed door de superioriteit van de politiek in ons leven, is gevaarlijk. , Ravi zei dat dit was hoe Jharkhand is ontstaan ​​uit Bihar, Uttarakhand uit Uttar Pradesh, Chhattisgarh uit Madhya Pradesh en Telangana uit Andhra Pradesh. En dit werd gedaan voor administratieve efficiëntie, zei hij.

Lees ook | Suggereerde niet om Tamil Nadu te hernoemen naar Tamizhagam: Gouverneur RN Ravi verduidelijkt

De meeste Indiase staten zijn uitgehouwen op basis van taalverschillen. Over dergelijke verschillen zei Ravi: „Er zijn variaties van plaats tot plaats. Zelfs binnen een staat zullen er variaties zijn. In onze dans, uitvoeringen, rituelen… Wat gemeenschappelijk is, is onze mythologie, onze helden, goden en godinnen. We zien dat Shiva, Rama, Krishna, godinnen alomtegenwoordig zijn. Wat ons verenigt, is ons rijke culturele erfgoed, met zijn enorme verbluffende diversiteit op het gebied van taal, keuken… We zien de onderliggende eenheid.”

Advertentie

Alleen cultuur heeft het karakter van mens en samenleving, zei hij. “We moeten het ophalen.”

Lees ook

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia omhelzing na lange slechte bloedreeksen pol…

Podiumfluisteringen van Rajasthan BJP: Enter Vasundhara Raje

In Bengalen flakkeren de breuklijnen van Junglemahal op terwijl Kudmis omhoog gaat de ante in ST-status…

N Chandrababu Naidu ontmoet Shah te midden van gesprekken over TDP-interesse om terug te komen…

K Chandru, een gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof van Madras en een politiek commentator, zei dat de verklaringen van Ravi zijn beperkte begrip van cultuur. “Hij begrijpt niet dat cultuur los staat van religie… We weten dat de RSS nooit de taalkundige indeling van staten heeft goedgekeurd, omdat het een enkele staat, een enkele taal wil', zei Chandru, die Ravi ervan beschuldigde onophoudelijk te proberen 'het Tamil-bewustzijn te ontkrachten', zelfs terwijl hij schijnbaar de Tamil-cultuur prees.

© De Indian Express (P) Ltd