Tävla mot tiden för räddningsteamet på Odisha tågolycksplats när avgiften stiger till 261

0
44

Det är en kapplöpning mot tiden för över 2 000 räddningspersonal från NDRF och andra byråer som hittills har hittat minst 261 kroppar som begravdes under de spårade bussarna från Coromandel Express och Yashwantpur-Howrah Express till Chennai. Den tragiska kollisionen som involverade både passagerartågen och ett godståg inträffade nära Bahanaga Bazar Station i Odishas Balasore runt klockan 19 på fredagen.

Enligt tjänstemän kommer vägtullen sannolikt att stiga eftersom flera bussar fortfarande ligger utspridda på spåren, vilket också påverkade tågrörelsen på rutten Chennai-Howrah. Mer än 900 skadade har förts till olika sjukhus i Balasore och närliggande distrikt.

1/5Kollisionen mellan två passagerartåg – Coromandel Express på Chennai och Yashwantpur-Howrah Express – och ett godståg ägde rum nära Bahanaga Bazar Station i Odishas Balasore vid 19-tiden på fredagen. (PTI Photo)2/5Räddningsinsats pågår på platsen där Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express och ett godståg spårade ur, i Balasore-distriktet, fredag ​​kväll den 2 juni 2023. (PTI Photo)3/5Minst 233 människor dödades och 900 andra skadades, enligt tjänstemän. (PTI Photo)4/5Kroppar förs till en skola i Bahanaga eftersom distriktsförvaltningen har arbetat på krigsfot för att förbereda ett tillfälligt bårhus i Balasores industripark för att bevara dem. (PTI Photo)5/5Enligt tjänstemän kommer vägtullen sannolikt att stiga eftersom flera bussar fortfarande ligger utspridda på spåren, vilket också påverkade tågrörelsen på rutten Chennai-Howrah. (PTI Photo)

Omkring 10 av 23 bussar inklusive två i allmän klass, fem i sovvagnsklass (S1 till S5) och två i AC-klass (B4, B5) från Coromandel Express har skadats allvarligt i kollisionen, vilket ledde till maximala offer. Två allmänna bussar för Yashwantpur-Howrah Express välte också, sade officiella källor i South Eastern Railway.

Följ | Coromandel Express-olycka Liveuppdateringar

Kroppen förs till en skola i Bahanaga eftersom distriktsadministrationen har arbetat på krigsfot för att förbereda ett tillfälligt bårhus i Balasores industripark för att bevara dem. Även om de avlidna ännu inte har identifierats, sa officiella källor att de flesta av de döda är de som var på väg till Chennai och andra närliggande städer på jakt efter ett levebröd. De avlidna i det Howrah-bundna tåget tros vara arbetarna som var på väg hem.

Läs | Eftersom Coromandel, Yeswanthpur Express-tåg spårar ur i Odisha, är här en lista över större tågolyckor sedan 2012

Räddningspersonalen samlar in sitt bagage, andra tillhörigheter och dokument i hopp om att dessa kan hjälpa till att identifiera kropparna.

Sahidal Shekh, 35, från Nadia-området i Västbengalen reste till Chennai tillsammans med sin vän Nizam Mondal i en sovvagn på Coromandel Express. Både Sahidal och Nizam var bland dem som letade efter en buss för att åka tillbaka till sina hem.
”Vi jobbar som snickare på ett sågverk i Kerala. Från Chennai skulle vi ha tagit ett annat tåg till Kerala. Jag tackar den Allsmäktige för att han räddade oss”, sa Shekh, som fick lindriga skador på vänster hand.
Om kollisionen sa Shekh att han och Nizam pratade när de hörde ett fruktansvärt och högt ljud. ”Jag kunde inte förstå vad det var”, tillade han.

Läs även

Odisha tågtragedi Liveuppdateringar: Reviderad dödssiffra till 275; Congress de…

NDRF var varnad av en av sina egna på Coromandel

Grundorsaken till Odisha tågolycka, ansvariga identifierade: Järnväg …

Efter CJI:s ingripande stannar SC Allahabad HC för att söka svar på r…

Under tiden sågs hundratals frivilliga stå i en kö utanför blodbanken på Balasore Hospital att donera blod till de skadade. Officiella källor sa att över 500 enheter blod hade samlats in över natten i Balasore. Chefssekreterare PK Jena sa att omkring 900 enheter blod finns i lager för närvarande.