Race tegen de klok voor het reddingsteam op de plaats van het treinongeval in Odisha terwijl de tol stijgt naar 261

0
44

Het is een race tegen de klok voor meer dan 2.000 reddingswerkers van de NDRF en andere instanties die tot nu toe minstens 261 lichamen hebben geborgen die begraven lagen onder de ontspoorde rijtuigen van de Coromandel Express naar Chennai en de Yashwantpur-Howrah Express. De tragische botsing tussen zowel de passagierstreinen als een goederentrein vond vrijdag rond 19.00 uur plaats nabij station Bahanaga Bazar in Odisha's Balasore.

Volgens functionarissen zal de tol waarschijnlijk stijgen, aangezien verschillende bussen nog steeds verspreid op de rails liggen, wat ook het treinverkeer op de route Chennai-Howrah beïnvloedde. Meer dan 900 gewonden zijn met spoed overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Balasore en nabijgelegen districten.

1/5De botsing tussen twee passagierstreinen – Coromandel Express en Yashwantpur-Howrah Express naar Chennai – en een goederentrein vond vrijdag rond 19.00 uur plaats in de buurt van Bahanaga Bazar Station in Odisha's Balasore. (PTI-foto)2/5Reddingsoperatie aan de gang op de plek waar Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express en een goederentrein ontspoorden, in het district Balasore, vrijdagavond 2 juni 2023. (PTI Photo)3/5Lichamen worden naar een school in Bahanaga gebracht, terwijl het districtsbestuur op oorlogsbasis heeft gewerkt om een ​​tijdelijk lijkenhuis in het Balasore-industriepark voor te bereiden voor hun behoud. (PTI-foto)5/5Volgens functionarissen zal de tol waarschijnlijk stijgen, aangezien verschillende bussen nog steeds verspreid op de rails liggen, wat ook het treinverkeer op de route Chennai-Howrah beïnvloedde. (PTI-foto)

Ongeveer 10 van de 23 touringcars, waaronder twee van de algemene klasse, vijf van de slaapklasse (S1 tot S5) en twee van de AC-klasse (B4, B5) van Coromandel Express zijn zwaar beschadigd bij de botsing, wat heeft geleid tot maximale slachtoffers. Twee algemene rijtuigen van de Yashwantpur-Howrah Express zijn ook gekanteld, zeiden officiële bronnen in South Eastern Railway.

Volgen | Ongeval met Coromandel Express Live Updates

Lichamen worden naar een school in Bahanaga gebracht terwijl het districtsbestuur heeft gewerkt aan oorlogvoering om een ​​tijdelijk mortuarium op het Balasore-industrieterrein voor te bereiden voor hun behoud. Hoewel de overledenen nog moeten worden geïdentificeerd, zeggen officiële bronnen dat de meeste overledenen degenen zijn die op weg waren naar Chennai en andere nabijgelegen steden op zoek naar een inkomen. Aangenomen wordt dat de overledenen in de Howrah-gebonden trein de arbeiders waren die naar huis terugkeerden.

Lees | Terwijl Coromandel, Yeswanthpur Express-treinen ontsporen in Odisha, is hier een lijst van grote treinongelukken sinds 2012.

Het reddingspersoneel verzamelt hun bagage, andere bezittingen en documenten in de hoop dat deze kunnen helpen bij de identificatie van de lichamen.

Sahidal Shekh, 35, uit het Nadia-gebied in West-Bengalen reisde samen met zijn vriend Nizam Mondal naar Chennai in een slaapwagen van de Coromandel Express. Zowel Sahidal als Nizam behoorden tot degenen die op zoek waren naar een bus om terug naar huis te gaan.
“We werken als timmerlieden in een zagerij in Kerala. Vanuit Chennai zouden we een andere trein naar Kerala hebben genomen. Ik dank de almachtige voor het redden van ons', zei Shekh, die lichte verwondingen opliep aan zijn linkerhand.
Over de botsing zei Shekh dat hij en Nizam aan het praten waren toen ze een vreselijk en hard geluid hoorden. “Ik kon niet begrijpen wat het was,” voegde hij eraan toe.

Lees ook

Odisha train tragedie Live Updates: Herzien dodental op 275; Congres van…

NDRF was gewaarschuwd door een van hen op Coromandel

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijke geïdentificeerd: spoor …

Na de tussenkomst van het CJI blijft SC Allahabad HC om antwoord te zoeken op r…

Ondertussen stonden honderden vrijwilligers in een rij buiten de bloedbank van het Balasore-ziekenhuis om bloed te doneren voor de gewonden. Officiële bronnen zeiden dat er 's nachts meer dan 500 eenheden bloed waren verzameld in Balasore. Hoofdsecretaris PK Jena zei dat er momenteel ongeveer 900 eenheden bloed in voorraad zijn.