Premiärminister Modi besöker webbplatsen, lovar handling; kunde ha avvärjts, säger Mamata

0
42

Premiärminister Narendra Modi besökte Odisha för att göra en inventering av vad som visar sig vara ett av de värsta tågolyckorna i landet, med dödssiffran som klättrade över 280 på lördagen, och lovade “det strängaste åtgärd” mot de som befunnits skyldiga.

”Taggade läget på platsen för tragedin i Odisha. Ord kan inte fånga min djupa sorg. Vi är fast beslutna att ge all möjlig hjälp till de drabbade. Jag berömmer alla som arbetar dygnet runt, på marken och hjälper till i hjälparbete”, skrev han senare på sociala medier.

Senare, efter att ha besökt de skadade på ett sjukhus i Balasore, sa Modi: “De strängaste åtgärder kommer att vidtas mot de som befunnits skyldiga i tågolyckan. Ingen kommer att sparas.”

Järnvägsminister Ashwini Vaishnaw, som nådde olycksplatsen i fredags kväll för att övervaka hjälp- och räddningsarbete, stannade kvar i Balasore på lördagen. Unionsminister Dharmendra Pradhan, som också kommer från Odisha, nådde platsen och följde med premiärministern.

Järnvägarna har tillkännagivit en utredning på hög nivå förutom den lagstadgade utredningen av kommissionären för järnvägssäkerhet. Inte ens på lördagen kom det officiellt ut med någon möjlig orsak bakom missödet. Enligt källor ledde signaleringsfel eller “förreglingsfel” till att Coromandel Express felaktigt gick in i en slinglinje och ramlade in i ett stationärt godståg.

Ett officiellt uttalande sade att premiärministern betonade “’ Hela regeringen’ tillvägagångssätt för att mildra denna monumentala tragedi”.

Han sa att all möjlig hjälp skulle ges till de skadade och deras familjer och att särskild försiktighet måste vidtas för att säkerställa att de sörjande familjerna inte är till besvär.

Annons

“Jag har inte ord för att uttrycka smärtan. Låt den Allsmäktige ge oss styrka att övervinna den här situationen”, sa han efter att ha träffat offren.

Odisha Train Accident | Följ liveuppdateringar

Senare påpekade Västbengals chefsminister Mamata Banerjee, som besökte offren, i närvaro av Vaishnaw och Pradhan att olyckan kunde ha avvärjts om tåget hade utrustats med en anti-kollisionsanordning. Detta fick centret att lägga ut information om den senaste iterationen av en sådan teknik, Kavach, och dess utbyggnadsplaner. Antikollisionssystemet, Kavach, är fortfarande under utveckling.

Sedan det testades för några år sedan har det bara utplacerats på en 1 400 km lång sträcka vid South Central Railway. Anbud har delats ut för dess utplacering på högdensitetslinjen Delhi-Mumbai med planer på att starta sin verksamhet senast 2024. Förra årets budget hade avsatt medel för att rulla ut Kavach på 2 000 km järnvägsnät.

Annons

Mamata pratade också kort med unionens ministrar om de korrekta siffrorna för offer. “Som enligt min information kan antalet dödsoffer nå 500 eftersom människor fortfarande är instängda under tre bussar,” sa hon. Till det sa Vaishnaw att räddningsarbetet har avslutats och att den “officiella” offersiffran hittills (på eftermiddagen) var 238.

“Den delstatsregeringens data är 238”, sa Vaishnaw till henne framför mediepersoner.

Tamil Nadu CM MK Stalin skickade också en ministerdelegation till Odisha.

Statens ungdomsvårds- och sportminister Udaynidhi Stalin och transportminister S S Shivsankar träffade chefsminister Naveen Patnaik.

Omkring 1 200 strandade passagerare på de två ödesdigra tågen, Coromandel och Yeshvantpur-Howrah Superfast, fördes till Howrah på eftermiddagen, där de omhändertogs av medicinska team.

Annons

Nio team från NDRF bestående av ca. 300 räddare gick samman med statens katastrofhanteringsapparat för att avsluta räddningsoperationen på lördagen.

Superfast, fördes till Howrah på eftermiddagen, där de omhändertogs av medicinska team.

Läs även

Amit Shah träffar ett team av brottare, de ber om ett tidigt laddningsblad

Bron över Ganga 'kollapser', Bihar säger planerad rivning

&# 039;PM Modis bil kraschar när han tittar i backspegeln': Rahul Gandhi i USA

Rootorsaken till Odisha tågolycka, ansvariga personer identifierade: Järnväg …Annons

Nio team av NDRF bestående av cirka 300 räddare gick samman med varandra med statens katastrofhanteringsapparat för att avsluta räddningsoperationen på lördag.

© IE Online Media Services Pvt Ltd