Podiumfluisteringen van Rajasthan BJP: Voer Vasundhara Raje in

0
42

Tijdens de laatste bijeenkomst van premier Narendra Modi in Rajasthan had een klein duwtje met de hand niet symbolischer kunnen zijn.

In een herhaling van het eerdere programma van de premier, in het district Sirohi, leek oppositieleider Rajendra Rathore weinig ruimte over te laten voor voormalig eerste minister Vasundhara Raje om zich bij Modi op het podium te voegen om de menigte te zwaaien en te erkennen. Volgens de hiërarchie van de partij werd Modi geflankeerd door BJP-staatspresident CP Joshi aan zijn linkerkant en Raje aan zijn rechterkant; Rathore, als de LoP, zat naast Raje, maar duwde haar weg.

Terwijl hij in Sirohi was, Raje liet dit voorbijgaan, in Ajmer, toen Rathore opnieuw te dicht bij Modi kwam, duwde Raje, die net achter hen was, Rathore zachtjes weg.

Gezien de fel omstreden ruimte aan de top in de BJP van Rajasthan en de warme sfeer die Modi met Raje op het podium wilde laten zien, was het duidelijk dat de voormalige CM terug was waar ze denkt dat ze thuishoort, net nu de verkiezingen eraan komen. rondom. Niet dat ze ooit is weggegaan.

Hoewel Raje ook aanwezig was bij eerdere openbare bijeenkomsten van de premier in Rajasthan, was er om verschillende redenen veel rumoer rond de bijeenkomst in Ajmer.

Tussen september vorig jaar en de bijeenkomst in Ajmer op 31 mei hield de premier vijf keer openbare bijeenkomsten in Rajasthan. In de laatste twee, in Sirohi en Ajmer, zat Raje prominent naast hem op het podium. Maar Ajmer stond apart omdat het werd gehouden na de verkiezingsuitslag van de Karnataka-vergadering, waar het verlies van de BJP voor een groot deel te wijten was aan het buitenspel zetten van staatsatrapen, met name voormalig CM B S Yediyurappa.

Raje heeft ook gemerkt dat ze naar de marge is geduwd in de dispensatie Modi-Amit Shah in de BJP. Echter, na Karnataka realiseert het opperbevel van de partij zich dat het haar meest populaire leider in Rajasthan niet kan vervreemden, ongeacht de persoonlijke vergelijkingen met haar.

Advertentie

Een BJP-medewerker wijst erop: “Raje was aanwezig in al het publiciteitsmateriaal en reclameborden enz. voor de rally, en speelt nu een prominente rol in advertenties van de partij.”

Ook op andere manieren is het binnengevallen Raje's gunst. Eerst werd Gulab Chand Kataria uit Rajasthan gehaald en tot gouverneur van Assam benoemd, waarna staatspresident Satish Poonia werd vervangen door CP Joshi en plaatsvervangend leider van de oppositie; zowel Kataria als Poonia worden gezien als de rivalen van Raje.

Vakbondsminister Gajendra Singh Shekhawat, ook gezien als de concurrent van Raje, wordt beschuldigd van oplichterij in de Sanjivani Credit Cooperative Society en wordt onderzocht door de politie van Rajasthan.

Advertentie

Een andere leider wiens naam steeds vaker voorkomt als CM-gezicht mededinger, Ashwini Vaishnaw, zal nu enige tijd strijden met de treinramp in Odisha.

Tussen dit alles keerde Raje eerder ook terug naar het belangrijkste hoarding buiten het staatskantoor van de BJP in Jaipur .

Lees ook

'Aaj toh yaari ho gayi': Sidhu-Majithia knuffel na lang kwaad bloed zet pol…

Yogi Adityanath houdt 'Tiffin Par Charcha' vast: 'BJP moet nieuwe identiteit creëren…

De spanning loopt op in hun banden als de Bengaalse gouverneur, de regering van Mamata de hoorns op slot doet…< figuur class="non_premium_icon">'BJP heeft gewonnen&#039 ;t zegt niets, en Brij Bhushan zal ook niet opgeven… Misschien is het idee…

“Voor de laatste paar verkiezingen is er altijd gebabbel voor de peilingen dat de BJP misschien iemand anders in Rajasthan zal brengen. Maar naarmate de verkiezingen dichterbij komen, steunt de partij uiteindelijk Raje, aangezien zij de sterkste leider van de partij blijft. Deze keer lijkt het niet anders', aldus een partijleider.