Overlevenden uit Kerala vertellen over chaos en duisternis in de overvolle slaapwagen van de Coromandel Express

0
41

Het was een wonderbaarlijke ontsnapping voor vier mensen uit Kerala die aan boord waren van de Coromandel Express naar Chennai, een van de treinen die betrokken waren bij het treinongeluk in Balasore op vrijdagavond.

< p>K S Kiran, 36, en drie anderen, allemaal inwoners van Thrissur in Kerala, hadden de trein genomen vanuit Shalimar in West-Bengalen en waren van plan terug te keren naar Thrissur met een andere trein vanuit Chennai.

Lees ook | Mogelijke signaleringsfout kan de treintragedie van Odisha hebben veroorzaakt

Minstens 238 mensen stierven en meer dan 900 raakten gewond nadat 10-12 rijtuigen van de Coromandel Express vrijdagnacht ontspoorden nabij Balasore in Odisha en vielen op een aangrenzend spoor in het pad van een andere trein die van Bengaluru naar Howrah ging.

“Zelfs in de slaaprijtuig was het druk. Onze tickets waren niet bevestigd, dus moesten we de stoelen vrijmaken voor bevestigde tickethouders nadat de trein het Balasore-station had verlaten. We stonden met z'n vieren met onze tassen in de hand toen we een hard geluid hoorden', beschreef Kiran het moment van het ongeval.

Lees ook | Overlevenden van treinongeluk Odisha uit Karnataka vertellen horror: 'De beelden zullen me mijn leven lang achtervolgen'

“We wisten niet wat er precies gebeurde. Plots voelde ik ons ​​draaistel tegen de linkerkant van de baan botsen. Daarna rolde het twee keer, waardoor de passagiers in het rond werden geslingerd, waarbij velen bovenop anderen vielen. Met het draaistel ondersteboven brak iemand uit via de nooduitgangen en een paar anderen wisten via de deuren aan beide kanten naar buiten te komen”, zei hij.

“Het licht in de coupé was meteen na het eerste knallende geluid uitgegaan. Passagiers die zich konden verplaatsen liepen over anderen heen die niet konden staan ​​in de omgekeerde coupé. Wij (de vier Malayalis) zijn erin geslaagd om door de deuren en kapotte ramen uit de trein te komen', zei hij.

Lees ook | Race tegen de klok voor het reddingsteam op de plaats van het treinongeval in Odisha terwijl de tol stijgt naar 261

“Buiten ons compartiment zag ik dat de koets achter ons zwaar verminkt en gebroken was. Ik hoorde alleen een gekreun van die koets, die gevuld was met duisternis. Reddingswerkers moesten de plek toen nog bereiken…,” voegde Kiran eraan toe.

Advertentie

De vier uit Kerala wisten elkaar al snel buiten de trein te vinden en verhuisden toen, uit angst dat er brand zou uitbreken, naar een nabijgelegen rijstveld.

“Een van ons, Vaishakh, had een hoofdwond opgelopen, dus we hadden haast om ervoor te zorgen dat hij medische hulp kreeg. In de verte zagen we een licht en we liepen ernaartoe. Het was het huis van een lokale bewoner, die een voertuig regelde om ons naar een plaatselijk ziekenhuis te brengen, waar we nu zijn. Pas nadat we naar het ziekenhuis waren gebracht, begrepen we de ernst van de situatie', zei Kiran.

Lees ook

Odisha train tragedie Live updates: herzien dodental op 275; Congres van…

NDRF was gewaarschuwd door een van hen op Coromandel

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijken geïdentificeerd: spoor …

Na de tussenkomst van CJI blijft SC Allahabad HC om antwoord te zoeken op r…

De vier waren een maand geleden naar Kolkata vertrokken nadat een aannemer uit Thrissur hun de vloerwerk van een tempel daar.