Opnieuw zwaar vuurgevecht in Manipur; zeker 16 gewonden, zegt de politie

0
43

Minstens 16 mensen raakten gewond bij “zwaar vuurgevecht” in Phayeng-gebied van Imphal East, grenzend aan het Kangpokpi-district, op vrijdag, zei de politie zaterdag.

De meeste gewonden komen uit de vallei en één persoon zou kritiek zijn. De gewonden herstellen volgens informatie in het Regionaal Instituut voor Medische Wetenschappen.

Het incident kwam op een dag nadat minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah Imphal verliet na een driedaags bezoek aan de staat om de balans op te maken, na botsingen die begin mei begonnen. Shah ontmoette tijdens het bezoek verschillende belanghebbenden in de staat.

Op vrijdag begon het vuurgevecht rond 9.30 uur en ging door tot laat in de avond, zeiden politieambtenaren en lokale bewoners.

Angom Rabikanta, een inwoner van Phayeng, zei dat drie onverlaten uitgerust met geavanceerde wapens zijn boerderij voordat hij rond 9.30 uur het vuur opende op dorpelingen. Rabikanta zei dat het trio, “vermoedelijk Kuki-militanten”, van de kant van de heuvels naar beneden kwam “en mijn boerderij in brand stak”.

In Premium | Manipur verdeelt zich ook in overheidsdiensten: 'Told my boss transfer me'

Hierna wisselden dorpelingen gewapend met gelicentieerde wapens geweervuur ​​uit met de onverlaten, die zich uiteindelijk terugtrokken op een nabijgelegen heuvel, zei Rabikanta.

Toen het nieuws zich verspreidde, kwamen honderden mensen uit verschillende delen van aangrenzende gebieden, velen van hen met wapens, waaronder een paar automatische geweren, haastten zich naar het dorp en er brak hevig vuur uit tussen deze gewapende individuen, zeiden lokale bewoners.

Advertentie

Phayeng is een van de vele dorpen in de perifere gebieden van Imphal die zijn aangevallen door gewapende onverlaten, vermoedelijk Kuki-militanten, sinds de botsingen voor het eerst uitbraken op 3 mei. Het laatste incident vond plaats op 28 mei, waarbij een dorpeling om het leven kwam.

In een verklaring van het secretariaat staat dat het geweld dat op 3 mei uitbrak tot nu toe 98 levens heeft geëist en dat bijna 4.000 wapens zijn “geroofd uit het arsenaal” van staatstroepen en de politie.

p> Lees ook | Voor Manipur-studenten onderbreekt geweld hun opleiding – en dromen

Staats- en centrale strijdkrachten zijn sinds donderdag een massale kamoperatie gestart in de hele staat om de gestolen wapens terug te vinden. Op zaterdag hebben de troepen een grote hoeveelheid wapens en munitie geborgen, zo werd meegedeeld.

Advertentie

Volgens een verklaring van het leger zijn zaterdag het leger en het Assam Rifles-personeel, samen met de staatspolitie en het personeel van de centrale gewapende politie, begonnen met gebiedsoverheersingsoperaties in heel Manipur. Als onderdeel van de gezamenlijke strategie voor het bergen van “weggerukte wapens”, zijn deze operaties belangrijk voor het herstellen van de vrede en zullen ze op een gekalibreerde manier worden voortgezet, aldus het.

Uitgevoerd onder toezicht van onbemande luchtvaartuigen en quadcopters , hebben de operaties tot nu toe geleid tot het bergen van bijna 40 wapens (meestal automatisch), mortieren, munitie en andere, aldus de verklaring.

Lees ook

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege aanklacht

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop'PM Modi's 039;s auto crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

1.000 arbeiders, zware machines, 24×7: Restauratie op het spoor, treinen tuffen…

Volgens de verklaring, adequate maatregelen Er werden tijdens deze operaties ondernomen om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking niet wordt lastiggevallen en dat de persoonlijke veiligheid en beveiliging wordt gehandhaafd. Bronnen zeiden dat vrijdag 144 “gestolen” wapens samen met 11 magazijnen zijn teruggevonden. Deze in beslag genomen wapens omvatten onder andere 29 SLR's, 15 karabijnen, 12 INSAS en 10 granaatwerpers, aldus bronnen.

© The Indian Express (P) Ltd