Odisha treinongeluk kost 261 doden, 900 gewonden, leger sluit zich aan bij reddingsoperaties | Top 10 punten

0
41

Minstens 261 mensen zijn om het leven gekomen en meer dan 900 gewonden, zelfs nu de reddingsoperaties doorgaan na treinen met drie passagiers– Shalimar-Chennai Central Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Superfast Express en een goederentrein– Zijn vrijdagavond laat ontspoord in Odisha's Balasore.

Het ongeval vond gisteren om 19.00 uur plaats toen een passagierstrein de ontspoorde rijtuigen van een andere trein raakte, gevolgd door een botsing met een goederentrein die meerdere rijtuigen verongelukt.

Hier zijn de top 10 punten die we tot nu toe weten

 

< ol class="ie-top-10-points-block-variation has-also-read">

 • 01

  Nachtelijke reddingsoperaties

  Met gasfakkels en elektrische kotters werkten reddingswerkers de hele nacht door om overlevenden en doden uit het verminkte staal van drie treinen te halen die boven op elkaar ontspoorden. Volgens persbureau PTI waren er 200 ambulances, 50 bussen en 45 mobiele gezondheidseenheden aan het werk op de plaats van het ongeval, naast 1.200 personeelsleden.

 • 02

  PM Modi-stoelen evaluatievergadering

  Premier Narendra Modi zat een bijeenkomst op hoog niveau voor om de situatie met betrekking tot het treinongeluk in Odisha te bespreken. Modi zal de plaats van het ongeval in Balasore bezoeken en ook de gewonden ontmoeten in het Cuttack-ziekenhuis. Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah en hoge regeringsfunctionarissen woonden de bijeenkomst bij terwijl Modi de balans opmaakte van de situatie.

 • 03

  Eendaagse rouw in Odisha

  < p>De eerste minister van Odisha, Naveen Patnaik, kondigde een dag van staatsrouw af en bezocht ook de locatie en ontmoette de gewonden in het Balasore Medical Hospital and College.

 • 04

  Minister van Spoorwegen bezoekt plaats van ongeval

  Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw bereikte de locatie 's ochtends en zei dat er een sonde op hoog niveau is besteld om de oorzaak van de ontsporing vast te stellen en zei dat de belangrijkste focus nu ligt op reddings- en hulpoperaties. Hij zei dat de commissaris van Spoorwegveiligheid, South East Circle, onderzoek zal doen naar het treinongeluk in Odisha. De oorzaak van het treinongeluk in Odisha zal bekend worden nadat de commissaris van Spoorwegveiligheid zijn rapport heeft ingediend, zei hij.

 • 05

  Ex-gratia aangekondigd voor volgende van verwanten

  De spoorwegen kondigden een ex-gratia aan van Rs 10 lakh voor de nabestaanden van de overledene, Rs 2 lakh voor de zwaargewonden en Rs 50.000 voor degenen die lichte verwondingen opliepen.

 • 06< h3 class="faq_title">TN treft regelingen om de terugkeer van gestrande, gewonde passagiers te waarborgen

  Tamil Nadu Chief Minister MK Stalin kondigde aan dat de regering regelingen heeft getroffen om de terugkeer van de gestrande en gewonde passagiers uit Odisha te verzekeren , en een delegatie op hoog niveau, bestaande uit ministers en ambtenaren, is gestuurd om de reddings- en hulpverleningsactiviteiten op de plaats van het ongeval te coördineren.

  Ongeveer 250 passagiers zijn vanuit Bhadrak op een speciale trein gestapt en zouden zondagochtend het Dr. h3 class=”faq_title”>Strijdkrachten voegen zich bij reddingsoperaties

  Het Indiase leger en de Indiase luchtmacht hebben zich aangesloten bij de reddingsoperaties in Balasore. Medische en technische teams van het leger van het Eastern Command zijn opgeroepen om mee te doen aan reddingswerk. De Indiase luchtmacht heeft helikopters ingezet bij de evacuatie van slachtoffers.

 • 08

  1.200 gestrande passagiers arriveren in Howrah

  Persbureau PTI meldde dat er twee treinen aankomen met 1.200 gestrande passagiers van de bij het ongeval betrokken treinen in het Howrah-district van Kolkata. Terwijl een trein aankomt met 1.000 passagiers, is er een andere onderweg van Balasore naar Howrah met ongeveer 200 gestrande passagiers, vertelde een ambtenaar aan PTI.

 • 09

  & #039;Bedrijf gaat nog steeds door'

  De National Disaster Response Force (NDRF) heeft negen teams ingezet, waarvan zeven uit Odisha en twee uit West-Bengalen, aldus IG operations Narendra Singh Bundela.

  “De operatie gaat nog steeds door. Tot nu toe heeft de regering 238 doden en meer dan 900 gewonden aangekondigd. Hopelijk zouden we tegen vanavond in staat moeten zijn om de operatie af te ronden. NDRF heeft daar negen teams – zeven uit Odisha en twee uit West-Bengalen. Bijna alle levende slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gestuurd, dus negen teams zijn voldoende…,” vertelde Bundela aan persbureau ANI.

  Lees ook

  Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege rekening

  Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

  Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijke personen geïdentificeerd: spoor …

  Odisha treintragedie Hoogtepunten: spoorweg Ministerie zoekt CBI-onderzoek naar…

 • 10

  K'taka CM zet team op om te zorgen voor veilige terugkeer van Kannadiga-overlevenden

  Karnataka Chief Minister Siddaramaiah heeft een apart team opgezet onder leiding van minister Santosh Lad om de veiligheid van Kannadiga-overlevenden van de treinexplosie te waarborgen. Siddaramaiah zocht een rapport van de Chief Secretary en voerde gesprekken met de betrokken officieren, en gaf hen opdracht ter plaatse te gaan om de veiligheid van Kannadigas te waarborgen en hen alle nodige ondersteuning te bieden. Santosh Lad is samen met de commissaris van de Karnataka Disaster Management Authority Manoj Rajan en andere functionarissen vertrokken om de plaats van het ongeval te bezoeken.