NDRF werd gewaarschuwd door een van haar eigen op Coromandel

0
42

NDRF jawan Venkatesan N K was aan boord van de Coromandel Express op weg naar zijn geboorteplaats in Tamil Nadu, toen hij vrijdagavond in de B-7-bus een kind hoorde glippen uit de greep van een moeder.

Dat was het moment dat de Coromandel Express ontspoorde.

Venkatesan was een van de eerste hulpverleners. De 39-jarige sprong eruit en draaide zich toen om naar red degenen die vastzitten in de bussen. Hij slaagde erin een paar mensen eruit te halen en besloot toen zijn senior te informeren, die op zijn beurt de NDRF-koper waarschuwde.

Hij stuurde ze foto's van wat er was gebeurd en deelde de locatiecoördinaten die het NDRF-reddingsteam hielpen om de plaats van het ongeval te bereiken.

Venkatesan, afkomstig uit Nayakkarpatti bij Thanjavur, had ongeveer drie maanden geleden een maand verlof gezocht om de bruiloft van een neef bij te wonen. Hij stapte aan boord van de Coromandel Express vanuit Shalimar Kolkata.

“Ik zat op stoel 68 van B-7 (coach)… Ik was bezig met het checken van mijn mobiele telefoon toen plotseling een medepassagier, die op een kooi lag, naar beneden viel. Ik hoorde een hard geluid en dacht dat het een bomexplosie was. Ik stapte uit de bus en besefte wat er was gebeurd”, vertelde Venkatesan telefonisch aan The Sunday Express.

“Er was geen licht en ik deed de zaklamp van mijn telefoon aan. Ik vroeg iedereen om geduld te hebben en begon ze te evacueren… de lokale bewoners hielpen me mensen te evacueren”, zei hij.

Lees ook | Race tegen de klok voor het reddingsteam op de plaats van het treinongeval in Odisha terwijl de tol stijgt naar 261

Hij reist nu in een speciale trein en gaat naar huis.

Advertentie

“Nadat ik veel passagiers had geëvacueerd, heb ik mijn inspecteur geïnformeerd over het incident en hij coördineerde met hogere officieren. Ik werd gevraagd om enkele foto's van de plek te delen en na enige tijd vroegen ze me om de exacte GPS-locatie te delen,” zei hij.

NDRF DIG Mohseen Shahedi zei: “Venkatesan was de eerste die over het incident informeerde en daarom kwamen hoge officieren op het hoofdkwartier onmiddellijk in actie. Het eerste NDRF-team bereikte de locatie vanuit het regionale responscentrum in Balasore ongeveer een uur en een kwartier na het ongeval dat vrijdag rond 19.00-19.10 uur zou hebben plaatsgevonden. De andere NDRF-teams werden met spoed uit Mundali in het district Cuttack en Kolkata gehaald.”

Lees ook | Overlevenden van treinongeluk Odisha uit Karnataka vertellen met afgrijzen: 'De beelden zullen me mijn leven lang achtervolgen'

“Tot nu toe heeft de dienst 45 mensen levend uit de verminkte treinwagons in het district Balasore gehaald en 105 lichamen geborgen”, zei hij.

Lees ook

Amit Shah ontmoet team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege chargesheet

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Oorzaak van Odisha-treinongeval, verantwoordelijken geïdentificeerd: spoor …

Odisha treintragedie Hoogtepunten: Spoorwegministerie zoekt CBI-onderzoek naar tra…Advertentie

Meer dan 300 personeelsleden van de NDRF, gewapend met grote metalen kotters, zes hondenteams en ander zwaar hefmaterieel zijn aan het werk op de plaats van het ongeval.

© The Indian Express (P) Ltd