Kappløp mot tiden for redningsteamet på Odisha-togulykkesstedet når bomavgiften stiger til 261

0
45

Det er et kappløp med tiden for over 2000 redningspersonell fra NDRF og andre byråer som så langt har funnet minst 261 lik som ble gravlagt under de avsporede bussene til Chennai-bundne Coromandel Express og Yashwantpur-Howrah Express. Den tragiske kollisjonen som involverte både passasjertogene og et godstog skjedde nær Bahanaga Bazar Station i Odishas Balasore rundt klokken 19 på fredag.

Ifølge tjenestemenn vil bomavgiften sannsynligvis gå opp ettersom flere busser fortsatt ligger spredt på skinnene, noe som også påvirket togbevegelsen på ruten Chennai-Howrah. Mer enn 900 skadde har blitt fraktet til forskjellige sykehus i Balasore og nærliggende distrikter.

1/5Kollisjonen som involverte to passasjertog – Chennai-bound Coromandel Express og Yashwantpur-Howrah Express – og et godstog fant sted nær Bahanaga Bazar Station i Odishas Balasore rundt klokken 19 på fredag. (PTI Photo)2/5Redningsaksjon pågår på stedet der Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express og et godstog sporet av, i Balasore-distriktet, fredag ​​kveld 2. juni 2023. (PTI Photo)3/5Minst 233 mennesker ble drept og 900 andre ble skadet, ifølge tjenestemenn. (PTI Photo)4/5Liker blir brakt til en skole i Bahanaga ettersom distriktsadministrasjonen har jobbet på krigsfot med å forberede et midlertidig likhus i Balasore industripark for bevaring av dem. (PTI Photo)5/5Ifølge tjenestemenn vil bomavgiften sannsynligvis gå opp ettersom flere busser fortsatt ligger spredt på skinnene, noe som også påvirket togbevegelsen på ruten Chennai-Howrah. (PTI-bilde)

Rundt 10 av 23 busser, inkludert to i generell klasse, fem av sovende klasse (S1 til S5) og to av AC-klasse (B4, B5) av Coromandel Express har blitt alvorlig skadet i kollisjonen, noe som førte til maksimalt antall tap. To generelle trenere til Yashwantpur-Howrah Express veltet også, sa offisielle kilder i South Eastern Railway.

Følg | Coromandel Express-ulykke Liveoppdateringer

Kroppene blir brakt til en skole i Bahanaga ettersom distriktsadministrasjonen har jobbet på krigsfot for å forberede et midlertidig likhus i Balasore industripark for bevaring av dem. Selv om de avdøde ennå ikke er identifisert, sa offisielle kilder at de fleste av de omkomne var de som var på vei til Chennai og andre nærliggende byer på jakt etter et levebrød. De avdøde i det Howrah-bundne toget antas å være arbeiderne som var på vei hjem.

Les | Mens Coromandel, Yeswanthpur Express-tog sporer av i Odisha, er her en liste over større togulykker siden 2012

Redningspersonellet samler inn bagasjen, andre eiendeler og dokumenter i håp om at disse kan hjelpe til med å identifisere likene.

Sahidal Shekh, 35, fra Nadia-området i Vest-Bengal reiste til Chennai sammen med sin venn Nizam Mondal i en sovende buss fra Coromandel Express. Både Sahidal og Nizam var blant dem som lette etter en buss for å dra tilbake til hjemmene sine.
«Vi jobber som snekkere i et sagbruk i Kerala. Fra Chennai ville vi ha tatt et annet tog til Kerala. Jeg takker den allmektige for å ha reddet oss,» sa Shekh, som pådro seg lettere skader på venstre hånd.
Om kollisjonen sa Shekh at han og Nizam hadde en prat da de hørte en forferdelig og høy lyd. «Jeg kunne ikke forstå hva det var,» la han til.

Les også

Odisha togtragedie Live-oppdateringer: Revidert dødstall til 275; Congress de…

NDRF var varslet av en av sine egne på Coromandel

Rootårsak til Odisha-togulykke, ansvarlige identifisert: Jernbane …

Etter CJI's intervensjon, forblir SC Allahabad HC-ordre og søker svar på r…

I mellomtiden ble hundrevis av frivillige sett stå i kø utenfor blodbanken ved Balasore Hospital å gi blod til de skadde. Offisielle kilder sa at over 500 enheter blod hadde blitt samlet over natten ved Balasore. Sjefsekretær PK Jena sa at rundt 900 enheter blod er på lager for tiden.